מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פענוח תוצאות קולונסקופיה לחולת קרוהןלידור21/03/2020
צהריים טובים.
בת 28 חולה בקרוהן 4 שנים
נוטלת סלוזפרין ופנטסה
לא הספקתי לקבוע תור לרופא גסטרו שלי
רציתי לדעת מה אומרות התוצאות
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות קולונסקופיה דף נוסף
לידור21/03/2020היי
צירפתי דף מספר 2
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינסומניה ומעי רגיז האם כדאי לנסות תוספת של סיבים?חנה07/03/2020
שלום שמעתי על מחקרים המדברים על אינסומניה כתוצאה של פעילות חידקים במעי
לפני 3 שנים עברתי התקף קשה של מעי רגיז שהתבטא בכאבי גב קשים ביתר, גזים ויציאות מרובות. כמה שבועות אחרי פרוץ התקף זה שנמשך כמה חדשים הפסקתי להרדם ולישון באופן פתאומי ומוחלט. עד היום אחרי אינסוף נסיונות וכדורים אני ישנה שעות ספורות ביממה עם כדור אמביאן.
האם כדאי לנסות תוספת כלשהי של סיבים למשל? או שרק אחמיר את המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
דנה צרפתי09/03/2020זה נשמע כמו אחד מתופעות של בריחת סידן , לדעתי איען קשר בין מעי רגיז לכאבי הגב, כשיש חוסר בסידן יש התכווצויות שרירים , נמלולים , כאבים בעצמות , נדודי שינה ועוד, לכן ממליצה לך לנסות את הסידן האמורפי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח ביופסיה לוושט עם רפלוקסursan salameh01/03/2020
שלום רב,
אני בן 45 בריא בדרך כלל, סובל מרפלוקס מזה 5 שנים, ומטופל בנקסיום, בחודש 09/19 עברת בדיקת אנדוסקופיה - לוושט.
ולקחו 3 ביופסיות, רציתי בבקש להבין מה המשמעות של התוצאות ומה עליי לעשות, :- 1.antral mucosa with mild foveolar hyperplasia.
within normal limits.2.
3. squamo-columnar mucosa with mild chronic inflammation and foveolar hyperplasia
האם קיים שינויי בתאים ורירית הוושט, האם יש לי תסמין וושט בארט,
האם יש להמשיך בטיפול נקסיום או עדיף לעבור ניתוח.
אני רוצה להדגיש שכבר כמה ימים אני לא נוטל תרופת נקסיום מכוון שאני אמור לעבור בדיקת נשיפה ולמרות זאת אינני מרגיש צרבות, האם זה בגלל השינוי ברירית?
מבקש התייחסותכם וקצת דואג ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לביןפסיה
ursan salameh02/03/2020no goblet cells seen
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטרוסקופיה שיצאה תקינה וממצאיםורד26/01/2020
לאחר שקיבלתי טיפול מרופא המשפחה בלנטון בערך כשבועייםמכייון שעברתי צינתור והכל היה בסדרו לאחר מכן הגעתי למיון בשל שיעול ,וניתן לי במשך שבועיים נקסיום 40 מיליגרם פעמיים ביום כלומר כל הטיפול היה בערך כחודש .נשלחתי לבדיקת גסטרו קופיה ולאחר הבדיקה נאמר לי שהכל בסדר שאפסיק לקחת את הנקסיום 40 מיליגרם פעמיים ביום ,חזרתי לרופא אם התוצאה וסיפרתי לו שאני עדיין משתעלת הוא המליץ לי לחזור לשתות נקסיום ואני שואלת האם יתכן שטיפול של חודש כלומר שבועיים לנטון ושבועיים נקסיום יצר מצב שהתשובה הייתה ,ושט לא נמצא ממצא פתולוגי ,קיבה אין ממצא חולני כולל תרגיל היפוך ,תרסריון כולל חלק היורד לא נמצא ממצא פתולוגי אבחנה אנדוסקופית האם זה הגיוני , או שצריך לעשות בדיקות אחרות תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטרו קופיה שיצאה תקינה
ורד26/01/2020רציתי להוסיף שהטענה של הרופא הייתה שכנראה שהטיפו שניתן נתן את התוצאה ,ריש לציין שהנקסיום השפיע עלי מאוד לא טוב רוב היום הייתי ישנונית ויצאו לי פטריות ,כשטופלתי ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לטפילי מעיים בפלאג'ילשרה16/01/2020
לביתי החיילת יש dientamoeba fragilis ו blastocytis hominis,קיבלה טיפול בפלאג'יל 750 מג 3 פעמים ביום ל 10, קרתה פשלה שלא הסבירו לה את המינון הנכון, ובימים הראשונים לקחה רק 250 מג כל פעם, הרופא אמר לה להשלים את כל מכסת הכדורים שהיתה אמורה לקחת והטיפול גולש ל 13 ימים,האם זה נכון? האם הטיפול לא אגריסיבי מידי? (היא סובלת מבחילות וחולשה מהטיפול) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
שרה16/01/2020מוסיפה רק שלפני חודשיים קיבלה טיפול של 250 מג 3 פעמים ביום ל 5 ימים וזה לא העביר את הבעיה ולכן זה טיפול חוזר וחזק יותר..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה מתמשכת בבטן כבר שבועייםעלמה11/11/2019
שלום רב
לפני כשבועיים חליתי בוירוס בטן שלשולים. הוירוס עצמו נמשך כ24 שעות אך מאז הבטן שרירי הסרעפת תפוסים ויש גם כאבים בצלעות מידי פעם. לפני יומיים שוב החלה תחושה של בחילה.
ברקע
לפני מספר חודשים היתה תקופה ארוכה של צרבות וכאבים בקיבה. טופלתי באומפרדקס כחודשיים. נערכו בדיקות רבות בינהן דם צואה וגסטרוסקופיה והכל היה תקין.
היתה תקופה של כמה חודשים שהרגשתי ממש בסדר. מידי פעם צרבות שנטילת פרוביוטיקה עזרה מאוד להפחית.
אשמח להבין האם יש קשר בין כל הדבריםומה הכיוונים הנכונים לבדיקה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה11/11/2019הי
לא נראה לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית עיכול וכאבי בטןבופי10/11/2019
בת 64, לפני כחצי שנה דלקת מעיים עם עוויתות , אחרי מזון מקולקל. שנמשכה כשלוש שבועות ולאחריה ,
התפנות רק לתוך החלחולת ושימוש בכפפות.
בוצע סיטי בטן שיצא תקין.
בבדיקת פרופ לבנשטיין - צניחת רחם, רקטוצלה דרגה 3
וציסטוצלה
לפני חודשיים ניתוח כריתת רחם שחלות והרמת ריצפת אגן שעברו בהצלחה. לדברי המנתח הכל תקין אין רקטוצלה.
ב13/12 ביקורת עם אולטרסאונד. שתראה אם אכן הניתוח החלים כראוי. המנתח אמר שהמעיים
צריכים ללמוד לעבוד מחדש.
עדיין עצירות, עוויתות במעיים מרכז הבטן לכיוון שמאל
כאילו שהמעיים מבעבעים , שמופיעות כשעתיים לאחר האוכל ובעיקר בשעות אחר הצהריים והערב, המצב גורם לסטרס מתמיד.
בלילה אין כאבים.
לא היה חום או הקאות.
אוכלת תזונה דלת שארית ודלת סיבים (סיבים מכבידים מאד)
בהשגחת תזונאית בקופח.
תרופות כמו אבילק, נורמלקס, שמן פרפין לא עוזרות וגורמות לכאבי בטן.
לוקחת פעם עד פעמיים בשבוע עצירות x וזה עוזר.
הכדור הזה אינו גורם לשלשול אלא ליציאות נורמליות אך מלוות בכאבי בטן.
נזקקת עדיין לכפפה מידי פעם.
המעי שכח או לא מסוגל עדיין לתפקד.
בדיקות דם לפני כמה ימים טובות מאד. אין אנמיה.
אין דימומים, אין צואה כהה. דם סמוי תקין. אין כאבים בפי הטבעת.
פעילות גופנית נמרצת בעבר- עד הניתוח.-* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה10/11/2019לא הבנתי מה השאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CT בטן תוצאות , סעיפים לאורך המעי הגסדוד09/11/2019
שלום רב ,
אני מעל גיל 50 , בעקבות כאבי בטן ובחילות,
עשיתי לאחרונה CT בטן עם חומר ניגוד . נמסר לי שיצא תקין ולא ראו שום דבר משמעותי. היתה הערה אחת לגבי ריבוי סעיפים ללא דלקת לאורך הקולון היורד.
מה אני אמור לעשות עם זה ? צריך לטפל בזה ?
לפני כמה שנים עשיתי קולונוסקופיה שהיתה תקינה . גם היציאות שלי תקינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה09/11/2019איפה כאבי הבטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באנטיביוטיקה במחלת ברטאמיר07/11/2019
ד"ר מסארוה הנכבד,
האם בתקופת טיפולים מסוג R-CHOP בגין הופעת לימפומה מופשטת אגרסיבית, ניתן לקבל טיפול אנטיביוטי במחלת ברט?
בברכה והערכה,
אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה10/11/2019הי
בבארט לא נותנים אנטיביוטיקה נותנים תרופה מורידה חומצה עמו נקסיום, לוסק ואחרים.
אין בעיה בכלל לקבל בזמן לימפומה וטיפולים כימותרפיים כמו R CHOP* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלת הבהרה
אמיר10/11/2019ד"ר מסארוה הנכבד,
תודה על המענה.
1. האם נכון לצרוך במקרה של מחלת הברט כמצוין, לורמיקס?
2. האם אתה מנפיק חוות דעת פרטיות?
המשך שבוע מוצלח,
אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי קולונוסקופיה קיבלתי בדואר את תוצאות הדגימה. מה זה אומררן07/11/2019
gastric cardia near ge junction mucosal biopsy
partly eroded end inflamed cardia and junctiion-type mucosa with granulation tissue formation and foveolar hyperplasia
Immunostian for H pylori is positive
T63000
M43000
אבחנה B19-25968/1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה07/11/2019הי
יש חיידק בקיבה שעושה דלקת
נא לפנות לרופא לקבלת טיפול אנטיביוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטרוסקופיה בזמן מחלהרני06/11/2019
שלום, יש לי מחר תור גסטרוסקופיה.חיכיתי לתור חודשיים וחצי ובדיוק עכשיו אני מצוננת. זה כבר שבוע ואני מקבלת אנטיביוטיקה, אבל הנזלת,השיעול החזק והכאב גרון לא ממש עברו. האם אפשר במצב הזה לבצע את הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה06/11/2019הי
אם אין חום והנשימה תקינה אין בעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לאבחון מערכת העיכול העליונהמישהו05/11/2019
שלום,
ברצוני לדעת האם בדיקת גסטרוסקופיה יכולה לשלול אכלזיה או סקלרודרמה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה05/11/2019הי
בינה הבדיקה הראשונית
יש לעשות גם כן מנומטריה ושטי שהיא זאת שמאבחנת או שוללת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה נראה כמו קנדידה?רים05/11/2019
האם זה נראה בלשון שיש לי קנדידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
תשאל רופא שיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בקיבה כמה חודשים.בן05/11/2019
כבר כמה חודשים שאני סובל מצרבות, נפיחות בבטן, קשיי נשימה, עייפות כללית, בעיות עור שונות כתוצאה מכך. סבל יום - יומי אין יום בלי כל התסמינים.
עשיתי בדיקות דם שיצאו תקינות, בדיקת חיידק הליקובקטור תקין.
אני בן 28, מהי הבעיה שלדעתך יתכן ואני מתמודד איתה?
תודה רבה מקרב לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה06/11/2019הי
תשלים גסטקוסקופיה קודם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בטן שמאל תחתונהמיכל05/11/2019
שלום וברכה
בת 50 בריאה ,שמנה בעבר קולונסקופיה לפני שנה וחצי ולפני 4 וחצי שנים תקין לחלוטין ,לאחרונה מדי פעם יש לי כאב בבטן שמאל מהמותן ומטה שנעלם אחרי יציאה.לאחר ברור של פרוטוקול אבנים בכליות בסיטי בטן נראו גם סעיפים במעי למרות שהגסטרו בקולונוסקופיה לא ציין.האם הם יכולים להיות הסיבה לכאב/התכווצות שאני מרגישה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
כן
סעיפים עושים כאבים בבטן שצמאלית תחתונה
יש לחזור על ה קולונוסקופיה ומעקב מרפאת גסטרו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)