שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    ד
    01/02/2011

שלום,
    אני 9 חודשים אחרי כריתת בלוטת התריס בגלל סרטן פפילרי ו - 6 חודשים אחרי טיפול עם יוד רדיואקטיבי.4 ימים אחרי היוד עשו לי מיפוי כל גופי.
    עכשיו שוב אחרי חצי שנה רוצים לעשות בדיקת מעקב - בדיקת תירוגלובולין תחת תיירוג'ן ושוב מיפוי כל גופי.

1.האם אפשרי לסמוך רק על בדיקת הדם לתירוגולובולין תחת תיירוג'ן מבלי לעשות את המיפוי? בפעם הקודמת שעשיתי את המיפוי הייתי שעה שלמה מתחת ל"מכונה- מצלמה" הזאת. נראה לי שקוראים לזה - PET. קראתי באינטרנט שגם ככה המכונה הזאת לא יכולה לזהות גרורות או חלקים קטנים של בלוטת התריס שעדיין נשארו בגוף.
    2. מה היא מידת הקרינה של המכונה - מצלמה? האם הקרינה היא גבוהה? מה עוד שהמיפוי נמשך כמעט שעה?? עלולה להזיק למי שמתכננת הריון - פגיעה ב - DNA, בביציות? הבנתי שמידת הקרינה של ה"מצלמה" היא כמו צילום רנטגן, אבל רנטגן זה צילום של 5 דקות, פה אני מתחת למכונה - כמעט שעה שלמה.מה עוד שגם ככה חטפתי מספיק קרינות.
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    02/02/2011

ד. שלום,
    בדיקת רמת טירוגלובולין לא בהכרח מספיקה למעקב אחרי הישנות הסרטן. יתכנו מצבים של הישנות ללא עלית טירוגלובולין.
    לגבי הצורך במיפוי חוזר, אני מציע שתתייעצי עם האנדוקרינולוג/אונקולוג העוקבים אחריך. חזקה עליהם, שהם מביאים בחשבון את רמת הסיכון להישנות הגידול. הקרינה במהלך הבדיקה, זניחה יחסית לסיכון של איחור באבחנה.
    בברכת החלמה שלמה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו