מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פלאומורפיק אדנומה בחלל פרהפרינגאלייולי07/08/2009
שלום רב,
אובחן לפני זמן קצר גידול שפיר בחלל מעל החיך, אשר דוחק את השקד והחיך, ומגיע עד לפרוטיס (לא חודר אליו) אורכו כ 6.2 ס"מ וקוטר (במקום הגדול) 3.6 סמ. הוסבר לי שהניתוח לכריתתו הינו מורכב וייתכן שאם לא תתאפשר הוצאתו מצד האוזן, ינסרו את הלסת. אוי ווי. אני מפחדת מאד. מה המשמעות לנסר אותה? מאיזה כיוון - מהסנטר? לחתוך לשניים? מה זה יעזור? אשמח להסבר. כמו כן, האם יש נסיון לנתוחים כאלו בארץ? הבנתי מהד"ר שמדובר במקרה לא שכיח.
תודה רבה
יולי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול בחלל הפאראפארינגיאלי
פרופ` אבירם נצר08/08/2009יולי שלום,
אכן הגידול שאת מתארת, ממוקם באיזור שהגישה אליו קשה ומורכבת. מדובר בגידול שממדיו גדולים מאד ולכן, יתכן מאד, שלצורך הסרתו יאלצו לחתוך את הלסת התחתונה כדי "לפתוח" אותה ולאפשר גישה נוחה יותר לכריתת הגידול. עקרונית, ישנן 2 גישות לחיתוך הלסת: אחת מהסנטר והשניה מהצד. לכל גישה יש את היתרונות והחסרונות שלה. בכל אופן, לאחר סיום הסרת הגידול, מחזירים את הלסת למקומה ומקבעים אותה בעזרת ברגים ופלטות כך שהיא חוזרת לתיפקוד תקין.
הגידול אדנומה פלאומורפית - שכיח למדי. המיקום כמו שאת מתארת בחלל הפאראפארינגיאלי, בהחלט די נדיר, אך אני משוכנע שבמחלקות האף אוזן וגרון המרכזיות, יש בהחלט נסיון בביצוע ניתוחים כאלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך- שאלה נוספת בבקשה:
יולי08/08/2009תודה רבה ד"ר נצר, אנא הסבר - אם מנסרים לסת מהסנטר - מה קורה לשיניים הקדמיות? אני רק בת 43, איזה מראה יישאר לי אח"כ :-( ?? ואם תוכל להסביר בבקשה - איך עוזר ניסור מהסנטר, בהגעה אל החלל הפראפרינגילאלי? למה לא פותחים את החיך?
תודה על העזרה, יולי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגידול של החלל הפאראפארינגיאלי
פרופ` אבירם נצר08/08/2009יולי שלום,
ניתן לנסר את הלסת בסנטר בלי לפגוע בשיניים הקדמיות. אומנם החתך עובר קרוב מאד לשורשי השיניים ועלולה להגרם פגיעה בשיניים, אך בד"כ איחוי הלסת טוב ואז השיניים מתאוששות היטב.
לאחר ניסור הלסת באמצעיתה, חותכים את רצפת הפה ואז הלסת נפתחת כמו ספר ואז ניתן להגיע בקלות יחסית ללוע. בגישה משולבת מהצוואר ומהפה ניתן בטכניקה זו להסיר את הגידול. חותכים גם את החך הרך במהלך הפעולה, אך תופרים אותו בחזרה בגמר הניתוח.
אני מקווה שעזרתי לך בקבלת ההחלטות. לפניך אכן ניתוח גדול ומורכב וברור שישארו צלקות גלויות, אך אני משוכנע שתתאוששי, ולאחר הניתוח תרגישי הרבה יותר טוב.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר, מודאגת, אך החכמתי מעט
יולי08/08/2009עדיף כך מאשר לטמון ראשי בחול.
שוב תודה רבה! יולי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חוות דעת על תוצאות MRI מוח
חובת הקרנות וחשש מתופעות לוואי
צלום סינוסים מערות הפנים תוצאות
נזאפורינקס - פט סיטי מעקב בן 64
גידול נקודתי ושימוש בנזופארינקס- ליחה עם דם
בליטה בראש אחרי שבועיים בתינוקת
בעיית אף- הפרעה בנשימה בעיקר בשכיבה
הכנה לבדיקת ENG והפסקת תרופות פסיכותרפיות
תשובה פתולוגית לאחר כריתת אונה של בלוטת התריס
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)