סרטן בלוטת התריס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרטן בלוטת התריס
    גילה
    26/07/2013

לרופא שלום

הבנתי שמי שמועמד לניתוח כריתת בלוטת התריס יכול לשלב בניתוח מכשיר המתריע למנתח על קירבה למיתרי הקול , ובכך להקטין את הפגיעה בהם.
    הבנתי כי זה ניתן לרכישה באופן פרטי.

שאלתי היא האם כל מנתח יודע לעבוד עם מכשיר זה או שהנושא דורש השתלמות מיוחדת ?
    אני לא מצליחה לאתר מי היבואן של הטיובה הזו . האם תוכל לעזור לי בנושא זה?

המון תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרטן בלוטת התריס

הוספת תגובה

• סרטן בלוטת התריס - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    27/07/2013

גילה שלום,
    אכן , ניתן להשתמש באלקטרודות המוצמדות לצינור ההנשמה המוחדר לגרון לצורך ההרדמה. השימוש במערכת עצמה פשוט ביותר ולא דורש כל השתלמות אך צריך לוודא שבחדר הניתוח נמצא מכשיר הניטור שאליו מתחברות האלקטרודות.
    בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן בלוטת התריס

גילה
    27/07/2013

ד"ר נצר שלום ,

ראשית תודה על תשובתך.

האם הטיובה הזו נמצאת היום בשימוש ברוב ניתוחי הסרת בלוטת התריס או דווקא במיעוטם ? עד כמה היא מפחיתה את הסיכוי לפגיעה במיתרי הקול ?
    האם ידוע לך מי היבואן שממנו אני רוכשת את הטיובה הזו ?

המון תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן בלוטת התריס - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    27/07/2013

גילה שלום,
    האלקטרודות האלו משמשות כלי עזר למנתח. מנתח מנוסה, בד"כ לא נזקק להן בניתוחים ה"פשוטים". הן יכולות לסייע במיוחד בניתוחים מורכבים כאשר יש סיכון גבוה לפגוע בעצבים שמעצבבים את מיתרי הקול. במקרים כאלו שימוש באלקטרודות יכול להפחית משמעותית את הסיכון לפגיעה.
    לגבי היבואן - ישנם מס' יבואנים. אני ממליץ שתבדקי עם בית החולים בו את מיועדת להינתח איזה סוג מכשיר ניטור יש להם ומיהו היבואן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו