מתח בשרירי הגרון וחרדת בליעה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתח בשרירי הגרון וחרדת בליעה
    אנונימי
    13/10/2018

שלום, אני סובל כבר כ 6-7 שנים ממשהו שקשה לי להסביר. יש לי מין מתח בגרון באיזור הבליעה. לעיתים זה מתגבר ולעיתים זה נחלש. כשזה חזק, אני מרגיש שאני לא רוצה לעשות כלום אלא רק לשכב על המיטה ויוצא לעיתים שאני שוכב על המיטה שעות.. העניין הוא שזה באמת עוזר לי. כשאני מנסה להרגיע את המתח אז אני מרגיש שמשהו בגרון משתחרר אחרי כמה זמן של ניסיון להוריד את המתח הזה.
    כשאני אומר שאני מרגיש שמשהו משתחרר אני מתכוון לתחושה שהשרירים בפנים טיפה קופצים או שאני מרגיש שמשהו זז לי בגרון.. אני לא יודע להסביר ממש. ברגע שאני חווה את זה, אני מרגיש בבת אחת כמות מסויימת של מתח יורדת.. אבל זה לא פתרון כי כדי להגיע להרפיית המתח אני צריך להתאמץ ממש בלהיות רגוע וזה תהליך של לפחות שעה לשכב על המיטה.

עוד משהו, כשאני נמצא במקומות פתוחים אני מרגיש שאני בחרדה ממש גדולה מלבלוע.. אם זה מקום ממש פתוח בחושך אני מרגיש שאני במין הלם כזה ולא מסוגל לבלוע. כשאני אוכל מול אנשים יש לי קושי גם כן לבלוע.. אני מרגיש חרדה.

אני לא יודע מה לעשות. זה דופק לי את החיים ממש. אני נמנע מלצאת מהבית ולעשות הליכות.. ואני מרגיש שהחיים שלי הם סבל בגלל זה.

לפני משהו כמו שנה, הלכתי לפסיכיאטרית והרגשתי שאני רוצה לספר לה את זה.. אבל הבושה מנעה ממני לדייק בפרטים. אמרתי לה שיש לי חרדה אז היא נתנה לי לקחת אריפלי.. זה לא ממש עוזר לי ורציתי לדעת אם יש טיפול מדוייק לבעיה שלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

פרופ` אבירם נצר
    13/10/2018

דבר ראשון, אתה חייב להיבדק ע"י רופא אא"ג כדי לשלול בעיה רפואית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה שתיארתי תואם למשהו חמור שצריך להיבדק מיידית? לא...

אנונימי
    13/10/2018

מה שתיארתי תואם למשהו חמור שצריך להיבדק מיידית? לאיזה אבחנה התיאור יכול להיות תואם?

יש לי רקע נפשי הרבה לפני שהסיפור הזה התחיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

פרופ` אבירם נצר
    13/10/2018

לחלוטין לא. אבל רצוי שתיבדק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

אנונימי
    14/10/2018

במידה שהבעיה היא אכן בעיה בריאותית, כיצד רופא אף אוזן גרון יכול לעזור? יש לזה טיפול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו