קרצינומה של הנאזופרינקס- בירור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרצינומה של הנאזופרינקס- בירור
    חושש
    29/05/2019

היי
    בן 62, לפני כחודש וחצי התגלה אצלי גידול מסוג קרצינומה של הנאזופארינקס כ-2.7 ס״מ. פט סיטי הראה שאכן מקומי (הוספתי תוצאות-אשמח להסבר לגבי ״היצרות ניכרת של הרוזן מולר). והmri הראה גם את הממצא בנאזופארינקס+״אין לשלול בלוטה קטנה משנית רטרופרנגיאלי סמוכה״- בעקבות כך הוחלט על טיפול בהקרנות למשך 7 שבועות + כימו פעם בשבוע.
    ושאלתי היא האם הזמן מהביופסיה עד הטיפולים זהו זמן ארוך מדי? לפני כחודש וחצי בוצעה הביופסיה, ולפני 3 שבועות התקבלו תוצאות הפט סיטי ואמאראיי.
    בעוד כשבועיים אתחיל בטיפולים, מה שאומר שיעברו חודשיים מאז הביופסיה
    האם קיים סיכוי להחמרה במחלה? האם קיים סיכוי להתפשטות? אני רוצה להאמין שזה שקבעו כך את הזמנים אז אין סיכון בזה אך עדיין אני מאוד חושש
    ולא מצליח לקבל תשובה חד משמעית על כך.
    אשמח לדעתך בעניין
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• המשך בנושא הנאזופרינקס

חושש
    29/05/2019

שלום
    הוספתי צילום של תוצאת בדיקת הmri.
    שוב המון תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאת הנאזופארינקס

פרופ` אבירם נצר
    29/05/2019

אני מבין בהחלט את דאגותיך. עליך להבין שכל התהליכים שאתה עובר, לוקחים זמן עד שמבצעים את כל בדיקות האיבחון החיוניות. מהרגעשהגיעו לאבחנה, לוקח זמן לתאם ולתכנן, בדיוק על המילימטרים את שדות הקרינה הרצויים וזה שוב דורש הכנה מדוקדקת.
    נכון שגורם הזמן הוא קריטי, אבל לא ניתן ל״עגל״ פינות ולפסוח על שלבים קריטיים. אני מעריך שצפוייה לכך תקופה לא פשוטה ואף קשה, אך אני משוכנע שהטיפול יתגבר על הגידול והוא יוכרע.
    בהצלחה!!!.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נאזופרינקס- שאלה נוספת

חושש
    29/05/2019

שלום
    קודם כל תודה רבה על המענה המהיר !
    אם כך, קיים סיכוי להחמרה? האם האונקולוגים בבית החולים יכולים לקחת סיכון בדבר כזה? כאשר שאלתי את אותה השאלה את האונקולוג הוא ענה בשלילה, שאין סיכון. (זה הרגיש לי כמו משהו שאני לא יכול להסתמך עליו לכן שאלתי כאן בשנית) האם באמת יכולים להתחייב לדבר כזה? לפי מה קובעים?
    לפי הבנתי את הגידול מצאו בשלב שהוא נחשב יחסית להתחלתי, שהגידול מוגדר היטב לנאזופארינקס ולא מעבר לו
    מניסיונך בתחום, תוך כמה זמן העניין עלול להחמיר? האם לפי הזמנים שרשמתי כאן זהו טווח זמן סביר לטיפול וסיכויים טובים שהמצב יישאר כפי שהוא?

תודה רבה על זמנך ועל תשובותיך המפורטות פרופ׳ אבירם נצר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נאזופרינקס- ממתין לתשובתך

חושש
    31/05/2019

אודה לתשובתך פרופ׳ בבקשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נאזופארינקס

פרופ` אבירם נצר
    31/05/2019

אני בהחלט חושב שהטיפול בך, עומד בלוח זמנים סביר ביותר. אם הגידול ממוקם ללוע האף, ללא עדות להתפשטות מעבר ללוע האף, סיכויי ההחלמה המלאה מצויינים. אני בהחלט אופטימי שההקרנות יעזרו בצורה אופטימלית.
    בהצלחה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך!!!

תודה
    02/06/2019

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו