נפיחות של בלוטות הלימפה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נפיחות של בלוטות הלימפה
    ספיר
    29/05/2019

שלום
    בת 28
    בחודש אוקטובר 2018 חשתי נפיחות בעורף שמאל ועקב כך ניגשתי לעשות אולטרסאונד- בתוצאות היה רשום: ״הודגמו 2 בלוטות לימפה בגודל 2.5 מ״מ על 8.5 מ״מ, מיקום תת עורי, צורתן אובאלית, ללא זרימת דם חריגה
    לפני שבועיים, כ7 חודשים אחרי שמתי לב כי שוב נפוח לי באותו האיזור (לא ידוע האם נפוחות מאז או שהתנפחו מחדש)
    בשבוע שעבר עשיתי אולטרסאונד של בלוטות הצוואר שנעשה ע״י טכנאי (הוספתי כאן את התוצאות ראה צילום) ובנוסף עשיתי אולטרסאונד נוסף אתמול שנעשה ע״י רופא (בחורה חרדתית קצת:)) - את תוצאות הרופא אוסיף בתגובה חדשה מכיוון שאין לי אפשרות להוסיף כאן שני קבצים. (שים לב כי איפה שנפוח לי בעורף הבלוטות הן 0.3*1 ס״מ משמע גדלו מעט- האם משמעותי?) מדוע ככ הרבה בלוטות נפוחות לי? לא ידעתי על כך אינני מרגישה את כל שאר הבלוטות.. אשמח להסבר מדוע בלוטות גודלות? לא זכור לי שהייתי חולה בתקופה הזאת.. ממה דבר זה יכול לנבוע? אני בתקופה מאוד לחוצה.. זה יכול להשפיע על הבלוטות?
    לא קיימות בלוטות נפוחות בבית שחי ובמפשעה.

תודה תודה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נפיחות של בלוטות הלימפה

הוספת תגובה

• נפיחות של בלוטות הלימפה- תוצאות

ספיר
    29/05/2019

תוצאות של הרופא שבדק אותי.
    שמתי לב כי בבדיקה זו למול הבדיקה הקודמת באונה ימנית רשם ״מרקם מעט בלתי אחיד״

אשמח להסבר בגדול על 2 התגובות שרשמתי, מה דעתך ומה המלצותיך בעניין

תודה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות בלוטות הלימפה

פרופ` אבירם נצר
    30/05/2019

ספיר שלום,
    הגדלת הקשריות נגרמת בד״כ עקב תהליך דלקתי באיזור הניקוז של קשריות הלימפה. במקרה שלך, קרוב לוודאי, שמדובר בגירוי בעור הקרקפת/בשיער. יתכן שמדובר בתגובה אלרגית לצבע שיער או שמפו או קשקשים בשיער.
    בכל אופן לפי תאור האולטרה סאונד, הבלוטות תקינות לחלוטין ולא חשודות לגידול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו