סיטי מוח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיטי מוח
    ט.
    14/12/2011

שלום רב

ברצוני לדעת עברתי 2 סיטי מוח בשנות השלושים לחיי בטווח של חצי שנה.
    הראשון עם חומר ניגוד
    לאחר חצי שנה ללא חומר ניגוד
    1. האם הסיטי עם חומר ניגוד הוא בקרינה גבוהה יותר?
    2. בסיטי ללא חומר ניגוד הטכנאי צילם אמר לי שיש לי מעטפת קשה וצילם שוב כאשר הוזיז את המיטה קדימה ואחורה האם לדעתך כמות הקרינה היתה כפולה.
    3. לאור מה שכתבתי האם זה נכון שעשיתי 4 סיטי במקום 2 או שזה נחשב עדיין ל2 בדיקות.
    4. אני מודאגת מאוד מאוד מאוד מרמת הקרינה האם עדיין הסיכוי לחלות בסרטן הוא מזערי ביותר ואין לי ממה לחשוש או שכבר פשוט סיכנתי את עצמי ואני מוגדרת כאחת המועמדות לחלות בסרטן המוח?

אנא אנא אנא בבקשה ממך ענה לשאלותיי.

תודה רבה ויום נעים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סיטי מוח

הוספת תגובה

• סיטי מוח - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    14/12/2011

רוי שלום,
    אין לך סיבה לדאגה. אין הבדל בקרינה בין בדיקת CT עם ובלי חומר ניגוד. כמו כן אם הטכנאי שינה במהלך הבדיקה את הנתונים אין זה אומר שספגת קרינה כפולה, מדובר בעוד מס' חתכים בבדיקה שכוללת כמה מאות חתכים כך שאין לזה משמעות.
    למרות שמדובר ב-2 בדיקות CT, עדיין כמות הקרינה היא נמוכה יחסית והסיכון לממאירות נמוך מאד.
    תהיי רגועה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

ט.
    14/12/2011

על פי מה שקראתי באינטרנט שסיטי עם יוד מצלמים פעם אם ופעם בלי
    הכניסו לי את המזרק לפני שנכנסתי למכונה ותוך כדי שאני במכונה הטכנאית החדירה היוד
    האם שני הצילומים פעם אם יוד ופעם בלי בדרך שביצעו לי העלתה את כמות הקרינה

תודה מקרב לב על תשובתך. רוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    14/12/2011

קשה לי לדעת אם נעשתה קודם בדיקה בלי חומר ניגוד או כמו שבחלק גדול מהמקרים מזריקים את חומר הניגוד מייד בתחילת הבדיקה. בכל מקרה, הסיכון לנזקי קרינה למרות שקיים, הוא נמוך מאד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

ט.
    15/12/2011

אני מודאגת מכיוון שעשו לי בדיקת סיטי עם יוד שאני זוכרת שהזריקו לי אותו לפני הבדיקה למה עשו זאת? האם הם בודקים את המוח עם יוד ובלי יוד ואז יוצא שהם מכפילים את כמות הקרינה? וזה אומר שזה כמו 2 סיטי? ועוד הסיטי ללא היוד ביצעתי חצי שנה לפני כן ושם גם הוא אמר שמעטפת המוח שלי קשה יש לי הרגשה שהפסיק המכונה האם גם פה עברתי 2 סיטי במקום 1 אני מודאגת שמ- 2 סיטי נהיה 4. כאשר מזריקים היוד אז זה לשם לבצע 2 סריקות עם כמות כפולה של קרינה? או שהכמות לא משתנה?

אני לא רגועה וחוששת מאוד אני כל כך מצטערת שביצעתי הבדיקות המיותרות הללו.
    האם לעומת אדם שלא עבר 2 סיטי כמוני במידה וכך אני לעומתו אחלה בסרטן המוח?

האם יש כמות מסויימת של קרינה שעל הטכנאי להזריק או שהוא יכול להחליט שהוא מזריק כמות כפולה לסיטי מוח מעל המותר. הרי כתוב שהממוצע הוא 2 MSV האם יש סיכוי שנתן לי 8 או 10 או אפילו יותר הרי אומרים שסיטי בטן הכמות גדולה לעומת סיטי מוח האם הדבר יכול להיות שהכמות בסיטי מוח תעלה כמות הקרינה בסיטי בטן.

דר' נכבד ויקר בבקשה תענה לי אני אם לשניים והדבר מוציא אותי מריכוז.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    15/12/2011

כמות הקרינה שספגת בשתי הבדיקות אינה חריגה. הסיכוי לניזקי קרינה הינו עדיין קטן מאד.
    אין לך שום סיבה לדאגה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו