גיסטה עם ממאירות.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גיסטה עם ממאירות.
    שירן
    16/03/2015

היי אני בת 25, בריאה בדרכ. מזה כשנתיים שהיה לי גיסטה תירוגלוסלית שגדלה משמעותית במספר החודשים האחרונים. נאמר לי שהניתוח להוצאתה אינו דחוף ולכן נותחתי להוצאת הגיסטה רק כשגדלה. בפתולוגיה לאחר הניתוח התגלה כי בתוך הגיסטה יש גידול פפילרי, לא ידוע לי הגודל אך הרופא טוען כי אינו גדול, גודל הגיסטה כ5.5 סמ.
    הרופא המטפל ממליץ על כריתה מלאה של בלוטת התריס וטיפול בדיו רדיואקטיבי. בנוסף בבדיקת בלוטת התריס היא תקינה מלבד קשרית של 7 מ"מ וגיסטה קטנה של 2.5 ממ, שלא נצפו באולטאסאונד של שנה קודם לכן.
    בלוטת לימפה תגובתית אחת של 21 ממ שנוקרה ונשלחה לבדיקה.
    אני פונה בשאלה האם זה הכרחי להוציא את בלוטת התריס?, האם יש דרך שונה לטיפול?, והאם התוצאה שהתגלתה בפתלוגיה יכלה להתגלות לפני הניתוח בבדיקה אחרת?. לא נעשה לי סריקה כלשהי רק הדמייה על קולית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גיסטה עם ממאירות.

הוספת תגובה

• גיסטה עם ממאירות. - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    16/03/2015

שירן שלום,
    ישנן 2 אפשרויות, הבטוחה ביותר הינה הגישה שהמליץ לך המנתח שלך, לכרות את בלוטת התריס וטיפול חז פעמי ביוד רדיואקטיבי. היתרון הוא אחר השלמת הכריתה והטיפול, קל מאד לעקוב ולזהות אם ישנה הישנות הגידול. לכן זה הרבה יותר בטוח.
    האפשרות השניה, כמו שהצעת, הינה להמנע מניתוח נוסף ומהטיפול ביוד רדיואקטיבי, כל הסיכונים והסיבוכים האפשריים שלהם. החסרון הגדול הוא שבמקרה זה המעקב הרבה יותר מורכב, והסיכון לפספס הישנות של הגידול גבוה יותר.
    זו החלטה קשה שאת צריכה לקבל, האם לבחור בגישה הבטוחה יותר אך כרוכה בניתוח נרחב נוסף ובטיפול רדיואקטיבי, אשר לאחריו תוכלי להיות רגועה יחסית, או לבחור בגישה המסוכנת יותר, אך נטולת הסיכונים והסיבוכים של הניתוח והטיפול.
    אגב, כדאי לך להתייעץ עם אונקולוג, לא בהכרח שחייבים לבצע את הטיפול ביוד רדיואקטיבי. זה מותנה בממצאים שנמצאו לאחר כריתת בלוטת התריס ובציסטה הטירוגלוסלית.
    לגבי שאלתך אם ניתן היה לגלות את הגידול הממאיר בציסטה, עוד לפני הניתוח. המצאות גידולים ממאירים במיסטה טירוגלוסלית, היא תופעה ידועה. רק אם יש חשד גבוה להמצאות ממאירות, ניתן לאבחן אותה ע״י דיקורים מהציסטה. אמצאי הדמיה לא בהכרח יגלו את הגידול הממאיר.
    בברכת בריאות שלמה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו