קרינה...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרינה...
    מעיין
    09/05/2011

שלום קוראים לי מעיין ואני בת 20.
    לצערי הרב באמת, כשהייתי ילדה בת שנתיים נחבלתי קשות בראש והייתי צריכה באותו חודש לעבור 4 בדיקות CT עקב דימום תת עכבישי גדול.
    ובגיל 17 עברתי תאונת דרכים קשה מאוד גם עם חבלת ראש הפעם עם דימום אפידורלי משמעותי ועברתי ניתוח והייתי שבוע ללא הכרה עד שהתאוששתי והשתקמתי.
    במצטבר, בכל הזמן הזה עברתי כ 21 בדיקות CT ראש, כש 18 מהם מתרכזים בשנה וקצת. אני נורא מודאגת, כי כל הבדיקות היו בזמן נורא קצר, למרות שהיה הצדק - אני רק בת 20 . ואפילו היום יוצא לי לערוך מדי פעם בדיקות CT למעקב והערכה מחודשת עקב כאבי ראש מאז התאונה .
    אני נורא מפחדת שאפתח סרטן ביום מן הימים.. כמה קרינה חטפתי? וכמה האחוזים שלי עולים, ולאיזה סוג של סרטן ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרינה...

הוספת תגובה

• קרינה... - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    11/05/2011

שלום מעין,
    אכן, לפי תאורך, ספגת כמות קרינה די רבה במהלך בדיקות ה CT שעברת. אני מאמין שהבדיקות אכן היו דרושות וחיוניות. בכל אופן, עדין הסבירות להתפתחות גידולים עקב הקרינה שספגת נמוכה ביותר, וסטטיסטית, ההסתברות לכך קטנה מאד.
    אני מציע שלגבי הביקורות בעתיד, תתייעצי עם הרופא המטפל לגבי האפשרות לבצע בדיקת MRI במקום CT.
    החלמה מהירה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו