ציסטה בבלוטת התריס אחרי כריתת אונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציסטה בבלוטת התריס אחרי כריתת אונה
    אתי א
    28/07/2012

שלום לך ד"ר

אני בת 42 לפני כשנה עברתי כריתה חלקית של בלוטת התריס . (אונה שמאלית)בגלל גידול ממאיר בגודל 6מ"מ.
    במשך כל תקופת המעקב אחרי הניתוח ב us צוואר היה ממצא של ציסטה באונה הימנית
    בגודל 5 מ"מ בערך שנתיים הגודל הזה של הציסטה עד לפני כחודש וחצי גודל הצסטה היה 5.5 מ"מ . אומנם השינויי לא משמעותי כלפי ערך המספר אבל... שתי שאלות ברשותך
    1. האם זה סימן שהציסטה גודלת?
    2. האם יש סיכוי כלשהוא שהציסטה תתפתח לגידול ממאיר לאור העבר הרפואי שלי ?

ועוד משהו ברשותך .. לאחר הניתוח הונחתי על ידי הרופא לקחת אלטרוקסין
    הפסקתי מיוזמתי כשלושה שבועות את נטילת התרופה האם אני לוקחת סיכון? סובלת מתת פעילות

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ציסטה בבלוטת התריס אחרי כריתת אונה - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    28/07/2012

אתי שלום,
    גדילת הציסטה ב- חצי מ"מ עדיין אינה מצביעה על כך שמדובר בגידול ממאיר. אני מציע שתחזרי על האולטרה סאונד בעוד מס' חודשים. רק אם תסתמן גדילה הדרגתית של הציסטה יש מקום לבירור נוסף (ניקור הציסטה תחת אולטרה סאונד).
    עקרונית, ישנו סיכוי שיהיו מוקדים נוספים של הגידול, לפיכך את זקוקה למעקב אולטרה סאונד צמוד.
    לא מומלץ להפסיק הטיפול באלטרוקסין על דעת עצמך. יתכו שעצם הפסקת הטיפול ההורמונלי, היא שגרמה לגדילה הקלה בגודל הציסטה. אני ממליץ שתתייעצי עם האנדוקרינולוג המטפל בך. יש מקום לאיזון רמת תיפקודי הבלוטה. זה גם עשוי להוריד משמעותית את סכנת הישנות הממאירות.
    תהיי בריאה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו