בלות התריס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בלות התריס
    efrar
    30/10/2012

שלום..

לאחר אולט' של בלוטת התריס הרופאה שלחה אותי לניקור של בלוטת התריס...האמת אני מאוד לחוצה.. מה התוצאה אומרת?

להלן התשובה:

C12-1533/1
    בניקור טירואיד אונה ימנית גוש מדיאלי יותר בהנחיית סונר התקבל דם בלבד

C12-1533/2
    בניקור טירואיד אונה ימנית- גוש לטרלי יותר בהנחיית סונר התקבלת קולואיד חופשי, שגשוג בולט של תאים פוליקולרים בקבוצות סולידיו וגם גדולות מקופלות, ,תאים עם שינויים דגנרטבים, פןליקולים שלמים בודדים, מאקרופגים לא רבים מלאי פיגמנט. מדובר בנגע פרולפרטיבי.
    בגלל שגשוג בולט של התאים דרוש המשך בירור בין תהליף היפרפלסטי לניאופלסטי.

קבוצה IV

ותוצאת האולטרסאונד תוצאות הבדיקה: הבולטה לא מוגדלת באונה ימינית הודגמו 2 ממצאים נודולריים, הממצא הדומיננטי בגודל 2.3*2.1*2.6 אם אזוא נמקי בתוכו בקוטר עד כ1.0 ס"מ.

אשמח לעזרה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בלות התריס

הוספת תגובה

• בלות התריס - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    30/10/2012

שלום רב,
    לא נראה לי שיש לך סיבה להלחץ. הגוש הקטן יותר באונה ימנית הינו כנראה חסר משמעות (תוכנו דמי). לגבי הגוש הגדול יותר, הממצאים בניקור אינם חד משמעיים. לדעתי, נדרש מעקב צמוד אחרי גודל הגוש באולטרה סאונד. במידה שיש רושם שהגוש גדל בבדיקות עוקבות יהיה צורך לחזור על הניקור ואף לשקול כריתת האונה הימנית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו