סרטן נדיר של בלוטת התריס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרטן נדיר של בלוטת התריס
    שמואל בן 64
    13/07/2010

שלום רב,

לפני כ-5 שנים ,התגלה אצלי סרטן בבלוטת התריס. בוצע ניתוח לכריתת האונה הימנית של הבלוטה. אחרי הניתוח נעשתה בדיקה של הבלוטה הנ"ל. תשובת חתך קפוא הייתה MEDULLARY THYROID CARCINOMA.
    מאז הניתוח הנני נמצא במעקב דו שנתי ומבצע בדיקות דם לבדיקת רמת CEA וקלציטונין.
    רמת הקלצטונין עלתה מ-18 ל-54 בתקופה שמתחילה ב-2006 ועד היום. בנוסף אני מבצע בדיקות CT ,PET-CT,מידי שנה, שלא הראו ממצא חריג.

האם הגידול ברמת הקלצטונין אמור "להדליק נורה אדומה"? הרופאים המטפלים לא ממליצים לבצע דבר פרט ממעקבים ובדיקות. האם יש סיבה לדאגה עם רמת קלצטנין כה גבוהה?
    האם יש רופאים המתמחים בסוג סרטן זה (MEDULLARY CARCINOMAׁ), שכן מדובר בסוג נדיר.

תודה מראש,
    שמואל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרטן נדיר של בלוטת התריס

הוספת תגובה

• סרטן נדיר של בלוטת התריס

פרופ` אבירם נצר
    14/07/2010

שמואל שלום,
    ראשית, סרטן מדולרי אינו כה נדיר. לפי תאורך, אני מבין שעברת רק כריתת אונה ימנית של בלוטת התריס והושארה האונה השמאלית. עובדה זאת יכולה להסביר את רמת הקלציטונין הגבוהה. העובדה שבדיקות המעקב תקינות, מצביעה כנראה על כך שעליית רמת הקלציטונין היא בשל הוותרות האונה השמאלית ולא קשורה להישנות הגידול.
    אני ממליץ שתיוועץ עם הרופאים המטפלים ועוקבים אחריך לגבי המשמעות של עליית רמת הקלציטונין.
    רפואה שלמה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי לגבי סרטן בלוטת התריס

שמואל
    14/07/2010

ד"ר אבירם נצר שלום,

בהמשך לפנייתי לגבי סרטן בלוטת התריס. סליחה שלא דייקתי, אך כל בלוטת התריס נכרתה. גם האונה הימנית והשמאלית. בנוסף עברתי כריתה של בלוטת הלימפה השמאלית בלבד. לכן אחזור על שאלתי, האם רמה זו של קלצטנין(כ-54) מעידה על משהו חריג?

תודה שוב,

שמואל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאתץ מדולרית של בלוטת התריס

פרופ` אבירם נצר
    14/07/2010

שמואל שלום,
    אם כך, עליית רמת הקלציטונין בהחלט מחשידה להשנות הגידול. אני מציע שתתייעץ עם הרופאים המטפלים בך לגבי חזרה על בדיקות המעקב.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו