אולטרסאונד צווארי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אולטרסאונד צווארי
    רחל
    26/02/2014

שלום,
    אני בת 39, אשמח לעזרתך ולהפנייתך בהתאם:
    אונה ימנית - מוגדלת, מרקמה בלתי אחיד, רוחב 24 מ"מ, עובי 19 מ"מ. הודגם גוש במבנה מעורב בגודל 19*13 עם האלו.
    אונה שמאלית- אינה מוגדלת, רוחב 12 מ"מ, עובי 8 מ"מ. הודגמו מס' קשריות בגודל 4 מ"מ.
    איסטמוס ברוחב 7 מ"מ, מרקמו בלתי אחיד.

לא נעשו בדיקות דם או בדיקות אחרות. רופא משפחה נתן לי ארטופן 400 מ"ג פעמיים שלוש ביום לחמישה ימים ואם לא יעזור שאחזור אליו כדי לקבל סטרואידים.

אשמח שתעזרי לי בפענוח הבדיקה וכן אם כדאי בדיקת אנדוקרינולוג וא.א.ג.

תודה וברכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אולטרסאונד צווארי

הוספת תגובה

• אולטרסאונד צווארי - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    01/03/2014

רחל שלום,
    חסר לי כל המידע על תלונותיך והממצאים בבדיקה גופנית ובדיקות הדם.
    לפי הטיפול שאת מקבלת, כנראה שהרופא שלך איבחן טירואידיטיס. זה סביר.
    לגבי ממצאי האולטרה סאונד, הם דורשים מעקב וסריקה חוזרת בהמשך.
    אני סבור שאת בהחלט זקוקה למעקב אנדוקרינולוגי.
    החלמה מהירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

רחל
    01/03/2014

תודה רבה על תגובתך.
    בביקור הרופא לאחר תוצאות האולטרסאונד הנ"ל, נשלחתי לבדיקת דם בד בבד עם מתן הארטופן ( ללא בדיקה גופנית ). כשכתבתי לך עדיין לא הגיעו תוצאות הבדיקות. לפי תוצאת הTSH, אני בהיפר ולא בהיפו כפי המתאים לתירואידיס, וזה מוזר, כי גם התסמינים שיש לי יותר מתאימים להיפו ( עלייה במשקל, רגישות לקור, צרידות, נשירה, חולשה גדולה, נפיחות בצוואר, כאב של למעלה משבועיים בלסת, אוזניים, גרון וכו', קושי בבליעה ותחושת מחנק בגרון ועוד )
    תוצאה TSH - 0.01 , FREE T4 - 32.51 , TOTAL T3 - 3.3
    בנוסף הברזל שלי היה מאוד נמוך - 17, המוגלובין 10.3
    אני חייבת לציין שמעולם לא היה לי ברזל נמוך כ"כ, גם כשההמוגלובין היה 8. מה גם שבגלל שהייתי חיוורת כ"כ וחלשה בחודש האחרון לקחתי בין 2 ל3 כדורי ברזל ( מקסימום 90 מ"ג ) בכל יום.
    החולשה הזאת היא מעין המשך לפריצת דיסק שקרתה לפני כ3 חודשים. ככה פתאום. טופלתי גם בפרקוסט.
    אשמח לתגובתך, תודה תודה
    רחל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    02/03/2014

רחל שלום,
    את זקוקה לבירור נוסף של האנמיה/איבוד דם. כ"כ בהחלט יש צורך בבירור אנדוקרינולוגי.
    אני בטוח שרופא המשפחה יפנה אותך להמשך בירור.
    החלמה מהירה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו