ביופסיה תחת CT

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביופסיה תחת CT
    מיכל
    21/11/2012

שלום רב
    יש לי גידול חוזר, כנראה מסוג pleomorphic adenoma באזור הפארפרינגיאלי. הגידול בגודל 1.7 ס"מ (לפני 20 שנה נותחתי בסנט לואיס, והוציאו לי גידול מאותו המקום בגודל 5 ס"מ).
    בגלל המיקום המסובך, ביצוע ניתוח מסוכן מאד לעצב הפנים. כמו כן, הגידול מערב את העצב החיצוני הראשי.
    הציעו לי קודם כל לבצע FNA תחת אולטרסאונד, אולם ד"ר מיה כהן, שהייתי אצלה לפני יומיים - פסקה כי הדבר מסוכן, ולכן הציעה לבצע FNA תחת CT.
    אמשח לקבל הפנייה למומחה הטוב ביותר לביצוע FNA תחת CT בארץ.
    מצורף תרגום של הפענוח הנוירורדיולוגי של ד"ר שגב.
    בתודה רבה
    מיכל גרומן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביופסיה תחת CT

הוספת תגובה

• ביופסיה תחת CT - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    21/11/2012

מיכל שלום,
    דיקור FNA תחת CT מתבצע בד"כ ע"י הרנטגנולוגים עצמם. בכל מרכז רפואי יש בד"כ רנטגנולוג שמתמחה בביצוע הדיקור. מדובר בפעולה פשוטה יחסית שלא אמורה לגרום לכאב או אי נוחות מיוחדת. אני סבור שאין לך סיבה לחשוש מהפעולה עצמה שכן מדובר במספר דקירות במחט עדינה מאד. ה- CT מאפשר לדקור בדיוק לתוך הנגע החשוד להישנות הגידול.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביופסיה תחת CT

מיכל
    21/11/2012

לד"ר נצר
    המון תודה על התשובה.
    למי אני יכולה לפנות בבית חולים רמב"ם? אני גרה בחיפה...
    שוב תודה, מיכל גרומן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיקור תחת CT

ד"ר אבירם נצר
    21/11/2012

מיכל שלום,
    תודה רבה,
    ברמבם אין שום בעיה לתאם את ביצוע הדיקור. את זקוקה להפניה לביצוע הפעולה +התחייבות מהקופה. מי שאחראית לתחום של ראש צוואר היא ד"ר איילת ערן.
    שוב בהצלחה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביופסיה תחת CT

מיכל
    21/11/2012

המון המון תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו