כריתת אונה שמאלית בלוטת התריס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כריתת אונה שמאלית בלוטת התריס
    רינת
    25/03/2011

שלום,
    לאחר תוצאות u.s: אונה שמאלית רוחב: 17 מ"מ אורך 45 מ"מ קשרית היפואקוגנית 18X7 מ"מ קשריות היפואקוגניות בודדות זעירות בנוסף. בלוטות הרוק התת לסתיות תקינות, ללא לימפאדנופטיה .

הרופאה הפנתה אותי ל FNA תוצאות:
    בניקור טירואיד אונה שמאלית תחת סונר הוצא מעטקולויד חופשי, קבוצות רבות של תאים פוליקולרים בסידור סולידי וקבוצות של מיקרופוליקולרית. בגלל השגשוג הבולט של התאים ממליצים לבצע ביופסיה לאבחנה סופית של הנגע הפרוליפרטיבי.

הופנתי לאנדוקרינולוג וגם הוא וגם הרופא משפחה הפנו אותי לניתוח- כריתת אונה שמאלית.
    אני דיי מבולבלת, יש דרך להמנע מהניתוח?(אין בעיה תפקודית,כל בדיקות הדם תקינות) בנוסף לא צריך לעשות שוב FNA ?אולי יש טעות בתוצאות הבדיקה?? אני אודה להסבר מה אומרת תוצאת הבדיקה (FNA)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כריתת אונה שמאלית בלוטת התריס - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    27/03/2011

רינת שלום,
    לצערי, אין כנראה מנוס מכריתת האונה השמאלית של בלוטת התריס. בסוג זה של גידול הניקור (FNA) אינו יכול לשלול אפשרות של גידול ממאיר, לכן, חייבים לבצע כריתת האונה לצורך איבחון.
    בהצלחה והחלמה מלאה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו