FNA

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• FNA
    צח
    24/11/2013

שלום רב,
    אני בן 28, שנתיים נמצא תחת מעקב של המטולוג עקב הגדלה של בלוטות לימפה.
    לפני כשנה עשיתי ביופסיה בניתוח שיצא תגובתית.
    נאמר לי להמתין חצי שנה ולחזור על ה-US, הבלוטות נשארו זהות לכן ביקשו לחזור על הUS שוב בעוד חצי שנה.
    מכוון שבלוטה אחת גדלה מ 2.0 * 0.6 ל-2.0 * 0.9, ההמטולוג שלח אותי לאאג שהחליט שיש צורך ב FNA
    רציתי לשאול:
    1. האם הם שולחים אותי לעשות את הבדיקה הנ"ל במקום ניתוח מכוון שהסבירות ללימפומה נמוכה(כפי שהם טוענים)?
    2. האם הבדיקה הנ"ל מספיק בטוחה לומר לנו שמה שיצא מהבלוטה הוא ממאיר/שפיר/תגובתי וכו...?
    3. הבנתי שבבדיקה הנ"ל לא נדיר שמבקשים לחזור עליה מכוון שלא הגיעו למסקנה, עד כמה הדבר נכון?

אשמח לקבל התייחסות
    בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    FNA

הוספת תגובה

• FNA - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    25/11/2013

צח שלום,
    אכן, לפי תאורך, הסבירות ללימפומה נמוכה! בודאי שעדיף לבצע ניקור עם מחט ע"פ ניתוח בהרדמה עם צלקת ניתוחית ושאר סיכוניו.
    הניקור נחשב לאמין מאד, אם כי כמובן שאף פעם אין 100% דיוק באבחנה. בכל מקרה, גם אם תשובת הניקור לא תהיה ברורה, תמיד ניתן לחזור על הניקור או לבצע ביופסיה ניתוחית.
    בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו