בדיקת US של הרקמות הרכות בצוואר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת US של הרקמות הרכות בצוואר
    צור
    10/01/2010

שלום דר'. בצעתי היום בדיקת US חוזרת לבלוטת התריס, ללא שינוי מבדיקה קודמת. ואולם
    הרופאה התעקשה לבדוק/לסרוק גם את בלוטות הלימפה וזו תוצאת הבדיקה:
    משמאל: בצוואר אמצעי בשרשרת ג'גולארית הודגמו מס' בלוטות לימפה שהגדולה בינהן ברוחב 0.5 ס"מ, עם מבנה US היפואקוגני מהרגיל ולא סדיר.
    מימין: לא הודגמו בלוטות לימפה. מימין בוצע "ניקוי" בלוטות לימפה לאחר מלנומה על תנוך אוזן ימין, לפני 45 שנה, בגיל 15.כמו כן ניתנו הקרנות.
    כיום קיים גידול שפיר (?) שנראה כשוונומה בג'גולאר פורמן מימין, הוצא לפני 18 גידול שפיר שישב
    על חוט השדרה בגובה C5 עד C7. בבדיקת MRI אחרונה נתגלה גידול שנראה כמו שוונומה אקוסטית בצד שמאל, וכן הודגמה בלוטת תירואיד מוגדלת. קימים מספר קשרים, ללא ממצא פתלוגי בבדיקת FNA.
    האם הדגמת הבלוטות מהיום דורשת בירור דחוף? האם יתכן קשר לגידולים שהזכרתי לעיל?
    תור לרופא אא"ג יש לי רק בעוד זמן רב.
    תודה,
    צור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בדיקת US של הרקמות הרכות בצוואר

פרופ` אבירם נצר
    11/01/2010

צור שלום,
    הקשריות המתוארות, בגודל עד כ- חצי ס"מ הן כנראה תקינות, בכל אופן גודל כזה אינו מחשיד לגידול.
    נראה לי שמדובר בקשריות תגובתיות, ולא בגרורות.
    צור, נראה לי שאין לך סיבה לדאגה. בכל אופן אני ממליץ שתתיעץ עם רופאך.
    בריאות שלמה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו