בצקת בעקבות ניתוח בצואר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בצקת בעקבות ניתוח בצואר
    חני
    30/08/2012

שלום רב, לפני חודש וחצי עברתי ניתוח לכריתת בלוטת התריס ובלוטות לימפה צוואריות עקב המצאות גרורות עליהן. הניתוח היה בצד ימין , עדיין יש לי בצקת פנימית שמטרידה ומפריעה לתנועתיות הצוואר . האם קיים טיפול כלשהו שיכול לעזור להחלמה מהירה יותר בטיפול בבצקת? תודה חני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בצקת בעקבות ניתוח בצואר

הוספת תגובה

• בצקת בעקבות ניתוח בצואר - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    30/08/2012

חני שלום,
    עברת ניתוח נרחב מאד ולכן צפוי שיהיו תופעות לואי מקומיות כפי שאת מתארת. לוקח מס' חודשים עד שהצלקת מגיעה למצבה הסופי. לצערי, לא ניתן לקצר את פרק הזמן הזה. חשוב מאד שתפעילי את שרירי הצוואר ותניעי אותו לכל הכיוונים. כמו כן, רצוי שתימנעי מחשיפה של הצלקת הניתוחית לשמש במשך כחצי שנה.
    החלמה מהירה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

חני
    31/08/2012

שלום רב,

ראשית תודה על התשובה המהירה. התייחסת בתשובה לצלקת, ואכן אקח לתשומת ליבי. השאלה שלי היתה יותר לגבי הבצקת שקיימת באזור שמטרידה וגורמת לקושי בתנועה. האם יש משהו שיכול לזרז החלמה או גמישות ?
    תודה חני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    01/09/2012

חני שלום,
    כמו שכתבתי, אין דרך לזרז את ריפוי הצלקת הניתוחית בשריר הצוואר וברקמות הרכות. זה תהליך שלוקח מס' חודשים עד שחוזרת הגמישות והחופשיות בתנועות. ושוב, אני ממליץ על הפעלה אקטיבית של שרירי הצוואר והכתף שעשויה לשפר את התנועתיות ולמנוע הגבלה בתנועות בעתיד.
    בברכת החלמה מלאה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו