ניתוח ספטום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח ספטום
    דוד
    12/03/2009

שלום רב, רופא אא"ג שלי המליץ לי לעשות ניתוח לישור הספטום באף שלי בגלל יובש רציני בפה שלי בזמן שינה. רציתי לדעת מה הסיכונים בניתוח שכזה, מה משך ההחלמה הצפוי, ומה הסיכוי שכעבור זמן מה המצב יחזור למה שהיה? האם ניתוחים אלה לרוב מצליחים ומומלצים? תודה רבה דוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח ספטום

הוספת תגובה

• ניתוח מחיצת האף

פרופ` אבירם נצר
    26/03/2009

שלום דוד,
    סליחה על האיחור במתן התשובה.
    במענה לשאלותיך:
    1. לכל ניתוח ישנם סיכונים. הסיכונים העיקריים בניתוח זה הינם דימום ניכר מהאף, היווצרות של נקב במחיצת האף, או "קריסת המבנה הסחוסי של האף". בסה"כ, מדובר בניתוח שגרתי ונפוץ מאד וסטטיסטית שיעור הסיבוכים המשמעותיים, נמוך מאד. כ"כ ישנם סיבוכי ההרדה הכללית, במידה שהניתוח נעשה בהרדמה כללית. ניתן לבצע הניתוח בהרדמה מקומית, שבה הסיכונים נמוכים משמעותית.
    2. משך ההחלמה הוא כ10-12 ימים בד"כ. מתוכם, ב- 3-5 הימים הראשונים, האף סתום ע"י פתילים מיוחדים. לאחר מכן, במשך כשבוע נוסף, מומלצת שהיה בבית, ללא פעילות מאומצת וכלכלה פושרת.
    3. אין סיבה שהמצב יחזור לאחר הניתוח למצב שהיה לפני הניתוח.
    4. במידה שהניתוח מתבצע בהתוויות הנכונות, ומבוצע כמו שצריך, אין שום סיבה שהניתוח יכשל. אם אכן ישנה סטייה ניכרת של מחיצת האף, וזה מפריע לאיכות חייך, אין סיבה שהניתוח לא יצליח.

בברכה, ואיחולי הצלחה בניתוח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח ספטום

ד''ר דמיטרי אוסטרובסקי
    05/05/2009

ניתוח יישור מחיצת האף- ניתוח שכיח ולרוב מוצלח, וקשיי נשימה אפית בד''כ לא חוזרים.
    סיבוחים דיי נדירים- דמום בזמן הניתוח או לאחריו וסיבוך נדיר מאוד- חור במחיצת האף, שגם לרוב אסימפטומתי.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו