עזרה בבקשה!!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בבקשה!!!
    עדי
    06/11/2012

שלום רב,

לפני כחצי שנה הרגשתי תחושות מוזרות בגרון. מעין חוסר נעימות. לאחר מכן נוספו כאבי אוזניים חדים למספר שניות וכן כאבי ראש בצורת דקירות ולעיתים תחושה של כאב עמום באיזור רחב ולעיתים תחושת נוזל באיזור שכואב ולרוב הכאב מלווה ברגישות בקרקפת. רופאת אף אוזן גרון ביצעה בדיקה עם מראה וציינה כי אין ממצא חשוד בגרון והפנתה אותי לUS גרון. התוצאות, מציינות כי יש חשד לדלקת בבלוטת התריס. האנדוקרינולוג נתן לי בדיקות דם לבדיקת הורמונים (שטרם בוצעו כיוון שטרם הגיע התאריך) וציין כי אין לו דרך להסביר את הכאבים בגרון, באוזניים ובראש (אם כי הבנתי שדלקת בבלוטה או בעיה בה יכולה להשפיע על האוזניים והגרון). מאז עברו חודשיים והכאבים כל פעם משתנים אבל לא הפסיקו. הראש כואב והכאבים באזניים כואבים יחד איתו. בנוסף יש תחושה של נימול ועוויתות בלשון ויש קפיצות רבות בשרירי הגוף.
    {אני סובלת מנשירת שיער (בחודשיים נשר לי בערך חצי מהשיער!), אקנה, קוצר נשימה ודקירות בקצות האצבעות, מעין כאבים בורידים, חולשה ועייפות. בצילום חזה יש ציור אינסציסטיאלי ע"ג הריאות}
    נשלחתי לEEG שיצא תקין וכן לCT ראש שטרם ביצעתי כיוון שהבנתי שבמידה ומישהו סובל מדלקת בבלוטת התריס, אסור לו לבצע CT ראש ומכיוון שאני עוד לא יודעת אם יש לי דלקת בבלוטה אני מפחדת לעשות CT ראש שלא יהיה נזק בבדיקה. מיום ליום יש לי עוד כאבים ואני כבר ממש מודאגת. אני לא יודעת האם לבצע את CT למרות החשש שיש לי דלקת בבלוטת התריס או לא (תשובות לבדיקות הדם יהיו כנראה רק בסוף החודש והתור לאנדוקרינולוג בעוד חודש וחצי ורק אז אדע אם יש לי דלקת). האם דלקת או בעיה בבלוטת התריס יכולה להוות סיבה לכאבים שאני חווה או שחייבת להיות סיבה נוספת לכל הכאבים? האם לעשות את הUS לפני תשובת בדיקות הדם והאנדוקרינולוג?
    אני כבר אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות לפני מה ואיך כדאי לברר את הסוגיה.
    אני מתחננת לעזרה!!
    אני רק רוצה שהכאבים ייעלמו ושאוכל להמשיך הלאה.

לצורך התרשמותך להלן תוצאות הUS גרון שנעשה לפני חודשיים:

בדיקה מכוונת לצוואר: אונה ימנית במימדים 21*16*54 מ'מ שווה ל- 9.5 סמ'ק. אונה שמאלית במימדים 24*18*47 מ'מ שווה ל- 10.3 סמ'ק. עובי האיסטמוס 6 מ'מ. בלוטת התריס במרקם הטרוגני מאד עם אזורים היפואקוגנים זעירים מפוזרים. ללא ממצא שולט. מתאים לתאירודיטיס. חשש לשארית של טימוס מתחת לשתי האונות. עם היפרווסקולריזציה. הודגמו מספר לבוטות לימפה שנראות ראקטיביות, יחסית קטנות, לטרלית לקרוטידים דו'צ. מתחת לקוטב התחתון של שתי האונות. בלוטות הלימפה הגדולות באזורים התת-לסתיים, נראות ראקטיביות. הגדולה בצד שמאל בגודל 26*6 מ'מ. הודגמו כמה בלוטות לימפה ראקטיביות קטנות בתוך שני הפרוטידים. בלוטות הרוק התת-לסתיות נראות תקינות דו'צ. לסכום: בלוטת התריס מעט מוגדלת, הטרוגנית, עם מספר בלוטות לימפה יחסית קטנות שכולן נראות ראקטיביות. מתאים לתאירודיטיס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה!!!

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה!!! - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    06/11/2012

עדי שלום,
    התיאור שלך וממצאי האולטרה סאונד מאד מחשידים לדלקת של בלוטת התריס. בדיקות תיפקודי בלוטת התריס מאד זמינות והתוצאות מתקבלות בתוך ימים ספורים בלבד. איני רואה שום סיבה לעיכוב בביצוע הבדיקות. מייד לאחר מכן ניתן להתחיל בטיפול, לפי הצורך.
    אני מציע שתגשי. ללא דיחוי לרופא המשפחה שלך, שיפנה אותך לביצוע בדיקות הדם, ובמקביל, תקבעי תור לאנדוקרינולוג.
    החלמה מהירה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה!!

עדי
    06/11/2012

היי, תודה רבה על המענה! רופא המשפחה חסר כיוון. הוא רק בבדיקות הדם הקודמות שהTSH שלי 4.6 ואמר שהוא לא רואה בעיה ושהוא לא מצליח לחבר את כל הכאבים והפנה אותי לאנדוקרינולוג...הדבר היחיד שהיה חריג בבדיקות הדם היה אחוז המונוציטים בדם שהיה בין 9-4%.
    1. אני לא צריכה לחכות לביוץ כדי לבצע בדיקות לבלוטת התריס? איזה בדיקות התכוונת שהרופא ייתן לי (שבוחנות את בלוטת התריס)? (כדי שאדע מה לבקש מהרופא משפחה...)
    2. לפי מה שאתה אומר כן יכול להיות קשר בין כאבי הראש, הגרון האוזניים והשרירים בגוף לבלוטה....?
    האם באמת מסוכן לעשות CT עם דלקת בבלוטה ולא כדאי לעשות?

אתה לא מבין כמה אתה עוזר לי כי אני באמת כבר מרגישה אבודה בתוף כל הדבר הזה.

תודה ענקית!!!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה!! - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    06/11/2012

תבקשי מרופא המשפחה לקחת תיפקןדי בלוטת התריס: T3, T4, TSH ושקיעת דם.
    אין קשר לביוץ.
    לדעתי, CT כרגע מיותר ולא יוסיף אינפורמציה. עקרונית, ניתן לבצע CT אך ללא הזרקת חומר ניגוד.
    עדי, אל תכנסי ללחץ!!! אני משוכנע, שבמידה שאכן מדובר בדלקת של בלוטת התריס, האנדוקרינולוג יוכל לסייע לך בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה

עדי
    06/11/2012

תודה.
    לא יכול להיות שמדובר בגידול חס וחלילה בראש?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    06/11/2012

הכל יכול להיות. במידה ותישלל בעיה בבלוטת התריס, יהיה צורך בבירור מקיף לסיבת מיחושיך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה

עדי
    07/11/2012

על אף הדאגות שיש בי. תודה. סוף סוף מישהו שלוקח ברצינות את הכאבים שלי וכנה איתי. אני מעריכה זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיענוח תוצאות בדיקות

עדי
    12/11/2012

שוב שלום.
    ביצעתי את הבדיקות אתמול ולהלן התוצאות:
    FREE T4 11.80 PMOL/L ( 7.00- 17.00) (...*.....)
    FREE T3 4.13 PMOL/L ( 3.80- 6.00) (*........)
    בדיקות TSH, שקיעת דם והסידן שהתבצעו לפני 3 חודשים:
    CALCIUM SERUM 10.32 MG/DL ( 8.80- 10.60) (.......*.)
    TSH 4.30 MIU/ML ( 0.34- 5.60) (......*..)
    ESR 13.00 MM/HOUR ( 2.00- 25.00) (...*.....)

מזכירה כי הגרון, האוזניים והראש כואבים. זאת בנוסף לחולשה כללית, סחרחורות וערפול, שרירים רועדים, נשירת שיער, אקנה וקוצר נשימה

האם יש חשש לדלקת בבלוטת התריס? ע"פ הנתונים, מה יכולה להיות הבעיה? אילו בדיקות כדאי לבצע ולאיזה רופאים לגשת?

תודה מראש,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו