סי טי ראש -דחוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סי טי ראש -דחוף
    מ
    04/11/2010

שלום רב,
    ברצוני לשאול על ההבדל בין סיטי ראש עם יוד וללא יוד.
    בן זוגי עבר בדיקת סי טי (כתבתי על כך ועניתם לי לפני יומיים) ראש בשל כאבי ראש (לחץ באיזור המצח) ולחץ מעט באוזניים.
    הוא נשלח ע"י א.א.ג. לסיטי סינוסים ללא יוד, הסיטי נמצא תקין לחלוטין לפי האבחנה של הרופא (טרם קיבלנו תוצאות מהמכון) והרופא ציין כי אין מדובר בבעיה שקשורה בא.א.ג. והוא נשלח לנוירולוג.

אנחנו מאוד לחוצים בעיקר בשל העובדה שהוא סובל מכאבים חזקים ללא הפסקה והיינו רגועים יותר לדעת שמדובר בסינוסים.
    משיחה עם רופאת המשפחה היא הסבירה כי סיטי ללא יוד אמור לראות ממצאים חרגיגים כגון גידולים ודימומים, אם כך האם אנחנו יכולים מעט להירגע? מה ההבדל בין השניים, עם יוד וללא יוד?

אנחנו חסרי אונים כיוון שהכאבים עזים וללא הרף או הקלה ולא נמצא כל פתרון או סיבה.
    אני מזכירה בהמשך לפנייתי הקודמת כי לפני 3 חודשים בן זוגי עבר אירוע של סחרחורת והקאה אולם האירוע היה חד פעמי ומאז הוא סובל מכאבי ראש בעיקר במצח.

אני ממש אודה לתשובתכם בהקדם אנחנו בלחץ נוראי.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סי טי ראש -דחוף

הוספת תגובה

• סי טי ראש -דחוף - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    04/11/2010

ההבדלים בין CT עם חומר ניגוד וללא חומר ניגוד הם ברזולוציה של הבדיקה. קרוב לודאי שגידולים משמעותיים יראו גם ללא חומר ניגוד כך שאת יכולה להרגע.
    אני מציע שתמתינו בסבלנות לדו"ח המסכם של הבדיקה, והוא ירגיע את חששותיכם.
    החלמה מהירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ושאלה..

מ
    04/11/2010

תודה רבה על תגובתך המהירה. אתה מרגיע אותנו!
    שאלתי- מה יכולה להיות הסיבה לכאבי הראש אם כך?
    ברור לי שלא ניתן לדעת ללא בדיקה שלך אך הסבל ניכר בעיקר במצח ובאוזניים, האם יתכן כי לא מדובר בסינוסיטיס?
    האם נוירולוג עשוי לשלוח שוב לבדיקת CT עם חומר ניגודי או לבדיקת MRI?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ושאלה.. - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    07/11/2010

אם היתה סינוסיטיס, היו ממצאים בבדיקת ה- CT. ישנן הרבה סיבות אחרות לכאבי ראש ואוזניים. אני מציע שיבדק ע"י א.א.ג. לבירור הסיבה לכאב. ההחלטה לגבי הצורך בהדמייה נוספת, לפי ממצאי ה- CT והתלונות של הנבדק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו