גידול בבלוטת התריס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גידול בבלוטת התריס
    כאמלה
    14/09/2012

שלום רב, ברצוני לשאול שאלה, לפני 5 חודשים אובחן אצלי גוש בצוואר, שלחו אותי לבדיקת U.S והתוצאות הן:
    בלוטת מגן:
    אונה ימנית- מוגדלת במקצת במרקם מעט מגורגר עם קשריות ציסטות זעירות בודדות
    עד 3 מ"מ בקוטרם.
    אונה שמאלית- מוגדלת על חשבון קשר רקמתי/ איזואקוגני 3.3 ס"מ בקוטר מירבי.
    אח"כ שלחו אותי לביופסיה, והתוצאה היא: בניקור טירואיד אונה שמאלית בהנחיית סונר התקבל חומר דמי שהכיל קולויד דליל וסמיך וקבוצות רבות מאוד של תאי הרטל בסידור סולידי ומופרדים.
    עקב שגשוג בולט של תאי הרטלהם המליצו על מעקב ולשקול שוב ביופסיה על מנת להבדיל בין תהליך היפרפלסטי לניאופלסטי. קבוצהIV.
    בסוף הוחלט לא לעשות לי שוב ניקור וקבעו שאני צריכה לעבור קריטה של חצי מהבלוטה. אין לי תשובה ברורה ואני לא יודעת לקראת מה אני הולכת, אני מאוד מודאגת..
    אשמח אם תחזיר לי תשובה בהקדם.. תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גידול בבלוטת התריס

הוספת תגובה

• גידול בבלוטת התריס - תגובה

פרופ' גדעון בכר
    19/09/2012

בניקור קשרית של 3.3 עם תשובת ניקור של נגע היפרפלסטי - קבוצה 4 - מומלץ לבצע כריתה חלקית של בלוטת המגן. הסיבה היא שקיים סיכון- עם כי קטן יחסית - לגידול בבלוטה. רק לאחר הוצאת האונה של התירואיד ובדיקתה בפתולוגיה ניתן לדעת באופן מוחלט מה האבחנה ולטפל בהתאם.
    מרבית הסיכויים שמדובר בממצא שפיר אולם תשובה סופית מתקבלת רק לאחר הסרת מחצית הבלוטה.
    להערכתי אין מקום לדאגה אולם יש להשלים את הניתוח כמומלץ.
    בריאות שלמה
    ד"ר בכר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גידול בבלוטת התריס

כאמלה
    19/09/2012

תודה רבה לך ד"ר.. אני מאוד מודה לך שהרגעת אותי.. מה שנשאר לי זה לחכות לניתוח שיהיה בקרוב בביה"ח בלינסון, יום טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו