מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאת אולטרסאונד צווארשירה27/02/2012
מטופלת באלטרוקצין שנים רבות. הנה לפניך תוצאת אולטרסאונד בלוטת המגן ואודה על התייחסותך ובכן:
אונה ימנית: בגודל 5.2 * 1.9 * 1.3 ס"מ מרקמה לא מספיק אחיד. באספקט אמצעי אחורי הודגמה רקמה יחסית היפואקוגנית, במרקם אחיד. לא מוגדרת היטב. בגודל 1.3 *0.8 ס"מ. ללא ממצא מוגדר.
אונה שמאלית: 4.2 * 1.7 * 1.3 ס"מ. במרכז האונה הודגם קשר איזואקוגני זעיר בגודל עד 0.3 ס"מ. ללא ממצא פוקאלי אחר.
איטמוס ופארתיירואיד - לא הודגם ממצא פטולוגי.
רקמות הרכות בצוואר: מימין באיזור תת ליסתי הודגמה בלוטת לימפה מאורכת בגודל 0.6 * 2 ס"מ. קדמי ואחורי SCM הודגמו בלוטות לימפה מאורכות, הגדולה 0.3 * 2.5 ס"מ..
משמאל באיזור תת ליסתי הודגמה בלוטת לימפה בגודל 1.9 ס"מ. קדמי ל SCM הודגמה מס' בלוטות לימפה קטנות. כל הבלוטות המתוארות בעלות אופי תקין לפי צורה ומרקם.
שאלתי: האם יש חשד סביר לגידול ממאיר?? אם מציינים שהבלוטות לימפה מוארכות זה מראה על משהו לא תקין??. בקיצור מה דעתך על הנ"ל? הרבה הרבה תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת אולטרסאונד צוואר - תגובה
פרופ` אבירם נצר27/02/2012יפעת שלום,
היי רגועה. קשריות הלימפה המתוארות, הינן תגובתיות (בד"כ לזיהום כלשהו בעבר). הן לא חשודות לגידול. באונה הימנית ישנה כנראה ציסטה, שכנראה אינה חשודה אף היא.
לדעתי, דרוש מעקב אולטרה סאונד בלבד, אך אני מציע שתתייעצי עם האנדוקרינולוג המטפל בך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרבה תודה-הרגעת אותי אבל...
שירה27/02/2012ארגע לגמרי אם יחליטו לעשות לי ניקור והתשובה תהיה שלילית- אז לגמרי אני אירגע., כי אין לכם את הבטחון במאה אחוז שזה ציסטה ולא גידול ממאיר. איך אפשר לדעת מבלי להסתכל פנימה ע"י בדיקה מקרוסקופית? אני צודקת או לא??? אולי כתבת לי בשביל להרגיע אותי שלא אכנס ללחץ??? כי סליחה על השאלה, מנין לך הבטחון שזה ציסטה ולא משהו אחר??? וזה לא היתה שאלת תוכחה. ומאד מודה לך על התייחסותך למכתבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרבה תודה-הרגעת אותי אבל... - תגובה
פרופ` אבירם נצר27/02/2012גם הדיקור אינו מבטיח תשובה בבטחון מלא. לגידול ממאיר יש מאפיינים שאינם מתוארים בבדיקה שעברת. ניתן לבצע ניקור, אך ניתו באותה מידה של ביטחון לעקב אחרי הגודל הקשרית האם היא גדלה בהדרגה? ורק במקרה זה לבצע הדיקור.
אם את עדיין לא רגועה, כדאי שתעברי הניקור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה כתגובה
שירה27/02/2012עשיתי אך ורק בדיקת אולטרסאונד בלבד. רופא המשפחה נתן לי הפנייה לאנדוקרינולוג והיום התברר לי שאין תורים אליו רק מחודש אפריל. ומשיחתי אמש עם רופא המשפחה (מעולם לא הייתי אצל אנדוקרינולוג..) אמר שכנראה הוא ירצה שאעשה ניקור. לאחרונה ה- TSH משחק אצלי והוא בסביבות ה-6 וזה בעיקר לאחר לקיחת האלטרוקצין החדש , הוא מנסה לאזן אותי. אני מאמינה שאחרי ההפנייה שקיבלתי מרופא המשפחה לרופא אנדוקרינולוג, אמשיך להיות במעקב אצלו, זה הרי התחום שלו מה עוד שרופא המשפחה עם כל הכבוד לאחרונה לא מצליח לאזן אותי. סליחה שוב על השאלה: לפי מה קבעת שכנראה יש לי רק ציסטה ולא גידול ממאיר- זו שאלת המליון דולר שלי, ואשמח ואודה לך על תשובה כינה, אני אישה חזקה ומחוסנת ומחושלת .. כיתבו לי את האמת. הרי כתתבתי לך את כל התשובה בפרוטרוט ואיך אתה בעצם מתרשם? האם "ריקמה שהיא לא ברורה " יכוולה להיות אך ורק ציסטה?!. סליחה על כל המגילה והשרשור אני מסתבר שבכל זאת דואגת ואנא כתוב לי את האמת. הרבה הרבה הרבה תודה לך.אגב, אולי זה ישמע שאלה טיפשית ואולי זה בכל זאת יעזור: אני סובלת מסינוסיטיס כרוני, גם עברתי בעבר ניתוחים (פס), האם מוגלה תמידית שמחליקה לי לדרכי הנשימה התחתונות לא תורמת או תרמה לזיהום או למשהו אחר שפגע בבלוטת לימפה או לבלוטת המגן או שלא קשור? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה כתגובה - תגובה
פרופ` אבירם נצר27/02/2012יפעת,
אני לא מסתיר ממך כלום. בכל גוש בבלוטת התריס יכולה להסתתר ממאירות אך, כמו שהסברתי לך, הממצא שתואר בבדיקת האולטרה סאונד, אינו מאפיין גידול ממאיר. לפיכך הסבירות שימצא אצלך גידול ממאיר נמוכה. אין שום קשר בין הסינוסיטיס הכרונית לבין הממצאים בבלוטת התריס. הזיהום הכרוני כן יכול להסביר את הגדלת קשריות הלימפה בצוואר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה וערב טוב!!!!!
שירה27/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חוות דעת על תוצאות MRI מוח
חובת הקרנות וחשש מתופעות לוואי
צלום סינוסים מערות הפנים תוצאות
נזאפורינקס - פט סיטי מעקב בן 64
גידול נקודתי ושימוש בנזופארינקס- ליחה עם דם
בליטה בראש אחרי שבועיים בתינוקת
בעיית אף- הפרעה בנשימה בעיקר בשכיבה
הכנה לבדיקת ENG והפסקת תרופות פסיכותרפיות
תשובה פתולוגית לאחר כריתת אונה של בלוטת התריס
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?