המשך טיפול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך טיפול
    מיה
    19/07/2013

שלום רב

לפני חודשיים רשמתי לך שאלה זו:

"מכר שלי בן 47 הזניח סרטן בלוטת התריס פפילארי ולכן אחרי 3 שנים מיום הממצא הגידול התפשט לבלוטת הלימפה ומאחור 2 גידולים, אחד על c3 עד c5 בגודל 5על 5 ס"מ ולידו עוד אחד בגודל 3 על 7 ס"מ.
    מקדימה נעשה ניתוח דיקציה צווארית נרחבת והוצאו בלוטת התריס, בלוטת הלימפה וקשריות. ומאחור נעשה ניתוח לפני כמה חודשים להוריד לחץ מעמוד השידרה אך בינתיים הגידול המשיך לגדול מעט ושוב לוחץ.
    נעשו לפני חודש עשר הקרנות במינון גבוהה ובקרוב יעשה טיפול ביוד 200 מיליקירי כי כרגע אינו מסוגל לעשות עוד ניתוח (אחרי שניים נורא קשים)."

עברו חודשיים בערך הוא קיבל מינון מאד גבוהה של יוד 200 מיליקירי ורוב היום הוא ישן, אין לו כח כמעט לכלום. האם זה נורמאלי החוסר תיפקוד הזה? זה בגלל היוד או בגלל המחלה?
    מה עוד הוא יכול לעשות?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המשך טיפול

הוספת תגובה

• המשך טיפול - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    20/07/2013

מיה שלום,
    כמו שכתבתי לך בזמנו, מדובר במחלה מפושטת מאד וסיכויי ההחלמה המלאה קלושים. לצערי, אין לי בשורות חדשות. מצבו קשה, הן בשל המחלה המפושטת והן בשל הטיפול האגרסיבי שקיבל. צריך להמתין בסבלנות עד שיתאושש מהניתוחים והטיפולים המורכבים שעבר. יתכן גם שתפקודי בלוטת התריס שלו עדיין מופרעים וטרם אוזנו.
    מידע מפורט יותר תוכלי לקבל מהרופאים שמטפלים בו.
    החלמה מלאה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

מיה
    20/07/2013

שלום שוב

תודה על התגובה.

עם רופאיו באיכילוב קשה לי לשוחח מכיוון שאני לא קרובה אליו מדרגה ראשונה ולא אקבל מידע.
    הוא לא מרבה לדבר על זה כרגע.

לפי מה שהבנתי אין לו הרבה זמן לחיות? עינין של חודשים?
    או שבמצב כזה ניתן לשרוד שנים?

מעדיפה לדעת את האמת גם אם היא קשה

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    20/07/2013

מיה שלום,
    קשה לי מאד להעריך את תוחלת חייו. עקרונית, סוג זה של סרטן אינו מאד אגרסיבי וניתן לחיות אתו במשך שנים. אבל כוון שמדובר במחלה מפושטת עם גרורות התמונה כמובן משתנה.
    לצערי, איני יכול להעריך האם נותרו לו לחיות שנים או פחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו