מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בבטן ובגב.אופיר29/09/2019
שלום רב. מזה שבועיים אי נוחות בבטן, מהטבור ומעלה-דיפוזי. בנוסף כאבי גב באים והולכים, בחילות וטעם מר בפה. מטופל בריפלוקס לנטון 30, פעם ביום. לפני שלושה חודשים עשיתי סיטי בטן בפרוטוקל לבלב- תקין. יש לי פחד ממחלה שם ולכן שלחו אותי. הלכתי אתמול למיון. ספירה תקינה, עמילאז ליפאז תפקודי כבד תקין. בטן תפוחה, רכה, ללא גירוי צפקי. שלחו אותי הביתה
כשלוחצים על הבטן אין כאב. האם יש חשש ממשהו בלבלב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבטן ובגב.
אופיר29/09/2019לציין שאין צהבת או ירידה במשקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר מוחמד מסארוה02/10/2019לא נראה שיש משהוא בלבלב
יש לעשות US כצעד ראשון
מומלץ לפנות למרפאת גסטרואנטרולוגיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה של הושט ללללללללללללללללללללללללללללללללליעל28/09/2019
שלום דר סובלת ממחלה של הושט יש רפלוקס הפוך לחץ לושט העליונה המזון והנוזלים מתקשים לאדת וזה גורם לי לכאביי תופת בושט ובקיבה בלילה יכולה לישון רק עם תרופות מרדימות חזקות ובקושי רב המים מוציאים קולות כמן מפל מים פשוט הלחץ מהושט לא נותם להם לרדת וזה אחריי שלא אכלתי ושתיתי שלוש שעות אני מאד רזה ומיובשת בגלל זה שומנים לא נספגים כל השומנים יצאו ממני שלד ועצמות האם לרפואה אין פתרון מלבד התקנת פג? הסבל שלי לא אנושי כל הזמן יש כאבים גם כן אחרי שתית מים אפילו יש לי מהמצב פיסורה צניחת רקטום צריבה בכל האזור גם מהוולווה יש גם מעי רגיז או שלשול או עצירות לוקחת נורמלקס ויש יציאה די שלשולית מה הפתרון עשיתי גסורוסקופיה יצאה תקינה הביופסיה עדיין לא הגיעה אבל זה לא קשור הרפלוקס לא חומצי אולי קצת אבל יש לי תחושת חנק וקשיי בליעה כי האוכל נלחץ סותריי חומצה לא עוזרים אין לי חיים כבר 4 שנים התחילו לי קשיי הליכה ויציבות אולי מההרזיה הקשה מתקשה ללכת אני בתת תזונה למרות שאוכלת ומיובשת מה אתם מציעים לעשןת? יש לי חרדות מהמצב מתקשה לתפקד בשל חולשה ותת תזונה וכאבים קשה ללכת לבדיקות החיים השתבשו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה29/09/2019שלום
מדובר בריבוי תלונות של מערכת העירול, יתכן ומובר במעי רגיז/רגיש
יש לפנות למרפאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה ביותר בגלל בעליסימונה24/09/2019
שלום. בעלי עשה ct ונאמר שיש לו התעבות בדופן הקיבה.
האם יש אופציה שזה לא סרטן? שואלת באמת.
בגסטרוסקופיה לפני שנה נמצא שיש לו גסטריטיס- אך זה מדבר על רירית הקיבה ממה שהבנו.
אנחנו לחוצים מאוד. נשמח לדעת שיש אופציות אחרות חוץ מסרטן.
תודה ובשורות טובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה25/09/2019הי
אין לדעת
סביר שזה דלקת
מומלץ לעשות גסטרוסקופיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן תחתונה מעל חודשייםמיואש19/09/2019
בן 29 בריא בדרך כלל, כבר מעל חודשיים כאבי בטן תחתונה עם תחושת מלאות, כאב קבוע בצד שמאל בבטן תחתונה - לא מוקל במשככי כאבים או אחרי יציאות. CT + קולונסקופיה + גסטרוסקופיה תקינים. CRP תקין. נשלל צליאק או רגישות ללקטוז. לא יודע מה עוד לעשות לגביי הכאב בצד שמאל או איזה בדיקות עוד לבקש, הכאב בצד שמאל לא מוקל בשום מצב. אשמח לעצות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה22/09/2019הי
נשמע כמו מעי רגיז/רגיש
מומלץ לפנות למרפאה לקבלת טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ לושט העליונהויס קלרה17/09/2019
שלום סובלת מלחץ מוגבר לושט העליונה מתקשה לשתות כוס מים שלמים כמו כן מתקשה גם לאכול אוכל מוצק יש כאבי ם חזקים בקיבה אחרי כל אכילה שתיה סותריי חומצה לא עוזרים מה ניתן לעשות מלבד התקנת פג אני מיובשת ובתת משקל נוראי
מומלץ לעשות גסטרוסקופיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימולים ועקצוצים אחרי אוכלאסף17/09/2019
שלום ד"ר
אחרי אוכל מתחיל אצלי נימול ועקצוצים בפנים וכמעת בכל חלקי הגוף. הייתי אצל נוירולוג אמר שזה ממערכת העיכול. עשיתי גסטרוסקופיה וקולונסקפיה ויצאו תקינים. vitamin B12 תקין גם בלוטת התריס תקינה. מה אעשה, מה הסיבה, איך מתפטרים מזה? יש לי רגשות מלקטוז, דואג לא לגעת במוצרי חלב. נוטל טלפאסת לא עוזר הרבה. מזה שנים רבות יש לי כאבים כרוניים בבטן עליונה צד ימין, כל בדיקות אולטרסאונד תקינות. . האם זה סימן למעי רגיז למראת שאין לי עצירות , שלשולים או כאבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
מומלץ לפנות למומחה אלרגיה לעשות בדיקות אלרגיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקס ובקע סרעפתי- כמה שעות לא לאכול?מיכל15/09/2019
שלום,
יש לי בקע סרעפתי וריפלוקס ואני לוקחת נקסיון פעמיים ביום.
כמה שעות לפני השינה מומלץ לא לאכול?
ובמידה ושעה לפני השינה אני אוכלת חצי יוגורט נוזלי האם זה גם עלול לגרום לריפלוקס למרות שנוזלי? אוכלת עקב תנגודת לאינסולין
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה16/09/2019הי
לא מומלץ כלום לאכול 4 שעות לפני השינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת קפאין בעת נטילת טיפול אנטיביוטיזיו15/09/2019
שלום רב
עקב חיידק הליקובקטור ניתן טיפול אנטיביוטי
האם יש מניעה מצריכת קפה או תה במקביל לנטילת כדורי האנטיביוטיקה
האם יש להימנע ממאכלים מסוימים בעת הטיפול
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה15/09/2019אין מניעה מכל אוכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תבחין נשיפה לאיתור חיידק הליקובקטורשי15/09/2019
שלום רב
1.כרגע אני לוקח את הטיפול המרובע להכחדת החיידק
יש לי גסטרוסקופיה בעוד שבועיים
שאלתי מתי יש לבצע את בדיקת הגסטרוסקופיה בעקבות הטיפול או שאין קשר בין הדברים?
2.האם זה נורמלי שהטיפול גורם לשילשול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה15/09/2019הי
אין קשר בין הדברים
האנטיביוטיקה גורמת לשלשול, אין מה לדאוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטריטיס ואפיונה בבדיקות דםאורי15/09/2019
שלום רב
1.איזה בדיקות דם יכולות לאתר באם ישנה של מחלת הגסטריטיס
2.האם כאשר ישנה מחלת גסטריטיס פעילה היא תתבטא בבדיקות דם
אשר תפקידן לגלות דלקת בגוף דהיינו :ESR ו CRP
3.האם גסטריטיס יכולה לגרום
לאנמיה לירידה ברמת הנויטרופילים ולעלייה ברמת האוזינופילים בבדיקת הדם?
גסטריטיס מגלים בגסטרוסקופיה בלבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבחון טפילי מעיים בבדיקת קולונוסקופיהיסמין14/09/2019
שלום,
האם אפשר לראות בבדיקת קולונסקופיה תולעים במעיים זזות ? הכוונה לתולעים שניזונות מתוכן המעיים שגורמות לגרד בפי הטבעת אפשר להבחין בהן בבדיקה במצלמה?
זה חשוב! תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
בטח שאפשר לראות בקולונוסקופיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטר פילורי גבוהזיו11/09/2019
שלום רב
בבדיקה האחרונה שביצעתי יצא הליקובקטר פילורי גבוה 38.8
מה התוצאה החריגה הזאת אומרת?
האם התוצאה אומרת שישנו גידול במערכת העיכול?
יש לציין שקיימת אנמיה קלה במשך שנתים וחצי האחרונות
האם החיידק הנ"ל יוכל לגרום לאנמיה?
ד``ר מוחמד מסארוה12/09/2019הי
- יש חיידק בקיבה, צריך לקבל טיפול להכחדתו
- אין מדובר בסרטן
- אנמיה יכולה להיות ביטוי נדיר של קיום החיידק ולכן מקבלים טיפול בשבילו
רפואה שלמה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמילז גבוה בשתןנוגה10/09/2019
שלום,
בת 50.
בכמה בדיקות חוזרות בשנתיים האחרונות. חזרו התוצאות הבאות
* עמילאז גבוה
- במיוחד בשתן 607 (טווח 5-460)
- אבל גם בדם- בקצה הטווח העליון 103 (טווח 28-100)
* ליפז בדם- נמוך . 17 ( טווח 21-67)
* קריאטינין בשתן- 192.
שאר תפקודי כליות בבדיקות כימיה, תקינים.
איני נוטלת שום תרופות או תוספי מזון, משום סוג. ולא שותה אלכוהול בכלל.
יש אי-נוחות במע' עיכול אחרי אכילה.
כאמור התוצאות חזרו כמה פעמים. כלומר זה משהו כבר שנתיים, ולא אקוטי.
אני יודעת שעמילז גבוה, לא מזיק בפני עצמו.
שאלתי היא, על אילו בעיות הוא יכול להעיד , כלומר להוות מרקר.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה12/09/2019הי
עמילז בשתן מוגבר אינו מבטא או מסמן מחלה
במקרים שהעמילז גבוה מאוד בדם ויש חשד לדלקת בלבלב, בודקים אם גם הוא מופרש בשתן
לסיכום: אין לזה משמעות
מומלץ לפנות לרופא ששלח אותך לבדיקות האלה
רפואה שלמה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. אבל גם בדם. הוא בקצה הגבול העליון
נגה12/09/2019103
טווח 28-100
אז האם 103 בדם, נחשב גבוה או לא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר מוחמד מסארוה12/09/2019לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טפילים במעיים - בדיקהמתעניין09/09/2019
שלום, לפני כמה חודשים אובחנו אצלי כמה סוגי טפילים בצואה(נשלחתי לבדיקה עקב תסמינים של בטן רגיזה, נטייה לשלשולים). קיבלתי שני סוגי אנטיביוטיקה לשבוע, עם פרוביוטיקה לחודש. סיימתי את הכל בהצלחה, ומרגיש שחל שיפור במצב, אם כי הנטייה לשלשולים נמשכת, ולרב קשורה לאוכל(הרבה בצל, כרוב, ענבים... ה"תרופה" שלי היא הרבה אורז לבן).
שאלה: האם יש צורך בבדיקה נוספת? ייתכן והטפילים נשארו?
והאם הם יכלו לגרום לירידה מסוימת בהמוגלובין וחומצה פולית עקב ספיגה לקויה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה10/09/2019הי
צריך תרביות צואה חוזרת
לגבי הספיגה, תלוי בסוג הטפיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לגלוטן ונטייה גנטיתיעל08/09/2019
שלום,
אם בדיקת דם לצליאק הייתה שלילית, האם רצוי בכל זאת להימנע מגלוטן אם יש וריאנטים של HLA DQ שקשורים לרגישות לגלוטן?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה08/09/2019הי
יש אלרגיה ויש רגישות רגילה שהיא חלר מ מעי רגיש.
ההמלצה להתרחק אם יש תלונות/כאבים/נפיחות
מומלץ לנסות לשבועיים
אם לא משתפר אז כנראה שזה לא קשור לגלוטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)