מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בטן בדיקת חיידקזהבית07/09/2019
פירוט תוצאות הבדיקה ששמה
שם הבדיקה תוצאה תוצאה לעומת טווח הנורמה מידע נוסף
שם הבדיקהC13 UREA BREATH CALC
תוצאה2.809 DELTA C /mL
תוצאה לעומת טווח הנורמה
0.000
מזה אומר ואני עם צריבה חזקה בבטן
עדין ובצדדים כאבים שצלווים עם חום כזה בשני אזורי המותניים מזה יכול ליהיות בבקשה עזר לי להבין מה קורה לי בגוף
לפעמים מורגש גם ברחם...
מה יכול ליהיות הכאבים
מה אפשר לעשות
כל הבדיקות עדין כואבות
אוףףףףףףףף
זה נוראי
...........
...........
............
............
.......
......
.......
........
.......
.......
.........
.......
...
.......
........
........
......... .
........
.......
.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה07/09/2019הי
נשיפה תקין
נא לפנות למרפאה להמשך טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת אנזימי עיכולמיכל06/09/2019
שלום רב
האם נטילת תוסף של אנזימי עיכול יכולה לשפר את צבע הצואה אם היא יוצאת לפעמים בגוון של צהוב ( לא צהוב בהיר שהוא לא תקין) ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה06/09/2019הי
כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבות חזקות לאורך כל היוםצליל05/09/2019
היי,
אמא שלי בת 60 סובלת בחודשים האחרונים מצרבות חזקות מאוד לאורך כל היום. יש לה בקע סרעפתי קטן שהמליצו לא לנתח. היא לוקחת פומטידין, שותה מיץ אלוורה, תה צמחים (מרווה, קמומיל ועוד). יש ימים שרואים שיפור ויש ימים שהצרבת חוזרת בחוזקה ומלווה בחולשה בגוף. היא הורידה מהתפריט כל מה שיכול לגרום לצרבת.
תהינו האם שמן המפ יכול לסייע? אם יש עוד משהו טבעי או לא שיכול לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה06/09/2019הי
הפתרונות הקיימים לא עוזרים לה כנראה
אני ממליץ על נקסיום
זאת תרופה מורידה את החומציות בצורה יעילה
יש לפנות לרופא המשפחה לקבלת מרשם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקס לרינגו.........דניאל05/09/2019
שלום
אובחנתי בריפלוקס לרינגו וכן דלקת אוטופית בקיבה.
הסבל נוראי מספר סותרים חומצה שלקחתי לא עזרו.
מה אפשר לעשות או לקחת? שיניתי תפריט גם לא עוזר.
הורדתי מוצרים מהחיים.לחם.שומנים.
מה לעשות הורדתי כבר 8קילו.
לקחתי אמפרדקס,נקסיום,טאמס, גביסקון
מה לקחת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה05/09/2019הי
במה טופלת תרופתית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטופלתי באמפרדקס 40מג וכן נקסיום 20פעמיים ביום
דניאל05/09/2019כמו כן לוקחת טאמס ולקחתי גביסקון שעשה לי צריבה קשה בגרון
הטאמס עושה לי גוש ליחה בגרון
אני כל היום ככה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר מוחמד מסארוה05/09/2019תפנה למרפאת גסטרו
אתה צריך בדיקה בשם ph מטריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה .יש לי תור רק באמצע אוקטובר .מה אפשר לקחת עד אז?
דניאלדניאל05/09/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר מוחמד מסארוה05/09/2019כלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתך..לא לקחת סותר לא חומצה אחר,?,לא יעזור?
דניאל05/09/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר מוחמד מסארוה06/09/2019לא חושב
יש סיכוי נמוך ראבל קיים שנקסיום יעזור במקום לוסק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםשגיא05/09/2019
שלום
גיל 50
אני עם קרוהן ויש גם רפלוקס כרוני.
לוקח לזה כל בוקר ערב פמוטידין 20 מג.
אמור לעבור בדיקות דם השבוע
לשומנים, כימיה, סוכר, ספירת דם, קרישה.
בדיקת הדם ב 9 וחצי. אני עושה אותה בצום.
אני בד"כ מתעורר בבבוקר עם קצת צרבת ולוקח פמוטידין 20 מג.
האם אפשר לקחת פמוטידין 20 מג בבוקר נניח כשעה שעתיים לפני בדיקת הדם, עם מים,?
או שזה עלול לפגוע באמינות של בדיקת הדם לשנות את תוצאות הכימיה, סוכר וכו'?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה05/09/2019הי
אין שום בעיהלקחת את הטיפול ולעשות את הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרוהן, סכנת זיהוםאבישי04/09/2019
שלום
אני בן 35 יחסית רזה.
ידוע על קרוהן מטופל ביומירה ולכן מערכת החיסון קצת יותר רגישה.
לפני שנה היה לי זיהום בבטן תרבית חיובית לחיידק שגרם לי לירידת משקל חדה מאוד שעדיין לא התאוששתי ממנה לגמרי ואני שוקל 53 קג על 1.80 ועולה בחזרה לאט מאוד ובזהירות.
עשיתי דבר מטומטם הבוקר. חבר שהוא שף במסעדה הציע לי לטעום ביצה לא מבושלת כמה זה טעים. טעמתי הכנסתי לפה ביצה מקולפת, לבן וצהוב, ממש ללא כל בישול ( זה היה מגעיל )
וירקתי את הכל מהפה ואחר כך שטפתי את הפה.
רציתי לשאול.
הרי בביצים יש סלמונלה ועוד בעיות.
האם העובדה שירקתי את הביצה החוצה גורמת לכך שהסיכון שאדבק הוא אפסי כי זה לא נבלע למערכת העיכול
או שעצם השהייה של החיידקים בפה כמה שניות גורמת לכך שיש סיכון גבוה שאדבק?
ד``ר מוחמד מסארוה04/09/2019הי
לא נראה שנשקפת סכנה של זיהום
יש לעקוב
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה מתמשכת במחסני ברזלזיו02/09/2019
שלום רב
רקע : בן 43 עם אנמיה קלה שוקל 62 ק"ג, לאחר ירידה של כ 23 ק"ג בטווח של שנתיים וחצי באמצעות פעילות גופנית מאוד עצימה וצימצום קלורי
שמת לב לירידה ססטמטית בערכי הפרטין שלי בטווח של כ ארבעה חודשיים מ 150 ל 65 כנ"ל לגבי ירידה בברזל שכיום עומד על 66
יש לציין שבוצע בדיקת קולונוסקופיה שיצאה תקינה לגמרי
לקחתי וטימנים ברזל + וטמין בי 12 במשל 3 חודשיים ואכן הייתה עלייה בערכי הפרטין ל 96 וברזל ל 97.
אולם כאשר הפסקתי ליטול את הויטמנים שוב חוותי ירידה לערכים הקודמים.
ממה יכול לדעתך לגרום לירידה בברזל?
בעיות ספיגה במערכת העיכול
דימום
חוסר בתזונה
פעילות גופנית מאומצת הגורמת לירידה בברזל
או סיבות אחרות
האם ממליץ לבצע גם בדיקת גסטרוסקופיה
יש לציין שאני לא חש כאבי בטן צרבת או שינויים ביציאות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה02/09/2019הי
כן לעשות גסטרוסקופיה ולהשלים בדיקות דם כולל סרולוגיה לצליאק.
יש לבקר במרפאת גסטרו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תולעים בעוף לאחר בישולחנה01/09/2019
היום הפשרנו כרעיים של עוף ובישלנו בתנור בחום של כ- 200 מעלות. להפתעתנו כאשר התחלנו לאכול ממנו הסתבר שהוא רוחש תולעים.
האם יש חשש שסוג זה יתפתח בקיבה? איך כדאי לנהוג כדי למנוע התפתחות שלהם בגוף? (יוצאים בעוד שלושה ימים לטיול משפחתי בחו"ל)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה01/09/2019הי
תפנו לרופא ע"מ לקבל אנטיביוטיקה בשם פלגיל. תשתמשו בה רק בעת הצורך (אם תתפתח מחלת הקאות ושלשולים).
רוב הסיכוי שלא יקרה לכם כלום, במיוחד לאחר בישול האוכל והתולעים בתנור. בסין אוכלים תולעים בלי בעיה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול להליקובקטר פילורירועי01/09/2019
שלום,
לאור תלונות על בעיות עם הקיבה ותוצאה חיובית של בדיקת נשיפה אבי עבר טיפול עם 3 סוגי אנטיביוטיקה וPPI למשך 10 ימים. לאחר חודש מסיום הטיפול הוא חזר על הבדיקה והתוצאה עדיין יצאה חיובית, גבוהה יותר מהבדיקה הראשונה. מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה01/09/2019הי
צריך להתקדם לפרוטוקול שני. החיידק לא נעלם
יש לבקר במרפאת גסטרו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקתparietal cell abאילנית30/08/2019
שלום רב
1. בבדיקת parietal cell ab התוצאה חיובית והערך 1:160
מה זה אומר? האם מצריך טיפול? האם מסוכן?
2. כמו כן מספר ימים יש לי עצירות עם צואה של גלילים אפורה ועם נקודות לבנות.
סובלת מכאבים בבטן ובגרון וכן צריבה. מזה מספר ימים אוכלת רק פירות כל היום.
מה זה אומר?
ד``ר מוחמד מסארוה01/09/2019הי בדיקת הנוגדן אומרת שיש נוגדן בגוף שיכול בפוטנציאל לתקוף את תאי הקיבה. יש לעשות גסטרו סקופיה.
באשר לדבר השני זה נקרא צואה קשה
3. צריך להעריך את התלונות, יכול להתאים לריפלוקס. יש צורך במעקב מרפאת גסטרו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחול מוגדל ובלוטות לימפה במזנטריוםמעין28/08/2019
הבן שלי בן 7 סובל לעיתים מכאבי בטן ובבדיקת אולטרסאונד ראו טחול מעט מוגדל ובלוטות לימפה בודדות במזנטריום. לא היו מחלות או חום לאחרונה. אשמח לדעת מה זה אומר.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה29/08/2019הי
את צריכה רופא ילדים שיתן את חוות דעתו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק לקיבה ולוושט?גלעד מירושלים27/08/2019
שלום
אני בן 49.
לפני 5 שנים היתה לי תקופה של כאבי בטן עוויתיים מעת לעת.
לקח שנה וחצי ואובחן קרוהן במעי הגס. כרגע המצב רגוע ונמצא אפילו ללא טיפול.
בשנה וחצי הראשונות כשהופיעו לי כאבי בטן עוויתיים בגלים ניסיתי להקל עליהם עם שתיית תה קמומיל ותה מנטה.
הגעתי למצב אולי קצת אובססיבי וקיצוני
שהייתי בזמן התקף שותה כוס תה שיש בה 8 !! שקיות תה של קמומיל ועוד כוס תה עם 8 שקיות תה מנטה.
זה היה גורם לי לכאבים ברום הבטן וקצת בחילות וכו'.
במשך שנה וחצי שתיתי ככה עשרות פעמים וכל פעם זה גרם לתופעות בקיבה.
כיום כבר לא שותה מינונים כאלה אבל כבר 4 שנים מאז אני סובל מתסמינים בבטן עליונה - כאבים בקיבה, בחילות לפעמים אחרי אוכל, רפלוקס ועוד.
ביצעתי גסטרוסקופיה לפני שנה שהיתה תקינה.
רציתי לשאול.
1. יכול להיות שבאותה תקופה של שנה וחצי עם שתייה כל כך מרוכזת ומסוכנת גרמתי לעצמי נזק לרקמות של הוושט והקיבה, אבל לא ראו את הנזק הזה בגסטרוסקופיה כי הוא מיקרוסקופי?
2. אני סובל כיום מהמון תופעות קיבה וושט בחילה כאב רפלוקס וכו' לוקח כל יום לוסק. האם יכול להיות שזה בגלל הנזק שנגרם בוושט קיבה מהשתייה במינונים מזיקים?
3. אציין שאם אני שותה היום אפילו שקית אחת של קמומיל ( לא 10 בבת אחת כמו אז ) מיד נוצר אצלי קצת בחילה. האם זה מעיד על בעיה?
ד``ר מוחמד מסארוה29/08/2019ככל הנראה מדובר בכאבים משנית לחומציות הקיבה
מומלץ טיפול בנוגד חומצה כמו נקסיום
בבקש פנה לרופא שלך ע"מ לקבל את הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרפיים מרובים שמתבגרים בזמן פעילות גופניתבנצי אלקיס26/08/2019
שלום לד"ר מסארווה
שאלתי שאלה בפורום,אינני בא להעביר ביקורת,אך פורום ככל שרציני ומכובד שיהיה,צריך שייתן מענה לשאלות בזמן הקצר ביותר.
לצערי עדיין אין התיחסות לשאלתי.הענין שאליו נדרשת טורד את מנוחתי,ומונע בעדי לרוץ ופוגע באיכות חיי.
נא תשובתך בהקדם
בתודה
אליס בנצי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרפיים מרובים שמתבגרים בזמן פעילות גופנית
בנצי אלקיס26/08/2019בן 67,סובל מגרפסים במשך כל היום.
לאחרונה הם מתגברים בזמן פעילות ריצה,עד כדי לחץ בחזה בזמן הפעילות ולאחריה.התופעה חולפת לאחר מספר שעות מתום הפעילות.
מה סיבות התופעה,ומהן דרכי הטיפול
תודה
ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
ד"ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
מדובר ככל הנראה מריבוי גזים המערכת העיכול
בבקשה לפנות לרופא לקבלת טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חניון וסוכרחנה25/08/2019
נתנו לי לקחת לנטון 15 מג פעמיים ביום
קראתי בעלון שכל כמוסה מכילה 110 מג סוכר
האם זה לא הרבה?
האם תהיה השפעה על עליית הסוכר . לוקח חצי גלוקומין
בערב.
אין משמעות לכמות הסוכר בתרופה ואין השפעה על סוכרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן עליונה0מעיים)לאחר התרוקנותדליה25/08/2019
מוכרת כסובלת מIBS
בת 68,מצב רפואי תקין למעט בקע סרעפתי המייצר ריפלוקס ומעי רגיז המוציא אותי מדעתי.בדיקות גסטרו וקולונו רציפות וקבועות -תקינות
בדיקות דם-תקינות.
לאחרונה לאחר כל יציאה כאבי בטן עליונה ליתר דיוק כאבים באזור מעיים.
היציאות בצורה,בצבע במרקם-עד כמה שניתן לראות-תקינות.
הגעתי למצב שאין לי עניין שתהיינה יציאות ולו רק כדי לחסוך מעצמי כאבי בטן לאחר היציאה
אגב-תחושת אי התרוקנות המוכרת לכל מי שסובל מIBS מלווה אותי כל יום וכל היום ובעיקר אחרי יציאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
אתה צריך לקבל טיפול ב IBS
בבקשה לפנות לרופא הגסטרו שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)