שאלה לכבודך בנוגע לסי.טי ראש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לכבודך בנוגע לסי.טי ראש
    מאיה
    08/06/2010

האם בדיקה מעין זו יכולה לגלות, או אולי אפילו להצביע על חשד לטרשת נפוצה, מטבע היותה מחלה אוטואימונית. זאת ועוד, האם נזקי הקורפוס קלוזאום ישתקפו גם בבדיקה פחות משוכללת מהMRI?

אשמח לקבל תשובה לשאלה במהרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טרשת נפוצה

פרופ` אבירם נצר
    08/06/2010

מאיה שלום,
    בדיקת הבחירה לטרשת נפוצה הינה MRI. קרוב לודאי ש-CT לא יראה את השינויים האופייניים למחלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר אבירם יקר

מאיה
    09/06/2010

איני מדברת על התפתחות ו/או מעקב של פלאקים, כי אם רוצה לדעת, דה פאקטו, האם ניתן לראות חשד לט.נ, ע"י סי.טי וזאת בשל הדעות החלוקות בספרות הרפואה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טרשת נפוצה

פרופ` אבירם נצר
    09/06/2010

מאיה שלום,
    עד כמה שידוע לי CT אינה בדיקת הבחירה לטרשת נפוצה. בדבר פרטים נוספים, אני מציע שתתייעצי אם נוירולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך להודעה...

מאיה
    11/06/2010

אני לא צריכה התייעצות עם נוירולוג, כי התחתנתי עם אחד כזה (חתונה קתולית) או עד אשר תמצא תרופה, המוקדם מבין השניים.
    אני מאובחנת כחולת ט.נ מגיל 18. תלונה ראשונה בשלהי גיל 16. שאלתי והתעקשותי על סי.טי ראש היא עקב התרשלותם הלכאורית באי ביצוע הבדיקה האמורה, על אף שכך נכתב ע"י, לא פחות, מאשר נוירולוג
    בתמורה קיבלתי פסיכולוגית שאמורה הייתה לרפא אותי "מהשגעון החולף" ומגיל ההתבגרות. בהמשכה של עלילה כבר עליתי דרגה- אויימתי באשפוז בכפייה אם אדבר שוב על נמלים (נימול בעגה הרפואית). כשראיתי פעמיים אמרו לי להחליף משקפיים ועוד...
    תוצאה: 100% נכות מגיל 18. שיקום מסיבי בבית לווינשטיין, מעל 40 התקפים והיריעה קצרה מלהכיל. . .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טרשת נפוצה

פרופ` אבירם נצר
    11/06/2010

מאיה שלום,
    אני מבין היטב את תחושותיך. זה אולי לא ירגיע אותך, אך כדאי שתדעי שט"נ מכונה גם "מעמיד הפנים" בגלל ההתבטאויות המוזרות והבלתי צפויות שלה. רק כשחושבים ספציפית על האפשרות של אבחנה זאת, יש אפשרות לאבחן אותה.
    לא נותר לי, רק לאחל לך בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן ידועה לי ההעמדת פנים...

מאיה
    12/06/2010

יחד עם זאת, אומר כי גם לחוסר אחריות יש גבול. מעל 4 תסמינים מדווחים, ואמונה לפציינט אין, אלא אם קטין אינו בר דעת להתלונן והבנתי היא זו שלוקה בחסר, גם לאור איי קיו גבוה? או אולי זכותו האלמנטארית אינה קנויה מעצם טיבה וטבעה?
    בעוולת הרשלנות יש להוכיח, במצטבר, תנאים מסויימים והללו אכן מתמלאים מה שרק מוכיח לי שלא דמיינתי ובהחלט היה שווה לי ללמוד 4 שנים ובלבד שאפוצה על הנזק הרב שיכל להיחסך ממני ומעוד רבים אחרים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טרשת נפוצה

פרופ` אבירם נצר
    14/06/2010

אני מבין אותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו