לימפה מוגדלת לאורך זמן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לימפה מוגדלת לאורך זמן
    LI
    14/10/2010

שלום רב
    אני בת 26. לפני כחצי שנה הבחנתי בבלוטת לימפה מוגדלת בצוואר, ועם הזמן היא נספגה. מעבר לכך, הייתי כבר 3 פעמים בUS של הצוואר, והממצאים מראים את אותו הדבר: צד ימין- 2 בלוטות מוגדלות תת לסתיות עד 1.4 ס"מ מראה תקין. צד שמאל- 2 בלוטות עד 1.6 סמ, מראה תקין. לפני כחודשיים נשלחתי לניקור של אחת הבלוטות, וה"מנקרת" אמרה שאינה חשה במשהו חריג ומעדיפה שלא לנקר. ועדיין, הבלוטות מוגדלות. מעבר לכך אני חשה טוב, בדיקות דם- ספירה, שקיעה כימיה וכו' תקינות. נדמה שהרופאים סביבי לא לחוצים כמוני.חלקם אמרו ש1.6 זו וריאציה של הנורמה. השאלה באיזה מצב עושים ביופסיה? האם מומלצת עוד בדיקה?? האם לפי מישוש ניתן לחוש שאין צורך לנתח? האם בחלוף חצי שנה, שהבלוטות גם לא גדלות זה סימן "טוב"?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לימפה מוגדלת לאורך זמן

הוספת תגובה

• לימפה מוגדלת לאורך זמן - תגובה

ד''ר יהב אורון
    14/10/2010

שלום לך,
    בלוטות הלימפה שאת מתארת אכן מוגדלות אך נמצאות בגבול הנורמה. מעקב הוא אופציה סבירה מאוד אך אם הן מוגדלות לאורך זמן ומטרידות - יש לשקול בחיוב דיקור של הבלוטה המוגדלת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו