בדיקת אף אוזן גרון עם מראה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת אף אוזן גרון עם מראה
    דפנה
    10/09/2021

פרופ' שלום, יש לי שאלה ובבקשה גדולה ממך אשמח לתשובה מדוייקת אני בלחץ אטומי. הלכתי לרופא א.א.ג בגלל בעיה מסויימת והוא לקח מראה הסתכל כלפי מטה לגבי מיתרי הקול, לאחר מכן לקח מראה יותר קטנה נראה לי והסתכל למעלה וזו פעם ראשונה שנתקלתי בבדיקה עם מראה למעלה. אני ביררתי שהרופא אמור רק לתצפת ולראות, אבל, מה קורה שהרופא עם המראה למעלה נכנס פנימה ונגע בחיך ובשקד השלישי ואולי בעוד איברים שם, האם הבדיקה הפולשנית הזאת גרמה לי נזק? הגעתי לרופא ללא כאבים בכלל ולאחר הבדיקה שורף לי האף (גם לקח כמו מלקחיים ופתח כל נחיר), קשה לי לבלוע אוכל, בגרון היכן שהענבל מרגישה מן כאב אי נוחות ,מכחכחת כל הזמן, נהייתי לפתע צרודה מה שלא קרה לי לפני זה וקשה לי לדבר (יש מצב שהוא נגע עם המראה במיתרי הקול?) מה אני אמורה לעשות? מגיעה בריאה ויוצאת חולה עם נזקים זה מפחיד אם ככה בכלל להיבדק. בבקשה ממך אם תוכל לומר לי מה לעשות או שלהמתין וזה יעבור. כבר עבר 16 יום והתסמינים לא עוברים אני ממש סובלת. אני יודעת שטעויות ונזקים קורים גם ברפואה אף אחד לא חסין, האם במקרה שלי יש מצב שנגרם לי נזק? אנא תשובתך הכנה בבקשה ותודה רבה רבה ושנה טובה ומבורכת לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בדיקת אף אוזן גרון עם מראה

פרופ` אבירם נצר
    10/09/2021

דפנה שלום,
    הבדיקה שביצע רופא האא"ג, היא בדיקה סטנדרטית מזה עשרות שנים. הבדיקה לא גורמת לכל נזק משמעותי! היא נועדה להדגים את האזורים אחורית לאף.
    התלונות שאת מתארת, קשורות לאיזו בעיה בלוע, שבגללן ביצע הרופא את הבדיקה. אני ממליץ שתיוועצי עם הרופא לגבי הצורך בבירור נוסף וטיפול בבעיה.
    בברכת שנה טובה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו