מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גידול בפרוטיסאלי25/02/2013
שלום
אני כיום בן 32
עם עבר עשיר עם התעסקות עם בלוטת הרוק
עברתי ניתוח בגיל 19 עקב גידול שפיר בבלוטת הרוק אנדונומה מורפית משהו כזה
הגידול שוב חזר לאחר שנה וחצי ואז עוד ניתוח
ושוב אחרי שנה וחצי חזר ואז כבר עברתי למנתח פרטי שלא אציין את שמו
הוציא את הגידול והופנתי להקרנות
סיוט ההקרנות מלווה אותי עד היום לכ השלכותיו אך לצערי
היו די רשלניים בשטח ההקרנה שעל הגבול חזר לי שוב הגידול שוב הוצאתי אותו
ואחרי עוד שנה וחצי שוב חזר באותו מקום
כיום לאחר כמה שנים מהניתוח האחרון אני מגלה ששוב הוא חזר כמובן לא בשטח של ההקרנות אלך על הגבול ויותר החוצה
אשמח לדעת כל פיתרון והאם אין זו רשלנות שהקרינו לא את כל השטח שצריך כי זאת מהות ההקרנה לפתור מצבי חזרה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול בפרוטיס - תגובה
פרופ` אבירם נצר26/02/2013אלי שלום,
אני מבין אותך היטב. סוג הגידול ממנו אתה סובל, אדנומה פלאומורפית, מתאפיין בשיעור גבוה מאד של הישנויות, כמו במקרה שלך. הבעיה נוצרת כאשר בעת הכריתה הראשונית של הגידול הוא מתפזר ואז מתפתחות הישנויות בכל השדה הניתוחי ואף מעבר לגבולות בלוטת הרוק.
הטיפול המייטבי הינו כריתה חוזרת של הגידול, אך בשל הקשייים והסיכונים הניכרים, לעיתים קרובות, בשלב מסויים, "מרימים ידיים" ונאלצים להקרין את השדה הניתוחי. הבעיה הינה שכיוון שמדובר בגידול שפיר, ולא ממאיר, הוא מגיב פחות טוב לקרינה, ואז יתכנו הישנויות, כמו במקרה שלך, גם לאחר ההקרנות. ההקרנות רחוקות מלהיות הטיפול האופטימלי ולא נראה לי שמדובר בהתרשלות.
האפשרות היחידה שקיימת היא כריתה ניתוחית חוזרת וכנראה שאין מנוס ממנה.
אני מאחל לך הצלחה מלאה בניתוח והחלמה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אלי26/02/2013קודם כל המון תודות על התשובה המהירה והעניינית
אם אפשר אציין עוד כמה דברים
הבנתי שהניתוח הראשון הוא המשמעותי ואני יודע שיצרו פיזור (כך נאמר לי על ידי הרופא הפרטי שליווה אותי בהמשך) ובאמת כל ניתוח אחר היה באיזור קצת שונה האם אין זאת רשלנות או חוסר מקצועיות שפיזרו את הגידול ולא הוציאו אותו בשלמותו הרי הדבר גרם לחזרה כמה פעמים ואני חי בתחושה שזה לא היה צריך להיות ככה לא מצאתי אף אדם עם גידול שפיר בפרוטיס שעבר מעל 2 ניתוחים
גם כשעברתי למנתח פרטי נותחתי כמה פעמים וכבר בעצתו הוקרנתי אך ההקרנה לא באמת כללה את כל האיזור היה חסר עוד סנטימטר כי 2 הניתוחים האחרונים היו באיזור ללא הקרנה וגם הגידול החדש שגיליתי עכשיו הוא באותו איזור של ה2 האחרונים
הפחד שלי שאצטרך לעבור שוב הקרנות
והאם אפשר לחיות עם גידול שפיר במידה והוא לא יושב על העצב ואולי כבר הוא באיזור לא מסוכן? כמובן שאני עכשיו צריך לעבור שוב את כל ההליך חזרה עם הגידול החדש
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ` אבירם נצר26/02/2013אלי שלום,
כמו שציינתי, פיזור הגידול במהלך הניתוח הראשוני, הוא שכיח למדי, ומתרחש בעבודות מחקר שונות ביותר מ- 20% מהמקרים. כך שאין פה כנראה התרשלות קרוב לודאי. לצערי, אני ניתקלתי במספר מקרים כאלו, כולל בהם הייתי מעורב אישית. הסיכון הזה מוכר וידוע בספרות הרפואית.
לגבי הקרנות חוזרות, כנראה שזה לא אקטואלי ולא רצוי. בהחלט קיימת האפשרות לעקוב אחרי הישנות הגידול ולהמתין לפי שעה עם ניתוח נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודות לך איש יקר עזרת לי
אלי26/02/2013שאלתי בהרבה פורומים במהלך השנים לא קיבלתי תשובות כאלו מפורטות ולעניין
המון תודות!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכבוד דוקטור נצר שאלה אחרונה בנושא
אלי03/03/2013שלום לך דוקטור נצר
יש לי עוד שאלה בהמשך לנושא שלי
הייתי בייעוץ אצל הרופא המטפל לגבי הגוש שחזר הוא כמו ה2 גושים האחרונים מחוץ לשטח ההקרנות הפעם הוא מתחת לעצם הלחי לפי מה שהבנתי אולי הוא יושב על צינורית הרוק זאת אומרת הוא מחוץ לפרוטיס האם זה איזור פחות מסוכן ואם הוא לא יגדל יש אפשרות להישאר איתו ולעקוב אחריו או שגידול כזה גם עם השנים יכול להפוך מסרטן ולשלוח גרורות
המון תודות!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכבוד דוקטור נצר שאלה אחרונה בנושא - תגובה
פרופ` אבירם נצר03/03/2013אלי שלום,
לסוג הגידול שיש לך, יש עקרונית, פוטנציאל להשתנות ממאירה. בערך 5% מהמקרים של גדול שנמצא במקום במשך שנים רבות, עלולים לעבוור השתנות ממאירה. יחד עם זאת. במידה שעוקבים בצורה צמודה אחרי הגוש וגדילתו, ניתן להמתין עם הכריתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חוות דעת על תוצאות MRI מוח
חובת הקרנות וחשש מתופעות לוואי
צלום סינוסים מערות הפנים תוצאות
נזאפורינקס - פט סיטי מעקב בן 64
גידול נקודתי ושימוש בנזופארינקס- ליחה עם דם
בליטה בראש אחרי שבועיים בתינוקת
בעיית אף- הפרעה בנשימה בעיקר בשכיבה
הכנה לבדיקת ENG והפסקת תרופות פסיכותרפיות
תשובה פתולוגית לאחר כריתת אונה של בלוטת התריס
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?