פענוח סיטי מוח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פענוח סיטי מוח
    שירה
    18/10/2012

בעלי כבן שישים הופנה ע"י רופאה אנדוקרינולוגית לעשות סיטי מוח מאחר שעשה מספר פעמים איסוף שתן של 24 שעות והתשובה לא היתה תקינה: עודף נתרן וטענה שיש לו עודף מלחים והוא ההיפך הגמור לא סובל מלח ולא אוכל שום דבר שמכיל מלח. מוזר מאד. הוא חולה סוכרתי 2 ועבר צינתור.מקווה שתסתפקו בתשובת הסיכום ואודה על תגובתכם מה התשובה אומרת לכם:
    "בסיכום: תהליך העובר האדרה מופחת באספקט השמאלי של הבלוטה בגודל 5.5+ 4 מ"מ - אין לשלול מיקרואדנומה". מה זה אומר?
    שאלה שנייה ברשותכם: בני כבן 30 אמור בקרוב לעבור ניתוח מחיצה באף + סינוסים, (סובל מנחירות..) ומאחר והתלונן על ריח רע מהפה הרופא ממליץ גם על כריתת שקדים. האם לשקדים יש תפקיד חשוב בגוף, האם לא תהיינה בעיות אם יכרתו אותם?? מדוע חשוב להסירם הם לא מוגדלים?? מותר ולא מזיג לעשות בבד אחת את כל הניתוחים האלה בפעם אחת?? תודה וסליחה על האריכות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פענוח סיטי מוח

הוספת תגובה

• פענוח סיטי מוח - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    18/10/2012

שרית שלום,
    לגבי בעלך, הממצא ב- CT. כנראה מאשר את החשד של האנדוקרינולוגית שאכן מדובר בגידול מפריש הורמונים בהיפופיזה. הגידול זעיר בגודלו אך בעל השלכות הורמונליות משמעותיות. לגבי הטיפול, אני ממליץ שתתייעצי עם הרופאה המטפלת בו.

לגבי בנך, אני בהחלט, לא ממליץ על ביצוע ניתוח משולב בו זמנית של ניתוח באף בסינוסים וכריתת השקדים. לגבי ההתוויה לכריתת השקדים בשל ריח רע מהפה - אין כל הכרח לכרות השקדים במקרה זה. כיום ניתן גם לבצע כריתה חלקית או "שיוף" של השקדים.
    אני הייתי ממליץ על הערכה חוזרת של הניתוח המתוכנן.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקבלת כל מה שכתבת.- ממש תודה!!!!!

שירה
    19/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו