מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סובלת מגזים רבים בעקבות נטילת אנזימיםהדס27/07/2019
שלום רב , אני נוטלת כבר בערך שבועיים אנזמי עיכול שקניתי באייהרב של חברה נאו פודס.
מאז שהתחלתי לקחת את הקפסולות אני סובלת מגזים רבים , בבוקר משלשלת בערב יש עצירות (ממוצע נקרא לזה).
התחלתי לקחת בעקבות המלצה של נטורופתית בגלל מעי רגיש שיש לי אך אני מרגישה שיש לי רק מותר נפילות קושי ביציאות והרבה מאוד גזים. מה לעשות והאם זה אמור להיות ככה לפחות בהתחלה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה28/07/2019הע
מדובר בתופעות לוואי ולכן יש להפסיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גביסקון וצריבה בגרון - בירורנורית27/07/2019
שלום ותודה
האם התרחיף גביסקון אמור לשרוף בגרון כשלוקחים אותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה28/07/2019הי
לא!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לגבי גביסקון
נורית28/07/2019תודה
כל פעם שאני מי לוקחת כפית גביסקון מרגישה שריפה בגרון מעבר לקבוע
מה זה אומר? והאם להפסיק לקחת
רופא גסטרו שלי לא נמצא עד בפטמבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר מוחמד מסארוה28/07/2019תנסי טבליות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקס ובדיקת גסטרקופיה- בירורנורית27/07/2019
שלום ותודה
הבנתי שריפלוקס נגרם מכך ששסתום פתח הוושט לא נסגר ואז מיצי הקיבה עולים אם כך איך הדבר יתכן האם בדיקת גסטרקופיה מראה שהוושט תקין לכל אורכו.?
למרות זאת איבחן ריפלוקס.שלא עובר גם עם שינוי תזונתי וגם עם לקיחת נקסיום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה28/07/2019גסטרוסקופיה אינה בדיקת הבחירה לאבחון ריפלוקס אלא לאבחן סיבוכי ריפלוקס.
הבדיקה המוצלחת באם יש ספק האבחנה היא ph metry.
יש לפנות למרפאה גסטרו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל נמוך והקשר לדימום במערכת העיכולזיו26/07/2019
שלום
רציתי לשאול האם לקיחת תוספי ברזל להעלאת רמת הברזל הינם יעילים כאשר יש דימום במערכת העיכול מכל סיבה שהיא?
לדוגמא האם לקיחת תוסף תזונה באופן קבוע למשך 3 חודשיים
יכול לעלות את רמת הברזל בבדיקות הדם מ נניח 60 ל 100
בנוכחות דימום ממערכת העיכול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
זה נכון שמתן ברזל עוזר באנמיה של חסר ברזל כגון דימום ממערכת העיכול אבל צריך לבדוק למה יש דימום ממערכת העיכול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמה של הליקובקטור- בירורשרית26/07/2019
שלום רב
הם בבדיקת צואה או נשיפה ניתן לאבחן רמה של הליקובקטור? אם לא אז באיזה בדיקה? כדי לדעת האם להתחיל טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
לא
הבדיקה בודקת רק נוכחות של החיידק, אם הבדיקה חיובית, יש חיידק.
למספר אין משמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גאזים כול בוקר בקימהאיציק גםזו25/07/2019
שלום לכם בן 64 לאחרונה איך שאני מתעורר הבטן שלי מתחילה לעבוד גאזים ולחץ בפי הטבעת אני נכנס לשירותים לפני הקפה יש לי יציאה רכה לא שילשול יוצא הכול ולאחר מכן אני שותה קפה ועדיין יש לי סוג של לחץ קטן בפי הטבעת לפעמים במשך היום הלחץ מתגבר ומופיע לי כאב בטן תחתונה אני שותה תה קמומיל עם גינגר ונענע זה מקל עלי משחרר קצת גאזים נ.ב עשיתי בדיקת דם סמוי תקין וכן התחלתי לאכול גרנולה ויוגורט כל בוקר ובמקביל לוקח 2 כדורים אינציפלמנד אנזמי קיבה וגם פרביוטיקה אבל אין שיפור מה דעתכם לגביי הבעיה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
תעשה בדיקת נשיפה לחיידק הקיבה הליקובקטר ונשיפה לאי סבילות ללקטוז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקסיום בטיפול בהליקובקטררוני24/07/2019
שלום רב, יש לי חיידק הליקובקטר פילורי, מטופל באנטיביוטיקה ונקסיום.
את האנטיביוטיקה אני מקפיד לקחת אחרי האוכל.
בנוגע לנקסיום, האם מספיק להקפיד לקחת אותו על בטן ריקה סתם במהלך היום, או שזה חייב להיות רק לפני אוכל.
כי אני לא תמיד אוכל מסודר או אוכל ארוחת בוקר אבל אני כן נוטל את הכדור כל בוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה24/07/2019כדאי לאכול מסודר בתקופת הטיפול שזה 14 יום.
כדאי לקחת את הנקסיום חצי שעה לפני האוכל ואת האנטיביוטיקה יש עם האוכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם סמוי חיוביתאורי24/07/2019
שלום רב
רקע כללי : בן 42 קיימת אנמיה קלה, רמת המוגלובין 12.8
(שהתחילה במקביל לתחילת פעילות גופנית לפני כשנתיים וחצי)
מקיים פעילות גופנית עצימה מאוד
בשל האנמיה שעד לשלב זה לא אובחן מקורה ביקשתי בדיקת דם סמוי שיצאה חיובית.
אני לוקח תוספי ברזל בצירוף ויטמן C ווטמין B12 כ 3 וחצי חודשיים בשל מחסור קל בויטמינים אלו
ביום לפני ביצוע בדיקת הצואה ביצעתי ריצה ארוכה של מעל 23 ק"מ בעצימות גבוהה מאוד.
שאלתי האם יתכן שלפעילות הגופנית יכולה להיות השפעה על התוצאה החיובית שקיבלתי?
יש לציין שאין תסמנים אחרים כגון כאבי בטו או עצירות שילשול
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה24/07/2019הי
זה לא מדאיג
לא קשור לפעילות ישר, יש מצב מהלחץ יש טחורים
יש לעשות בירור במרפאה גסטרו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרגום למה שכתוב בהמלצות נוספותחנה22/07/2019
תודה ושלום
בבקשה מה כתוב בהמלצות מיוחדות
האם מצאו ריפלוקס?, מצב ההמלצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה22/07/2019הי
כן יש ריפלוקס לפי המכתב
מומלץ טיפול בתרופה מורידה מומחה כמו נקסיום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מראש...שאלה נוספת בבקשה
חנה22/07/2019לקחתי שבועיים וחצי אמפרדקס 40 גר ללא שיפור. עכשיו נתנו לי נקסיום לוקחת כבר ארבעה ימים גם ללא שיפור. הורדתי הרבה מאכלים חומציים בקושי אוכלת. ועדיין צריבה ושריפה נוראית בגרון וחלל הפה עצם בגרון וכאבים.
מה עוד לעשות. כפי שראית הגסטרוקופיה תקינה. אין תור לרופא גסטרו בזמן הקרוב.
מה עלי לעשות הסבל נוראי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר מוחמד מסארוה22/07/2019להתארז בסבלנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת גסטרקופיה תוצאות.....
חנה27/07/2019האם יש לי gert? לפי התשובה. האם זה אומר שיש לי גם פגיעה ברירית הוושט? ומה ההבדל לבין ריפלוקס שאינו ,,gert
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
מטרת הפורום היא לכוון ולא להסביר המלצות שמכתבו עי קולגה אחר.
נא לפנות למרפאת גסטרו להמשך טיפול סמקרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטרוסקופיה תוצאות והמלצות נוספותחנה22/07/2019
שלום ותודה
מצב תוצאות של בדיקת גסטרוסקופיה
בבקשה אם אפשר להגיד לי מה אומרות התוצאות . האבחנה וכן המלצות נוספות. אין תורים לרופא גסטרו מצב התוצאות
הבדיקה תקינה
יש לחכות לתוצאות הביופסיה בעוד חודש בערך לשלול קיום חיידק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך...בבקשה..
חנה22/07/2019האם יש בקע?ומה אומר 41סמ מהשיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר מוחמד מסארוה22/07/2019לפי הבדיקה אין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבלב מעט מגורגרשרון21/07/2019
לאחר שבבדיקות אולטרסאונד בטן
לבלב מעט מגורגר קיבלתי לבצע בדיקות דם
האם יש קשר בין הטיפול בחיידק האליקובקטור
לממצאים בלבלב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה22/07/2019אין קשר אבל יכול להיות שהייתה לך דלקת בלבלב אולי בעבר ולכן יש לעשות CT מוון לבלב
אין מה לדאוג
יש לעבור בירור לדלקת לבלב כרונית כולל רמת TG קלציום
האם אלכוהול?
יש לפנות למרפאת גסטרו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי בדיקת גסטרוסקופיהאביב21/07/2019
לאחר שעברתי בדיקת גסטרוסקופיה, נכתב שהיא תקינה והממצא היחיד הוא בקע סרעפתי. בסעיף ״מעבר ושט קיבה״ שבסיכום הבדיקה נכתב: תקין, בגובה של 35 ס״מ. השאלה היא האם המספר הזה מתאר את גודלו של הבקע? ואם כן- האם לפי המספר זה נחשב בקע קטן או גדול?
שאלה נוספת- האם באמצעות הגסטרוסקופיה ניתן לזהות אם קיים רפלוקס? ואם כן ומזוהה רפלוקס בבדיקה, האם זה היה מופיע סיכום הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
גובה 35 אומר שהבקע קטן
אפשר לראות סימנים של ריפלוקס בגסטרוסקופיה
משמעות הבדיקה היא שתזדקקי לטיפול מוריד חומצה כמו נקסיום כל הזמן פעם ביום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כימותרפיה ועצירותדנית21/07/2019
שלום,
אני מקבלת החל מלפני 5 ימים כימותרפיה - טקסול + קרבופלטין.
אני סובלת מאז מעצירות קשה.
אתמול, לאחר 4 ימים השתמשתי היא גליצרין, שעזר מעט מאוד, עם יציאה מינימלית וקשה, ואני מאוד סובלת .
חשבתי לקחת לבולק, אבל האם הדבר אפשרי במצבי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
אבילק פחות מומלץ
נמומלץ לקבל נורמאלאקס שזב בא באבקה/בבקבוק והוא לא עושה כאבי בטן כמו אבילק
לא צריך מרשם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול אנטיביוטי הליקובקטר- בירורשלום20/07/2019
שלום רב. בבדיקת גסטרו התגלתה אצלי דלקת עם חיידק הליקובקטר פילורי. הרופא המומחה המליץ בתוצאות הבדיקה על חודש טיפול כאשר חודש שלם יש לקחת נקסיום פעמים ביום. בשבוע הראשון יש לקחת רק מוקסיפן 1000 מ"ג פעמיים ביום. לאחר שבוע להפסיק עם המוקסיפן ולקחת קארין 500 מג ופלאגיל 500 מג פעמיים ביום במשך שבוע. שבועיים נותרים לקחת רק נקסיום.
כשבאתי לרופא משפחה עם התוצאות הוא אמר שכנראה הרופא המומחה טעה במכתב ושהוא כנראה התכוון שבשבוע הראשון עליי לקחת את כל סוגי האנטיביוטיקה ובשבוע השני להפסיק עם המוקסיפן ולקחת רק פלאגיל וקארין למשך שבוע וכדורים לחומציות לקחת כל החודש. וזה גם מה שהוא רשם לי.
איך אני יודע למי להקשיב? הרופא המומחה או רופא המשפחה. מה יותר הגיוני לטיפול החיידק? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
המומחה
לטיפול קוראים SEQUENTIAL שזאת שיטה ידועה להכחיד את החיידק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמפרדקס לא עוזר- - בירוראילנה20/07/2019
לוקחת שבועיים וחצי אמפרדקס 40מג
והשריפה בגרון והכאבים לא עוברים
לוקחת גם גביסון תרחיף שלוש פעמים ביום
מה לעשות? להמשיך טיפול? להחליף טיפול ולמה?
כמו כן כשאני לוקחת כפית גביסון מרגישה צריבה איומה בגרון האם זה אמור ככה להיות? להמשיך?,או להפסיק?
תור לגאסטרו רק בעוד ארבעה חודשים.
יש לעשות גסטרוסקופיה ולהתקדם משם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)