מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם יש הבדלים בין התרסיסים לאף?יוסי27/01/2021
שלום
סובל כבר זמן מנטייה לאף סתום, כנראה שילוב של מחיצה עקומה וקונכיות מוגדלות.
בשכיבה המצב מחמיר ומקשה מאוד על הנשימה מהאף בשכיבה, ולכן יוצר בעיות קשות בשינה.
עיקר הבעיה זה הקונכיות המוגדלות שגודלות יותר בשכיבה, כי עובדה שאם אוטריויין האף די פתוח מה שאומר שהחסימה העיקרית היא בגלל הקונכיות.
מחוסר ברירה אני משתמש באוטרייוין, רק בלילה, ורק בנחיר אחד, אני עושה את המינימום כי אחרת אני לא יכול להירדם.
כ"כ במקביל אני משתמש בספריי אבאמיס (שגם מייבש לי את האף ויש לפעמים דימומים).
אני לא חש שהאבמיס עוזר במיוחד, הוא בוודאי לא עוזר לי להסתדר בלי האוטריווין.
1. האם הספריי סטרואידים אמור להקטין את הנפיחות בקונכיות?
2. האם יש הבדלים בין התרסיסים? אבמיס, אלגרו, נזוקורט, סטרונז? אני יודע שהאבמיס הכי יקר, האם הוא הכי טוב או שיכול להיות שמשהו אחר יעזור יותר?
3. איזה עצות יש לטווח המיידי? (ניתוח זה לא פתרון לטווח המיידי), ביום אני נמנע משינה כי אני לא רוצה להשתמש באוטריווין, בלילה אני לא יכול בלי, מה אפשר לעשות? (אני ישן על 2 כריות וזה לא עוזר)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש הבדלים בין התרסיסים לאף?
פרופ` אבירם נצר28/01/2021יוסי שלום,
בתשובה לשאלותיך:
1. תרסיסי הסטרואידים, אמורים להקטין את הנפיחות בקונכיות.
2. ההבדלים בין התרסיסים הם לא גדולים. בגדול פעולתם דומה. בהחלט יש מקום לנסות לשנות את התרסיס.
3. אני ממליץ שתימנע ככל האפשר משימוש באוטריווין ודומיו. יש בשוק התקנים להרחבת הנחיריים, אני לא בטוח שיעזרו, אך בהחלט יש מקום שתנסה אותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך השאלה
יוסי28/01/2021לגבי השימוש בתרסיסי הסטרואידים
מה המלצתך בקשר למינון במקרה כזה? כמה לחיצות בכל נחיר? וכמה פעמים ביום?
ומה ניתן לעשות לגבי היובש שנוצר מהשימוש בספריי (אני חושב שזה גורם אצלי ליובש)?
מרחיבי נחיריים משפיעים על אזור הקונכיות? הקונכיות לא ממוקמות עמוק יותר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך השאלה
פרופ` אבירם נצר31/01/2021יוסי שלום,
לגבי המינון, הוא שונה מחולה לחולה. היובש הוא תוצאה של הטיפול. מרחיבי נחיריים, לא פועלים ישירות על הקונכות, אלא מכנית, על מעברי האף. אתה מוזמן לנסות את המרחיבים ולראות אם הם עוזרים או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חוות דעת על תוצאות MRI מוח
חובת הקרנות וחשש מתופעות לוואי
צלום סינוסים מערות הפנים תוצאות
נזאפורינקס - פט סיטי מעקב בן 64
גידול נקודתי ושימוש בנזופארינקס- ליחה עם דם
בליטה בראש אחרי שבועיים בתינוקת
בעיית אף- הפרעה בנשימה בעיקר בשכיבה
הכנה לבדיקת ENG והפסקת תרופות פסיכותרפיות
תשובה פתולוגית לאחר כריתת אונה של בלוטת התריס
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?