יעוץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יעוץ
    שרה
    10/01/2016

שלום, בבדיקת מעקב לאולטרסאונד בלוטת התריס נצפו: צד ימין קשרית אנאקואית 0.4 ס"מ ובצד שמאל קשרית מעורבת 0.5/0.7 ס"מ עם זרימה והסתיידויות בתוכה. שתי הקשריות נשארו באותו גודל כמו לפני שנה וחצי בבדיקה באותו מכון. גודל ומרקם האונות תקין. ללא לימפות חשודות. בדיקות דם כלליות ובדיקות לתפקודי הבלוטה והורמוניה תקינות. אני בת 66 בריאה, ללא היסטוריה משפחתית של גידולי ראש וצוואר, פעילה מאד .האענדוקרינולוגית שלי רגועה וממליצה רק על מעקב סונר עוד שנה. אני מעט לחוצה. מה דעתך? האם לקבל את דעתה? האם לבצע סונר נוסף במכון אחר לאישוש גודל הקשריות? אודה לתשובה מהירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ

הוספת תגובה

• יעוץ - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    10/01/2016

שרה שלום רב,
    לפי תאורך, הקשריות לא השתנו בגודלן ובתכונותיהן במשך שנה וחצי. לפיכך, הסיכוי לממאירות בבלוטת התריס - נמוך מאד!!
    להערכתי, אין לך סיבה להיות לחוצה. אין צורך בבדיקה נוספת כרגע. רצוי לחזור על האולטרה סאונד בעוד כשנה.
    בברכת בריאות שלמה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך

שרה
    10/01/2016

בגודלן נשאו זהות בדיוק! אלא שבבדיקה הקודמת לא צויין נושא ההסתיידויות והזרימות בבלוטה 0.5/0.7 ס"מ. האם עדיין עצתך בתוקף? אודה למענה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    11/01/2016

כן, לערכתי, יש צורך במעקב בלבד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שרה
    11/01/2016

אני מודה לך מאד על המענה הענייני וההתייחסות המהירה והרצינית. כל טוב לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו