ורטיגו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ורטיגו
    שלומית
    13/05/2010

שלום רב!
    אמי חלתה לפני מספר חודשים במחלה שאובחנה כורטיגו עז. לאחר טיפולי פיזיותרפיה חל שיפור במצבה, אך יחד עם זאת נותרולה שרידים של המחלה והיא מתלוננת רבות על תחושות של שיוטים כאילו היא נמצאת באונייה, חוסר איזון ושקיעות.
    אשמח אם תוכלו לענות על מספר שאלות:
    1. האם זה דבר מקובל שנותרות תופעות שכאלו לאחר טיפול פיזיותרפי?
    2. אם כן, מית הן אמורות לחלוף?
    3. אמי קיבלה תרופה שנקראת אלטרולט וממה שאני קראתי ועיינתי התרופה הזו משמשת לטיפול בדכאון, האם היא צריכה לקחת אותה לטיפול בסחרחורות הללו או שמא להימנע ממנה שכן אינה מצויה בדכאון?

תודה רבה לכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ורטיגו

הוספת תגובה

• ורטיגו

ד''ר יהב אורון
    14/05/2010

שלומית שלום,

איני יודע מה היתה האבחנה של הרופא שטיפל באימך אך אני מניח שמדובר היה בסחרחורת סיבובית טבה לסירוגין ("קריסטלים" באוזן). טיפול פיזיותרפי הוא אכן הטיפול במקרים אלו והוא יכול לקצר את משך המחלה, וכן להקטין את הסיכוי לחזרתם של התקפי סחרחורת. עם זאת - אכן עשויה להיוותר תחושת "שיוט" כפי שאת מדברת - לעיתים אף חודשים אחרי הופעתה הראשונית של הסחרחורת. טיפול פיזיותרפי לשיפור היציבה יכול לסייע במקרים אלו.
    אלטרולט אינה משמשת לטיפול בדיכאון בלבד ויש עוד התוויות לשימוש בתרופה זו. אני מציע לברר עם הרופא שרשם את התרופה מדוע היא נרשמה.
    שבת שלום,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו