מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחיית הניתוח -אודה לתשובתך המהירהרעות23/09/2009
שלום,
אבי לאחר איבוד הכרה והתמוטט
אושפז בבית החולים בלינסון. נאמר כי יש לו גידול שפיר בחלק אחורי שמאלי של הראש בגודל של 3 ס"מ לאחר שהיה אמור להיכנס לניתוח הוחלט לפתע לשחרורו ולתאם ניתוח שוב רק לאחר יותר מ 10 ימים [ גם תאריך זה משוער, לפי הנאמר ע"י הרופאים המטפלים]
כאמור אחרי כמה ימים מלחיצים נשלח אבי הביתה עם תרופות נגד פירקוסים [ אשר גרמו בהתמוטטות הראשונה שבגינה אושפז ].
מה אתה מציע לעשות?
האם זה מספיק אחראי מצד הרופאים לדחות ניתוח מסוג זה?
האין המצב יכול להחמיר לאחר איבוד הכרה שנוצר מבצקת במוח כתוצאה מהגידול.?
האם כדאי לקבל חוות דעת נוספת?
כמו גם אשמח לדעת מה כמה הם סכויי ההצלחה לצאת מהניתוח שלם ובריא אם אבי בן ה 60 בסך הכל בן אדם בריא עד עתה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיית הניתוח
פרופ` אבירם נצר23/09/2009רעות שלום,
אני מבין את החשש הכבד שלך שדחיית הניתוח עלולה להחמיר את מצבו של אביך, אך תהיי סמוכה ובטוחה שגם הרופאים המטפלים באביך, מודעים למשמעות הדחייה. חזקה על הרופאים ששקלו היטב את עיתוי הניתוח. אחת מהשנים, או שהחליטו שמצבו של אביך אינו מאפשר עדיין ניתוח, מסיבות שונות, או שהם נדרשים לנתח חולה אחר אשר להערכתם נזקק לניתוח דחוף יותר. בפני הרופאים המנתחים עומדת מערכת שיקולים מורכבת ביותר שלא את ולא אני יכולים להיות מודעים לה.
אני מציע שתדברי אם אחד הרופאים הבכירים במחלקה, אני סמוך ובטוח, שהוא יסביר לך לפחות חלק משיקולי הדחייה.
לגבי מצבו של אביך, קשה לי חוות דעתי, כי אין לי מספיק מידע לגבי מיקומו המדוייק של הגידול, על אילו מרכזים חשובים במח הוא לוחץ ומה סוג הגידול. שוב, אני משוכנע שאם תדברי עם הרופאים, הם יוכלו לתת לך פרטים נוספים על מצבו של אביך.
בהחלט זכותך לבקש חוות דעת נוספת, לשם כך עלייך להצטייד בכל הפרטים הרפואיים כולל בדיקות ה- CT, MRI וכו' שנעשו. אני משוכנע שהרופאים המטפלים יסייעו לך במסירת התיעוד הרפואי.
לגבי סיכויי ההצלחה של הניתוח, שוב, קשה לי לחוות דעה בגלל מיעוט הפרטים. יחד עם זאת, עצם העובדה שאביך בריא בד"כ, לבטח משפרת את מצבו ומגדילה את הסיכויים שיעבור את הניתוח ותקופת ההחלמה שלאחריו בצורה טובה יותר.
אני מאחל לו החלמה מלאה ולך ולכל משפחתך ולכל בית ישראל שנה טובה, שנת אושר ובריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חוות דעת על תוצאות MRI מוח
חובת הקרנות וחשש מתופעות לוואי
צלום סינוסים מערות הפנים תוצאות
נזאפורינקס - פט סיטי מעקב בן 64
גידול נקודתי ושימוש בנזופארינקס- ליחה עם דם
בליטה בראש אחרי שבועיים בתינוקת
בעיית אף- הפרעה בנשימה בעיקר בשכיבה
הכנה לבדיקת ENG והפסקת תרופות פסיכותרפיות
תשובה פתולוגית לאחר כריתת אונה של בלוטת התריס
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?