דליפת מים (רוק?) מאזור הניתוח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דליפת מים (רוק?) מאזור הניתוח
    נעה וגיל
    15/11/2009

שלום, ב 3/11/09 עברתי ניתוח ניתוח לכריתת גוש שמקורו באונה העמוקה בפרוטיס והוא תפס מקום נרחב בחלל פרהפרינגיאלי. נותרה צלקת גדולה מתחילת האוזן עד לצוואר (שליש מרוחבו). אתמול בערב - כשבוע וחצי אחרי הניתוח חשתי לראשונה נזילה של מים מאזור הפרוטיס או הצלקת (לא הצלחתי להבדיל) שיוצאת מהעור. זה קרה בזמן הארוחה - מאד הובכתי. אני חוששת לאכול כעת ליד אנשים. האם התופעה מוכרת והאם מקרי/חד פעמית או שתימשך כל הזמן? אני ממש מודאגת.
    מה הסיבה שזה קרה רק עכשיו, כשבוע וחצי לאחר הניתוח? הרופאים לא הכניו אותי לאפשרות זו.
    תודה מראש על "גלולת הרגעה".
    נעה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ניתוח פרוטיד

ד''ר יהב אורון
    15/11/2009

נעה שלום, התופעה שאת מתארת עלולה להופיע לאחר ניתוח לכריתת בלוטת הרוק. יתכנו מספר גורמים המסבירים תופעה זו. אחד מהם הוא הפרשת רוק הנובעת משינוי במהלך סיבי העצב המוליכים אותות אל בלוטת הרוק. לעיתים לאחר ניתוח כזה אותם סיבים מגיעים אל העור ולא אל בלוטת הרוק ואז במהלך אכילה נוצרת הפרשה דרך העור . ניתן לטפל בבעיה אך אני מציע להבדק אצל הרופא המנתח על מנת שהמצב יאובחן לאשורו וטיפול מתאים ינתן לך.
    החלמה מהירה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו