בליטה גרמית בעורף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בליטה גרמית בעורף
    יעל
    23/09/2010

שלום,
    לפני מספר שנים התגלתה אצלי בליטה גרמית (לפי CT ככל הנראה עצם) על העצם האוקסיפיטלית ואובחנה כאוסטאומה.
    אני מקבלת הרבה חוות דעת מנוגדות לגבי האפשרות של כריתה ורציתי לדעת האם יש סכנה באוסטאומה, האם יש צורך בכריתה, ומה הסיכוי שזה יהפוך לסרטני. חשוב לציין שהבליטה לא מפריעה לי כלל ובמידת האפשר אני מעדיפה להימנע מניתוח.
    כמו כן, אני מתכננת להיכנס להריון ורציתי לדעת אם הריון יכול להשפיע על גידול כזה.

אם אכן יש צורך בניתוח, איזה רופא עוסק בזה? האם זה בתחום האורתופדיה, נוירוכירורגיה, פלסטיקה?

תודה מראש
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בליטה גרמית בעורף

הוספת תגובה

• אוסטאומה

ד''ר יהב אורון
    23/09/2010

יעל שלום,
    אוסטאומה אינה מסוכנת. אין קשר בינה לבין הריון. בלי לראות את בדיקת ה-CT קשה להעריך האם יש צורך בכריתה אך אם אין סימפטומים והאוסטאומה אינה מפריעה לך אינך חייבת להסירה. היא עלולה לגדול עם הזמן ואז אולי יהיה צורך בכך.
    לגבי הכריתה - תלוי במיקום - ומספר רופאים יכולים לבצע הפעולה, כולל פלסטיקאים, נוירוכירורגים.
    חג שמח,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו