מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גידול בבלוטת הפרוטיסאלון26/08/2009
שלום רב!
עשיתי לפני כמה זמן בדיקת FNA בשל גוש שהופיע בצוואר כבר הרבה זמן וקיבלתי תשובה שיש לי תאי גידול בפרוטיס במבנה שמתאים לפלאומורפית אדנומה.
הלכתי בחזרה לרופא הא.א.ג, הוא המליץ על ניתוח להוצאת הגידול ושלח אותי לבדיקת CT.
קיבלתי היום את תוצאות הCT, ואני מבולבל מאוד.
בתוצאות כתוב:
----------------------------
מאחורי זווית הלסת הימנית נצפה גוש עגול תת-עורי בעל צפיפות מופחתת ובקוטר 12 מ"מ, התהליך נראה בתוך השומן התת-עורי לטרלית לבלוטת הרוק התת-לסתית וקדמית וקאודלית לבלוטת הפרוטיס.
בפרוטיס עצמה לא זוהה ממצא מוקדי.
קשרית לימפה בודדת בקוטר 8 מ"מ הודגמה סוב-מנטוניאנית.
בשאר מדורי הצוואר מבנה תקין.
אין חסר גרמי.
מערות הפנים מאווררות היטב.
לסיכום:
קשרית היפודנסית תת-עורית מאחורי זווית הלסת מימין על פי הפירוט לעיל, האבחנה המבדלת כוללת ציסטה אפידרמואידית ואדנומה פלאומורפית. לאבחנה היסטולוגית.
--------------------------
מה זה אומר? אני צריך לעשות ניתוח? לא צריך? יש גידול בפרוטיס? אין גידול?
רק בשבוע הבא אני אוכל לראות רופא ובנתיים אני מאוד מודאג ומבולבל...
אודה לתשובה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאלון עם הגידול בפרוטיס
אניה נחום26/07/2011גם לי היה את אותו הגידול בדיקור יצא שהוא שפיר אך לאחר הניתוח יצא גידול ממאיר אל תוותר תפנה לפרופסור סגל בבלינסון בהצלחה רבה ורפואה שלמה, אניה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגידול בפרוטיד
ד''ר יהב אורון26/08/2009שלום לך אלון,
ראשית - אין סיבה לדאגה. הבלבול נובע מכך שמדובר בבדיקת עזר - וזו כל מטרתה: לעזור לרופא המטפל להחליט. לא תמיד הממצאים בבדיקת הדמיה מתאימים למה שאנחנו הרופאים רואים, או ממששים במו ידינו. הרופא שפענח את בדיקת ה-CT שלך עשה עבודה טובה והציע מספר אפשרויות לממצאים שראה והרופא שמטפל בך צריך "לסגור את הקצוות" ולקשר בין מה שמצא בבדיקתו לבין מה שיראה בבדיקת ההדמיה. בכל מקרה - ציסטה אפידרמואידית היא ממצא שפיר. אדנומה פלאומורפית או Pleomorphic Adenoma- גידול שפיר של בלוטות הרוק. יתכן והממצא אכן אינו בבלוטת הרוק אלא סמוך לה ויתכן גם שבהדמיה לא ניתן להבחין בבירור אם קיים קשר לבלוטת הרוק. מכיון שבדיקור הממצא היה של אדנומה פלאומורפית - קרוב לוודאי שזהו הממצא ונשמע שכדאי להישמע לעצת רופאך. גש אליו עם הבדיקה וגם הוא יוכל להפיג את חששותיך. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חוות דעת על תוצאות MRI מוח
חובת הקרנות וחשש מתופעות לוואי
צלום סינוסים מערות הפנים תוצאות
נזאפורינקס - פט סיטי מעקב בן 64
גידול נקודתי ושימוש בנזופארינקס- ליחה עם דם
בליטה בראש אחרי שבועיים בתינוקת
בעיית אף- הפרעה בנשימה בעיקר בשכיבה
הכנה לבדיקת ENG והפסקת תרופות פסיכותרפיות
תשובה פתולוגית לאחר כריתת אונה של בלוטת התריס
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?