תוצאות u s צוואר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות u s צוואר
    יוסף
    11/11/2010

ב"ה

שלום רב

שמי יוסף בן 30 בסה"כ בריא. ב 4 חודשים האחרונים אבחנתי בבלוטות מוגדלות בחלק העליון של הצוואר מתחת ללסת, כאשר בחודשיים האחרונים ישנם תחושות לא נעימות באיזור הגרון (שריפה, דקירות, מלאות).
    בדיקת אולטרסאונד העלתה:
    מס' בלוטות יוגולריות: מימין עד 18מ"מ ושמאל עד 22 מ"מ בעלות מבנה שמור
    מס' בלוטות jd : ימין עד 22 מ"מ שמאל עד 27 מ"מ בעלות מבנה שמור
    בלוטות תת סנטריות קטנות בעלות מבנה שמור
    בזוווית הלסת שמאל בלוטה 11 מ"מ נראית מוסננת

המלצה: המשך בירור ומעקב

יש לציין שלפני שנה אובחנתי עם מחלת נשיקה ובדיקות דם העלו ממצאים תקינים בלבד אולי תהליך של אלרגיה.
    בסה"כ אני מרגיש מצויין בלבד התחושות בגרון.
    על מה יכולה להצביע הבדיקה במחינת הממצאים? מה זה מבנה שמור? מה פירוש בלוטה מוסננת? אילו בדיקות מומלצות לעשות? על מה להקפיד שרופא א.א.ג מתייחס?

תודה מראש, יוסף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות u s צוואר

הוספת תגובה

• תוצאות u s צוואר - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    11/11/2010

יוסף שלום,
    לפי התיאור של ממצאי האולטרה סאונד, מדובר בקישריות לימפה תגובתיות - דהיינו הגדלת קשריות כתגובה לזיהום ממקור לא ברור לי. מאד יתכן שהגדלת הקשריות קשורה במחלת הנשיקה בה חלית לדבריך, לפני כשנה.
    לגבי קורלציה בין הממצאים באולטרה סאונד למצב הקליני, אני ממליץ שתיבדק אצל רופא א.א.ג.
    גם לי לא ברורה משמעות הבלוטה המסוננת.
    החלמה מהירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ושאלת ביאור נוספת ברשותך

יוסף
    11/11/2010

ב"ה

רק אם אפשר ברשותך להבהיר לי באופן יותר כללי מה זה בלוטה מוסננת ולאילו פתולוגיות מרכזיות המונח הזה מתקשר?

תודה על התגובה המהירה, יוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ושאלת ביאור נוספת ברשותך - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    12/11/2010

יוסף שלום,
    אני מצטער, אך גם לי לא ברורה הגדרה זאת.
    אני מציע שתתייעץ עם רופא א.א.ג המטפל שלך. כנראה שצריך להתייעץ עם הרנטגנולוג שחתום על פענוח בדיקת האולטרה סאונד, מה היתה כוונתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו