שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    ש
    06/12/2011

רציתי לישאול אים במכשיר סיטי מדגם פיליפס 16 פרוסות יש פחות קרינה או לא, וגם אני רוצה לדעת בערך מה כמות הקרינה בסיטי מוח אים חומר ובלי חומר ניגוד אני יודעת שאי אפשר לדעת במדויק אבל בערך כמובן מהמכשיר פיליפס 16 פרוסות, וגם אני רוצה לדעת למה אומרים שסיטי מוח אים ובלי חומר זה בדיקה אחת למרות שזה פעמיים סריקה, ומה ההשלכות מבדיקה כזאת לעתיד,והאים כל בדיקת סיטי מוח שצריך חומר ניגוד עושים קודם בלי ואז אים חומר בלי לידע שזה ניחשב לפעמיים סריקה קרינה קפולה האים הם יכולים להחליט על דעת עצמם לבצע את הבדיקה בצורה הזאת או שזה הנוהל בבדיקת סיטי מוח לבצע בלי ואז אים חומר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר יהב אורון
    07/12/2011

שלום רב,
    כמות הקרינה בבדיקת CT אחת משתנה בין המכשירים, תלויה באיבר שנבדק ובעוד גורמים. איני יכול לדעת מה כמות הקרינה בבדיקה הנ"ל. באופן כללי מדובר בכמות קרינה שמעלה באופן מזערי את הסיכון לחלות בסרטן. ההלטה על ביצוע הבדיקה והצורך בבדיקה עם חומר ניגוד תלויה במה בעצם מחפשים בבדיקה, ואם צריך לבצע בדיקה כזו הרופאים שוקלים את הסיכונים שבביצוע בדיקת CT (כאמור - קטנים) מול הסיכון שבקיום גידול או ממצא אחר שעלולים לא למצוא אם לא נעשה את בדיקת ה-CT.
    אני מקווה שעניתי על שאלותיך,
    כל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו