מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טאמס חוזק רגיל בטעם מנטהחנה07/08/2019
שלום ותודה
קיבלתי מהרופא טבליות מציצה טאמס חוזק רגיל טעם מנטה
כתוב שמכיל סוכר. אני לוקחת גלוקומין הסוכר מאוזן.
1. האם הסוכר בכל טבליה הוא זניח או יכול להקפיץ סוכר ? לקחתי כ5 טבליות ביום.
2. לא מרגישה הקלה עם הטבליות בכלל האם להמשיך לקחת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה08/08/2019הסוכר לא בכמות המשפיעה על סכרת
וכן לקחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת נשיפה - בירוריעל ביאלר07/08/2019
שלום רב,
ברצוני לדעת האם תוצאות בדיקת הנשיפה שעשיתי ( מצורף קובץ עם התוצאות ) מראות האם יש חיידק או אין ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה13/08/2019הי
תקין
אין חיידק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון של פרוביוטיקה- בירוראנה05/08/2019
שלום רב
האם אפשר לקחת כמה סוגי פרוביוטיקה ביום? למשל בבוקר פרוביוטיקה לנשים ובצהרים פרוביוטיקה לדרכי עיכול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה06/08/2019הי
אין בעיה לשלב
המינונים הם בד"כ נמוכים בתכשירים השונים וצריך כמות רבה ע"מ לקבל אפקט
איזה תכשירים את מדברת עליהן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בירור למינון של פרוביוטיקה
אנה06/08/2019שלום ד"ר מסארוה
אני לוקחת אומפרקדס 40 מג כל בוקר, אבל עדיין יש הרבה מאוד גזים והגסטרו אמר לי באופן כללי להוסיף פרוביוטיקה. על האריזות כתוב אחת ליום, אבל אצלי זה עוזר רק לארוחה אחת
יש לחברות שונות כמו אלטמן, life של סופרפארם ועוד חברות, סוגים של פרוביוטיקה לנשים ויש פרוביוטיקה לעיכול.
מה ההמלצה שלך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר מוחמד מסארוה13/08/2019עדיף בעיני VIVOMIX
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם,שתן ולקיחת נקסיוםחנה03/08/2019
שלום
לוקחת נקסיום. האם אפשר לעשות בדיקות דם כלליות וכן שתן לחומציות. או צריך להפסיק לקחת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה06/08/2019הי
אין בעיה בכלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים של תפקודי כבדאורן01/08/2019
שלום.אני בן 38 מזה 10 שנים לוקח תרופות לטיפול בחרדה:
VIEPAX XR 150 MG
CLONEX 2 MG
סובל מעודף משקל של כ- 7 ק"ג בערך.
יש לי שנים כולסטרול גבוה לא מטופל (ערך של 250 לערך כאשר המקסימום הוא 200).
בבדיקות הדם בשנים האחרונות יש לי GPT גבוה (ערך של 77- 97) כאשר הערך העליון לפי הבדיקה הינו 50.
בחצי שנה האחרונה גם ערך GGT קצת גבוה מהערך העליון המומלץ.
יצא לי ערך 67 כאשר הערך העליון הינו 55.
פרט לכך הבדיקה תקינה כולל יתר תפקודי הכבד.
האם תפקודי הכבד מושפעים מהכולסטרול הגבוה? נשללו וירוסי כבד ונבדק אבץ שיצא תקין. בבדיקת אולטראסאונד לא נראה כבד שומני. אשמח לתשובה מה צריך לעשות הלאה והאם הערכים מדאיגים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה01/08/2019הי
מדובר בהפרעה באנזימי הכבד המצריכה בירור.
כולל בדיקות דם מקיפות כולל צליאק, בדיקות לנחושת ואחרות
הדבר יכול להיות באופן נדיר גם מה VIEPAX.
מומלץ לפנות למרפאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף מומלץ לגסטרוסקופיה -בירוררון31/07/2019
שלום רב. יש לי כמה שנים נפיחות בבטן, ושלשולים/יציאות רכות. ללא דימומים או משהו חריג בצואה או כאב בבטן. בדיקות טפילים נשללו. רופא גסטרו רשם לי בדיקת אולטרסאונד בטן עליונה, גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה. 1) האם אולטרסאונד יכול לקבוע שאין צורך בגסטרוסקופיה?למה בכלל לעשות בדיקה זו בטרם בדיקת הגסטרוסקופיה? 2) באילו בתי חולים (והאם יש באיזור חיפה) קיימת בדיקה של קפסולה המצלמת את כל מערכת העיכול? האם זה מחליף את שני ההליכים (גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
הבדיקות לא מחליפות אחת את השניה
US בודק דרכי מרה, גסטרוסקופיה את הקיבה והמעי הדק העליון, קולונוסקופיה את המעי הגס והמעי הדק הרחוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך טיפול אנטיביוטי -בירורראובן31/07/2019
שלום רב,
אני לקראת סיום טיפול אנטיביוטי בחיידק הליקובקטר פילורי.
לפי החישוב שלי ישארו לי כדורים לעוד יומיים לאחר תום הטיפול. אני עדיין מרגיש כאב קל אך הרבה יותר טוב מכפי שהרגשתי לפני הטיפול. האם אפשר לקחת את הכדורים שנשארו יומיים נוספים לאחר הטיפול,באמת שאני רוצה להכחיד את החיידק הזה וממש לא בא לי סבב נוסף של אנטיביוטיקה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה01/08/2019הטיפול הוא להכחיד את החיידק ולא את הכאבים.
הכאבים יכולים לחלוף כמה חודשים אחרי
יש לפנות למרפאת גסטרו למעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לגבי רגישות ללקטוז, האמנם?אביב31/07/2019
שלום ד"ר, שמי אביב בן 31. עשיתי בדיקת רגישות ללקטוז והרופא שלי שבדק אותה אמר לי שלדעתו ןא בטוח שיש לי רגישות ללקטוז כי לפי הבידקה הערכים עלו לערכים לא תקינים רק לאחר שעתיים מתחילת לקיחת התמיסה ושלטענתו הבדיקות האלה ןא באמת מדוייקות. האם לפי מה שאתה רואה יש לי רגישות ללקטוז? רגישות קלה מאוד? או שאין בכלל? ואשמח אם תמליץ לי מה לעשות כעת? להימנע לחלוטין ממוצרי חלב? אין לי כאבי בטן למיניהם אך מודה שלפעמים יש גזים וקצת נפיחות אך לא ברמה שמציקה כל כך...מוסיף את הבדיקה שתסתכל, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון של טעויות כתיב
אביב31/07/2019שלום ד"ר, שמי אביב בן 31. עשיתי בדיקת רגישות ללקטוז והרופא שלי שבדק אותה אמר לי שלדעתו לא בטוח שיש לי רגישות ללקטוז כי לפי הבדיקה הערכים עלו לערכים לא תקינים רק לאחר שעתיים מתחילת לקיחת התמיסה ולטענתו הבדיקות האלה לא באמת מדוייקות. האם לפי מה שאתה רואה יש לי רגישות ללקטוז? רגישות קלה מאוד? או שאין בכלל? ואשמח אם תמליץ לי מה לעשות כעת? להימנע לחלוטין ממוצרי חלב? אין לי כאבי בטן למיניהם אך מודה שלפעמים יש גזים וקצת נפיחות אך לא ברמה שמציקה כל כך...מוסיף את הבדיקה שתסתכל, תודה.*
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
לפי הבדיקה של חסר באנזים שגורם אי סבילות ללקטוז. יש להתרחק ממוצאי חלב או להשתמש לחילופין בלקטאז, תחליף של האנזים.
לגבי חומרה, ההערכה היא קלינית. אין חשיבות למספרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר רק לא הבנתי חלק מהתגובה
אביב02/08/2019כתבת "לפי הבדיקה של חסר באנזים שגורם אי סבילות ללקטוז"...מה הכוונה? לא הבנתי את המשפט פשוט...ומה זה לקטאז? והאם חובה עליי להימנע לחלוטין ממוצרי חלב? כי הבנתי שמי שיש לו רגישות ללקטוז לא חייב להימנע מהם לחלוטין...אשמח אם תעשה לי סדר בדברים, תודה שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר מוחמד מסארוה06/08/2019תקרא על זה קצת באינטרנט
שחבר אנזים, קשה לספוג את הלקטוז מהאוכל וזה עושה כאבי בטן ושלשולים
כן צריך להימנע ע"מ למנוע את הסימפטומים. אם לא, כנראה יהיו
תמיד האופציה שבנוסף לאי סבילות ללקטוז יש מעי רגיש.
מומלץ לפנות למרפאה להמשך בירור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם סמוי חוזרת של דם סמוישי30/07/2019
לום
1.בן 42 בריא בד"כ עם אנמיה קלה שאינה מאובחנת ללא תסמינים של כאבי בטן שינויים ביציאות וכו.
ביצעתי בדיקת דם סמוי לפני 7 ימים שיצאה חיובית,ושוב כעבור 3 ימים מהבדיקה הקודמת שיצאה שלילי (דרך אגב בוצעה בדיקה דם סמוי לפני כשנה וחצי שגם יצאה שללית)
מה ההסבר לכך? האם ישנם מקרים של תשובה חיובית כוזבת?או שיכול להיות פוליפ שדימם בבדיקה שיצאה חיובית ובבדיקה שלאחריה הפסיק לדמם?
בכל אופן אני יודע שצריך לבצע קולנוסקופיה אבל אשמח לקבל את דעתך בנושא
2. האם אנמיה קלה של המוגלובין בין 12.5-13.3
RBC- בין 3.9-4.3
WBC - בין 3.6-4.1
המוטקריט- בין 38-40.3
שאר ספירת הדם בטווח הנורמה
ברזל ,פרטין ,טרנספרין,חומצה פולית תקינים.
האם אנמיה עם ערכים אלו יכולה להתאים לדימום ממערכת העיכול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה01/08/2019שלום
אנמיה קלה מצריכה בירור, ולכן יש להשלים בדיקות דם כולל סרולוגיה לצליאק, יש להשלים גסטרו + קולונוסקופיה.
בדיקת דם סמוי חיובית אחת מחייבת לבצע קולונוסקופיה, וכמו שאתה אומר, בדיקה אחת שלילית יכולה להגיד שהיה פוליפ/טחור או אחר הפסיק לדמם באותו רגע שהבדיקה הייתה שלילית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי בדיקות ביופסיה ... פענוחחנה30/07/2019
שלום ותודה
הרופא גסטרו שלי נמצא בחופש עד תחילת ספטמבר.
היום היגיעו תוצאות ביופסיה.אבקש עזרה הפיענוח
ראיתי שמצאו ממצא.
ד``ר מוחמד מסארוה01/08/2019שלום
מטרת הפורום היא לא לפענח תשובות ביופסיה אלה הכוונה בלבד
אין בבדיקה משהוא דחוף או מצריך טיפול או מסוכן
זה יכול לחכות לספטמבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת בבקשה
חנה01/08/2019תודה רבה תשובתך עזרה בהרגעה. אבל מה לעשות בנתיים מאחר וסובלת מאוד מכאבים וקושי בבליעה כאבים בבטן ובחזה וחולשה כל היום לוקחת נקסיום ללא שיפור.
ירדתי בחודשיים 6קילו ויש לי חוסר ים תזונתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר מוחמד מסארוה06/08/2019נשמע שמדובר במקרה של ושט וקיבה רגיזים
אתה יכול לפנות למרפאה לקבלת טיפול
המרפאה נמצאת בראשון לציון ויש תורים קרובים
תתקשר לקביעת תור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במשקל ואיבוד תיאבון דחוףמאיה28/07/2019
פני כ 3 חודשים החלו לי כאבים בבטן אמצעית רום הבטן וחוסר תיאבון,קצת הרבה באיחור ניגשתי לבדיקות דם שיצאו תקינות וביצעתי בדיקת נשיפה שיצאה חיובים לחיידק,אני סיימתי היום טיפול משולש באנטיביוטקה טיפול משולש,הכאבים נחלשו,נשארו כאבים בצד שמאל בבטן עליונה התחושה הכללית יותר טובה אולטרסאונד תקין הבעיה העיקרית שהתיאבון לא חוזר לי בכלל אציין שגם ירדתי כ 4 קילו ב 3 חודשים,נורא מדאיג שאין כלל תיאבון או צורך לאכול ואני ממש לחוצה שכבר יש?לי משהו חמור יותר,לפני כשלושה שבועות גם התחלתי ציפרלקס כיון שנכנסתי לחרדות מכל המצב והוא כבר משפיע אבל התיאבון לא חוזר מאז תחילת הטיפול היצאות שלי מאוד רכות ומהירות היןם הייתי 5 פעמים בשירותים,מה עליי לעשות האם זה יכול להצביע על סרטן בקיבה?
ד``ר מוחמד מסארוה28/07/2019לא נשמע שמדובר בסרטן.
כנראה שצריכה טיפול לקיבה כמו נקסיום או תרופות מאותו סוג.
תעשי גסטרוסקופיה רק שירגיע אותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון של GERD בבדיקת גסטרוקופיהשמעון28/07/2019
שלום
האם המחלה GERD שאובחנה אצלי בגסטרוסקופיה אומר שיש לי דלקת בוושט. בדיקה הוושט תקין לכל אורכו וכן הקיבה.
כמו כן חודש לוקח נקסיום ללא שיפור בשריפה בגרון שמלווה בכאבים עזים כל הזמן ואפילו שתיית מים קרים לא עוזר.
האם זה מראה על דלקת בוושט? ואלו בדיקות עלי לעבור כדי לוודא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה28/07/2019גסטרוסקופיה חוזרת להערכת סיבוכי הריפלוקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה..אבל לא הבנתי באם האבחוןGERD אומר שיש דלקת בוושט
שמעון28/07/2019או שזה השם לריפלוקס בלי קשר לדלקת בוושט.
גסטרוסקופיה עשיתי ב30/6/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר מוחמד מסארוה28/07/2019הריפלוקס הוא החזרח חומצה מהקיבה לושט שגורם לכויות ודלקת בושט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעם מר מאוד בפהשימי28/07/2019
שלום רב.
אני מטופל באנטיביוטיקה לחיידק הליקטובקטר שנמצא אצלי.
בתחילת השבוע השני של הטיפול עם החלפת סוג האנטיביוטיקה כבר שלושה ימים שמופיע לי באמצע הלילה טעם מר מאוד בפה בצורה קיצונית. האם זה קשור לטיפול? האם צריך ללכת לרופא? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה28/07/2019הי
אין מה להילחץ
טעם מר בדכ תופעת לוואי של פלגים
זה יעבור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים, גזים , נפיחות בבטןדניאל27/07/2019
שלום, בחודשיים האחרונים יש לי הרבה שלשולים, צואה רכה (לפעמים 4-5 פעמים ביום), המון גזים וכאבי בטן.
עשיתי בדיקות דם מורחבות, הכל נמצא תקין , כולל בדיקת צואה (אין טפילים ופרזיטים). אין לי דם בצואה.
הייתי לפני מספר ימים אצל גסטרואנטרולוג ואני צריך לעשות בדיקות דם נוספות (לשלול קרוהן/צליאק/קוליטיס) ובדיקת צואה נוספת (לבדוק קלפרוטקטין)
כמה שאלות:
1. עד שאעשה את כל הבדיקות, אני יכול לקחת סטופיד וקל בטן, גם חודש-חודשיים? יש הגבלה כמה כדורי קל בטן וסטופיד אפשר לקחת ביום? כי לפעמים אני לוקח 2 כדורי סטופיד ביום ו-4 כדורי קל בטן, זה יותר מדי? זה יכול לגרום לי נזק?
2. אם כל הבדיקות יצאו תקינות, והבעיות ימשיכו, אני אצטרך לעשות בדיקה קולונסקופיה ובדיקת גסטרוסקופיה?
3. יכול להיות שיש לי סרטן המעי הגס?
4. אם אני לוקח סטופיד, זה משפיע על הבדיקת צואה?
יש לציין דברים נוספים:
* אני לא מעשן ולא שותה אלכוהול בכלל (גם לא יין ולא בירה)
* הכבד שלי שומני (עשיתי אולטרסאונד בטן לפני שנה והכל תקין)
* אני לא עושה ספורט מיוחד (עושה הליכה של חצי שעה כל יום, ובנוסף אני עובד בחנות בעמידה והולך הרבה בחנות)
* לא עליתי/ירדתי במשקל באופן חריג בשנה האחרונה
* אני כבר שנה לוקח כדורים פסיכיאטריים וכדורי שינה (ציפרלקס, מירו, בונדורמין, אלפרליד)
* אני בן 30, אין לי מחלות מיוחדות
* ב-3 חודשים האחרונים יש לי שלפוחית ״רגיזה״, יש לי פיפי כל שעה-שעתיים, לפעמים יש ימים שיש לי פיפי כל חצי שעה (לא כמויות גדולות של שתן, ואני לא שותה יותר מדי, ואני שותה נס קפה פעם אחת ביום)
* עשיתי בדיקות שתן מורחבות - אין זיהום ואין דלקת. הכליות במצב תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
אפשר לקחת קל בטן
אני לא יכול לדעת מה יש לך אבל זה לא נשמע סרטן אלא מעט רגיש.
ממליץ שתמשיך בבירור עם רופא הגסטרו שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזמן המתאים לקחת נקסיוםנורית27/07/2019
שלום ותודה
מתי הכי יעיל לקחת נקסיום?
על קיבה ריקה בבוקר? לפני ארוחת צהריים?או ערב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
מותק עם האוכל אך הכי טוב לקחת חצי שעה לפני ארוחת בוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)