טיקטוקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיקטוקים
    נטע
    30/08/2009

שלום ד"ר א.א.ג.
    אני בת 15 ועברתי ניתוח שתל-שבלול בגיל 9 וחצי. מאז שעברתי את הניתוח אני שומעת ומרגישה רעשים בראש וזה מאד מאד קשה לי. מה זה יכול להיות? ומה אפשר לעשות?
    עכשיו ,בתל-השומר אמרו להורי שמומלץ לעבור שוב את הנתוח באוזן השניה ואני מאד מפחדת. בעיקר אני מפחדת בגלל הטיקטוקים שבראש שלי.אני מפחדת שאם אני יעשה עוד ניתוח יהיה לי יותר הרבה טיקטוקים. האם זה יכול הגיוני? או שאין קשר בכלל?
    תודה רבה
    נטע

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיקטוקים

הוספת תגובה

• טינטון, טיניטוס

ד''ר יהב אורון
    30/08/2009

שלום נטע,
    התופעה שאת מתארת מכונה טינטון (טנטון) או טיניטוס. והיא פשוט התופעה בה שומעים רעשים באוזניים או בראש, אותם את שומעת אך אחרים לא יכולים לשמוע. התופעה נפוצה במקרים של ירידה בשמיעה ומקורה בפעילות לא תקינה של תאי השערה שבאוזן הפנימית. לאחר הנחת שתל קוכלארי שכיחותה המתוארת היא כ-25-30%, כך שלא מדובר בתופעה נדירה.
    את בעצם שואלת אם הטינטון יחמיר לאחר הניתוח השני. קשה לענות על כך אולם אם מטרת הניתוח היא שיפור השמיעה הייתי ממליץ לעבור הניתוח, כיון שסיכויי הצלחתו טובים בדר"כ ואילו סיכוי הופעת הטינטון קיים אך נמוך מסיכוי ההצלחה של ניתוח כזה.
    בכל מקרה - אפשר לסייע במקרה של טינטון ולהקל על ההפרעה שהוא גורם. צריך לזכור שבדר"כ זו תופעה בלבד שאינה מרמזת על בעיה המסתתרת מאחוריה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי ד"ר תודה ושאלה..

נטע
    31/08/2009

הי. תודה על התגובה שלך זה מרגיע אותי מאד:-)
    רק רציתי לשאול- איך אפשר להקל על "טינטון" כמו שכתבת...?
    תודה רבה
    נטע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בטינטון

ד''ר יהב אורון
    31/08/2009

ישנן מספר דרכים אפשריות - תלוי כמובן במקור הבעיה ובאדם עצמו. אם מצליחים לאתר את מקור הטינטון אזי ניתן לטפל בו ישירות. לרוב - זה לא המצב. אז פונים לשיטות כמו Tinnitus Retraining Thearpy , היפנוזה רפואית, ביו פידבק ושיטות דומות המיועדות להקל על הסובל מטינטון.

דר' יהב אורון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו