בלוטות לימפה שגדלו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בלוטות לימפה שגדלו
    טלי
    18/12/2014

שלום רב, בת 34, לפני כשלושה חודשים חשתי מעין בלוטה קטנה מעט כואבת בקו הלסת מתחת בנוסף אני מרגישה אי נוחות בבליעת הרוק נפיחות של הצוואר רופאת המשפחה הפנתה אותי לא.א.ג אשר הפנתה לאולטרסאונד - להלן ממצאי אולטרסאונד ראשון בוצע לפני חודשיים :
    אונה ימנית -רוחב-1,2 ס"צ/ אורך- 3.95 ס"מ/ עומק 2ס"מ . לא מוגדלת. הודגם קשר ציסטי באורך 0.3 ס"מ, רוחב 0.15 ס"מ. פרט לכך מרקם האונה אחיד , זרימת הדם תקינה.
    אונה שמאלית- רוחב-1 ס"מ/ אורך-3.85 ס"מ/ עומק- 1.85 ס"מ- לא מוגדלת , מרקם אחיד, זרימת דם תקינה.
    איסטמוס- רוחב 0.2 ס"מ- מרקמו אחיד.
    סלוטת הפרוטיס- ימין - הודגמה בלוטת לימפה באורך 1.35 ס"מ רוחב 0.65 ס"מ.
    שמאל- הודגמה בלוטת לימפה באורך 1.8 רוחב 0.55 ס"מ .
    בלוטות הרוק התת לסתיות- ימין- הודגמו בלוטות לימפה כאשר הגדולה באורך 1.8 ס"מ , רוחב 1 ס"מ. שמאל- הודגמו מס' בלוטות לימפה כאשר הגדולה באורך 2.2 ס"מ, רוחב 0.8 ס"מ .
    מבנה כל בלוטות הלימפה שמור.
    התבקשתי לחזור על הבדיקה אחרי חודשיים , חזרתי על הבדיקה ולהלן הממצאים:
    בלוטת המגן - איטמוס: לא מורחב מרקמו אחיד.
    אונה שמאלית- לא מוגדלת, מרקמה אחיד.
    אונה ימנית- לא מוגדלת עם קשרית ציסטית בגודל 0.3 ס"מ.
    רקמות רכות צוואר :
    מצד ימין - בצוואר קידמי הודגמו מספר בלוטות לימפה באורך 1.4 ס"מ בעובי עד 0.3 ס"מ עם מרכז שומני.
    באזור הזוית הליסתית הודגמה בלוטת לימפה באורך 3 ס"מ בעובי 0.7 ס"מ עם מרכז שומני.
    מצד שמאל - בצוואר קידמי עליון הודגמו מס' בלוטות לימפה קטנות. בנוסף, הודגמה בלוטת לימפה באזור הזוית הליסתית מוגדלת באורך 2.7 ס"מ בעובי 0.6 ס"מ עם מרכז שומני אך עם אסימטריה בעובי של הקטבים.
    פראתיאוריד= לא הודגמו בלוטות פראתירואיד מוגדלות דו צדדי.
    בלוטות רוק-
    מצד ימין- פרוטיס- הדגמה תקינה.
    תת לסתית - הדגמה תקינה.
    מצד שמאל- פרוטיס - בתוכה הודגמו מס בלוטות לימפה קטנות.
    תת ליסתית- הדגמה תקינה.
    סיכום: הממצאים כמתואר לעיל.
    למיטב הבנתי במהלך החודשיים גדלו בלוטות הלימפה ואחת מהן אסימטרית .
    אשמח לקרוא את חוות דעתך בנדון , אילו פעולות עליי לעשות? ( שלחו אותי ל FNAׂ ׂ על אילו מחלות הדבר יכול להעיד והאם המצב לדעתך יכול להיות ממאיר. ואם כן מה עושים בדרך כלל במקים מסוג זה ומה סיכויי ההצלחה
    תודה על שיתוף הפעולה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בלוטות לימפה שגדלו

הוספת תגובה

• בלוטות לימפה שגדלו - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    19/12/2014

טלי שלום,
    לפי תיאורך, מדובר בהגדלה של קשריות לימפה צוואריות. כפי שמתוארות הקשריות, קרוב לוודאי שמדובר בקשריות תגובתיות לזיהום כלשהו. הסבירות שמדובר בדלקת בשיניים/חניכיים או בריריות הפה היא הגבוהה ביותר. הסיכוי לגידול ממאיר נראה לי נמוך מאד.
    אני ממליץ שתיבדקי ע"י רופא שיניים, אם הוא שולל בעיית שיניים. רצוי שתתייעצי עם רופא הא.א.ג. שלך לגבי המשך הבירור/מעקב.
    בברכת בריאות שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו