מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ctתמי05/12/2011
מהי קמות הקרינה ב msv
תמונה מ cd שקיבלנו
אני רוצה את קמות הקרינה ב msv
אני רואה ב cd
mas 4159
total dlp 2156
מה זה הרבה קרינה
ct ראש צריכה להיות לא יותר מ 2 msv
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ct - תגובה
ד''ר יהב אורון05/12/2011שלום רב,
על מנת לחשב את הקרינה ב-mSv יש לדעת מהו מקדם ההמרה - אשר משתנה בין מכשירים ובין סריקות. מידע זה אינו מצוי בידיי לגבי סריקה זו.
מנגד - אני בטוח שאם הסריקה בוצע בישראל המכשיר עומד בתקנים המקובלים במערב ועל כן כמות הקרינה אליה נחשף המטופל אינה גבוהה מהמותר.
ערב טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתעזור לי אדוני
תמי05/12/2011כתוב באינטרנט לפי המספרים האלה בתמונה למעלה מ ה cd שקיבלתי מבית חולים
אני אהיה קיבלתי
13.5 msv
למה נתנו לי קל קך הרבה קרינה למה
למה 13 msv בשביל ct ראש
אני עדיין בחור צעיר למה הרסו איתי
הרסו איתי
למה נתנו בחור צעיר 13.5 msv
הרסו איתי הרסו את החיים שלי
מאז שקראתי את זה אני לא יכולה להפסיק לבכות
למה נתנו לי 13 msv ל ct ראש
במקום 2 או 3 msv
הם הרסו אתי הרסו את החיים שלי
בחיים שלי לא בכיתי קמו היום
תודה אדוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתעזור לי אדוני - תגובה
ד''ר יהב אורון05/12/2011לא הייתי מסתמך על חישובים שבוצעו דרך האינטרנט כדי לקבוע כמה קרינה קיבלת. אינך יודע את מקדם ההמרה ועל כן אין דרך לחשב את כמות הקרינה. אני מציע להירגע ולא לסמוך על האינטרנט במקרה זה. כמו שכתבתי לך קודם - כמות הקרינה היא קרוב לוודאי המקובלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהct
תמי06/12/2011שלום
אז אני קיבלתי אותו קרינה קמו קל האנשים שעוברים בדיקות ct ראש נכון?
אתה אמרת לאישה ב 16.11.11
כל הבדיקה מוגדרת כבדיקה אחת
מבדיקה אחת אין שום סכנה של רמת קרינה שתפגע בביתך
האם אתה אומר לי אותו דבר?
או אני קיבלתי יותר קרינה ו הסיכון שלי יותר גדול ?
השאלה שלה היתה גם ל ct ראש ללא ו עם חומר ניגוד
תודה אדוני
האנשים שמשתמשים במכשירים לא יכולים לתת הרבה קרינה בטעות נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהct - תגובה
ד''ר יהב אורון06/12/2011שלום רב וערב טוב,
אני בעצם אומר אותו דבר - מכשירי ה-CT החדשים מעבירים פחות קרינה לנבדק. הסיכוי של הופעת סרטן בעקבות הבדיקה קטן ביותר. אין סיבה לחשוש בעקבות הבדיקה שעברת.
אני מאחל לך כל טוב, בריאות שלמה ואריכות ימים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חוות דעת על תוצאות MRI מוח
חובת הקרנות וחשש מתופעות לוואי
צלום סינוסים מערות הפנים תוצאות
נזאפורינקס - פט סיטי מעקב בן 64
גידול נקודתי ושימוש בנזופארינקס- ליחה עם דם
בליטה בראש אחרי שבועיים בתינוקת
בעיית אף- הפרעה בנשימה בעיקר בשכיבה
הכנה לבדיקת ENG והפסקת תרופות פסיכותרפיות
תשובה פתולוגית לאחר כריתת אונה של בלוטת התריס
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?