מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות לגבי בלוטת לימפה מוגדלת ו-FNAמירב23/12/2013
שלום לרופאים הנכבדים,
אשמח להתייעץ אתכם בנוגע לבעיה שמטרידה אותי מזה תקופה ארוכה.
יש לי בלוטה בצוואר (מתחת לסנטר, בצד שמאל) שהיא נפוחה באופן תמידי, מזה מס' שנים. הייתי במעקב כל התקופה ולא קרה עם זה משהו מיוחד.
לאחרונה הבלוטה התחילה להפריע לי יותר, היא כואבת (במיוחד במגע) ואני חושבת שהיא גם לוחצת לי על הגרון כי כל הזמן יש לי תחושת אי נוחות בגרון.
ביצעתי לאחרונה בדיקת אולטראסאונד שממצאיה היו כדלקמן:
"מצד שמאל נצפתה בלוטת לימפה בתחנה 2 בגודל 1.8 ס"מ עם מראה סונוגרפי רגיל.
הודגמו מספר בלוטות לימפה קטנות מצד שמאל בתחנה 5 עם מראה סונוגרפי רגיל.
נמפתה קשרית קטנה ידועה באונה הימנית של בלוטת התריס."
שאלותיי הן כאלה:
1. האם עלי לבצע בדיקת FNA? הרופא שלי אמר לי שהבלוטה גדולה מהנורמה אבל שאין צורך לבצע FNA כי לבלוטה יש מראה רגיל ולא חריג, אבל אשמח לשמוע חוות דעת נוספת.
2. האם מותר לבצע בדיקת FNA למי שסובל מקרישיות יתר? (קראתי איפשהו שיש עם זה בעיתיות מסוימת).
תודה רבה!
מירב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לגבי בלוטת לימפה מוגדלת ו-FNA - תגובה
פרופ` אבירם נצר23/12/2013מירב שלום,
לפי תאורך, הקשרית התת סנטרית אינה נראית חשודה למרות שהיא מוגדלת קלות. אני בהחלט מסכים עם רופא המשפחה שלך, שכרגע אין צורך בניקור FNA. לדעתי רצוי מעקב בלבד.
לגבי קרישיות היתר, היא אינה צריכה להפריע לדיקור קרוב לודאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' אבירם נצר
מירב23/12/2013פרופ' נצר שלום,
ראשית - תודה רבה על תגובתך המהירה!
הדבר היחיד שמפריע לי הוא תחושת הלחץ בגרון. האם זה לא מצדיק בדיקה או טיפול כלשהו? (אני כמובן אשמח להימנע מכל פרוצדורה רפואית מיותרת, אבל אני תוהה האם הלחץ הזה איננו מסוכן או עלול להחמיר עם הזמן).
שוב, תודה רבה על הסיוע.
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' אבירם נצר - תגובה
פרופ` אבירם נצר23/12/2013מירב,
אני מציע שתיבדקי תחילה אצל א.א.ג. יתכן והמיחושים כלל אינם קשורים להגדלת הקשרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק ביופסיה
צאלה21/02/2014עשיתי את הטעות הזאת וזה כמעט עלה לי בחיים שלי.
אובחנתי בלימפומה לאחר שנלקחה ביופסיה. את הדיקור ביצעתי מספר חודשים לפני והוא יצא שלילי(בדיעבד כל המטולוג טוב יסביר לך שבלימפה לא עושים דיקור).
מקווה שבכל זאת תקבלי בשורות טובות אבל...שלא יקרה לך מה שקרה לי.
אשמח לתת לך פרטים במייל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חוות דעת על תוצאות MRI מוח
חובת הקרנות וחשש מתופעות לוואי
צלום סינוסים מערות הפנים תוצאות
נזאפורינקס - פט סיטי מעקב בן 64
גידול נקודתי ושימוש בנזופארינקס- ליחה עם דם
בליטה בראש אחרי שבועיים בתינוקת
בעיית אף- הפרעה בנשימה בעיקר בשכיבה
הכנה לבדיקת ENG והפסקת תרופות פסיכותרפיות
תשובה פתולוגית לאחר כריתת אונה של בלוטת התריס
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?