מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עצירות כרונית יותר מעשר שנים בתהליך החמרהשמעון11/10/2019
שלום רב, מאז שאני זוכר את עצמי סובל מעצירות. נבדקתי בקולונסקופית חלקית, תנועתיות מערכת העיכול לפרוסקופיה ועוד בדיקות במשך השנים שיצאו תקינות. נאמר לי להשתמש בנרות גליצרין וכך עשיתי שנים רבות. לאחרונה הנרות הפסיקו לעבוד והתחלתי להשתמש בנורמלקס (לפני יומיים) שעובד באופן חלקי בלבד. היום קמתי בחמש בבוקר עם רצון ליציאה שלא באה למרות שימוש בנר גליצרין, שתיית מים, קפה, מים פושרים עם שמן זית ולימון, אכילת תפוח וירקות. אני מרגיש את היציאה בפתח פי הטבעת אך היא לא יוצאת וברגע שאני מתאמץ להוציא את הצואה היא לא יוצאת ונוצר מתח רב ברגליים וחולשה של הרגלים עד חוסר יכולת לעמוד. מה זה? איך אוכל לטפל בזה? ברקע טרשת נפוצה, ריבוי פריצות דיסק, לאחרונה ניתוח ארתרוסקופיה ברך ימין בהרדמה מלאה(החמרה בעצירות לאחר הניתוח לפני כחודש). חולשת הרגל לדעתי משפיעה על היכולת לדחוף בצורה מאוזנת. האם ההחמרה קשורה בניתוח? מה לדעתך יכולה להיות הסיבה לעצירות רבת שנים זו? איך אוכל לפתור זאת? תודה על הקריאה, מצפה לגאולה 😊😊😊
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה11/10/2019הי
נראה לי צריך לקבוע תור להערכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספירין 100 מג , בעיות דיספפסיהמשה10/10/2019
בוקר טוב,
אני בן 53, לוקח באופן קבוע אספירין 100 מג שנרשם לי לפני כמה שנים לפרפור פרוזדורים . כעת התפתחה אצלי דיספפסיה תפקודית וכנראה כיב פפטי כפי הערכת הגסטרו שהייתי אצלו . התופעה מתבטאת בתחושת באה והולכת של בחילה בלבד ללא כאבים וללא צריבה.
האם האספירין יכול להיות חשוד בזה ? יכול לגרום לנזק מצטבר לקיבה? ואם כן איך אפשר לקחת אותו עדיין תוך כך שאני יוריד למינימום את התופעות השליליות שלו ? האם יום כן יום לא ? אגב קיבלתי מהגסטרו לקחת פעמיים ביום אומפרדקס 20 מיליגרם.
תודה רבה מראש על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה10/10/2019הי
בהחלט אספרין יכול לגרום לכיב פפטי
האם עשית גסטרזסקופיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאספירין 100 מג , בעיות דיספפסיה
משה10/10/2019עדיין לא עשיתי גסטרוסקופיה. יש לי תור לעוד חודש . בינתיים איך כדאי לקחת את האספירין היומי שלי כדי לצמצם את הנזק שלו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר מוחמד מסארוה10/10/2019לקחת עם הלוסק ביחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת מלח לאגירת נוזלים ועצירותהילה09/10/2019
שלום,
יש לי לחץ דם נמוך ותסמונת טכיקרדיה תנוחתית שהדופק קופץ ב 30 פעימות בין שכיבה לעמידה ויש לעיתים סחרחורות. המצב שלי קל ואני לוקחת 5 גרם מלח מחולק ל 5 פעמים ביום עם 2.5 ליטר מים לאגירת נוזלים.
האם המלח ואגירת הנוזלים יכולים לגרום לעצירות?
וכמה ימים לוקח מהרגע שמתחילים עם המלח אחרי הפסקה עד ששוב יש אגירת נוזלים מקסימילית? כי אם זה גורם לעצירות חשבתי אולי לקחת רק פעם בשבוע כשאני צריכה לעמוד לאורך זמן.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
אין קשר בין כדורי מלח לבין עצירות
מלחים בד"כ גורמים לשלשול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיוט מתמשך בכל מערכת העיכולמוטי09/10/2019
מספר שנים עם תופעות מעיקות המערכת העיכול שלא מגיעות לאבחנה
כאבי בטן באיזור מעי (צד שמאל למטה)שריפות בלוע ותחושת ליחה שיבוש של כל מערכת העיכול מהפה ועד היציאה ...התחלתי לחשוב על אפשרות של דלקת אאוזינופילית במערכת העיכול .כיוון שאני גם עובד עם חומרים רעילים שנשאפים באוויר .ולעיתים יכול להיות חשיפה למזון מסויים .לדוגמא לאחר מוצרי חלב גם מרגיש נורא העיניין שההרגשה נשארת ימים/שבועות .לאן עליי לפנות על מנת לקבל בדיקה/אבחנה ??גסטרואנטרולוג?אלרגולוג? למי ? ואיזה עוד בדיקות עלי לבקש עברתי כבר 4-5 אנדוסקופיות עם חשד להליקובקטר החיידק נעלם !!! וכל התופעות כאן ? יש תרופה נוגדת אלרגיה שאוכל לנסות כדי לראות הטבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
מדובר בתחום הגסטרואנטרולוגיה
תפנה למרפאה להערכה מחודשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי ביציאות בחצי השנה האחרונהקרן07/10/2019
שלום,
בחצי השנה האחרונה הצואה שלי יוצאת בגושים קטנים, מרובים, ולא בגוש אחד גדול.
רופאת המשפחה שלי אומרת שזה סוג של עצירות למרות שהתדירות נורמלית ואין כאבי בטן. השינוי התזונתי היחיד שעשיתי - הפחתתי אורז ואטריות. האם קשור ?
ואם לא - מה עושים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
צואה קטנה אומר שאין מספיק סיבים באוכל ולכן יש להרבות הסיבים.
שינויים תזונתיים אחראים לזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיה בנוכחות מרדים בגלל sleep apneaדוד07/10/2019
שלום רב, בגלל שיש לי sleep apnea אמרו לי שהקולונוסקופיה צריכה להיות בנוכחות מרדים וגם להביא את המכשיר סיפאפ שלי לבדיקה .
אני מבין שמדובר בכל מקרה בטישטוש ולא ממש בהרדמה כללית כמו בניתוח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה07/10/2019הי
נכון
במקרים של דום נשימה בשינה, הבדיקה מבוצעת עם רופא מרדים שנותן טשטוש ומכונת הCPAP-BIPAP של המטופל. המטרה היא לוודות שהבדיקה תהיה בטוחה ולא תהיה בעיה נשימתית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מטפלים בהתפשלות ??אני06/10/2019
אני בת 30 .וסובלת מאד מעצירויות ומצליחה להתרוקן רק באמצעות האצבעות .
השאלה שלי לאחרונה עשיתי בדיקת דפוקוגרפיה. אובחנצי עם רקטוצלה דרגה בינונית. ובנוסף התפשלות אנרקטולית. השאלה שלי . מה זה ההתפשלות הזו ?
האם זה פרולפס? צניחת רקטום? כי באבחנה רשום recto rectal intussusception not obstructing
מה זה אומר ? מה הטיפול? אודה מאד מאד למענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה07/10/2019הי
זה כן סוג של צניחה ושינויים מבניים ברקטום, סביר משנית לעיצרות.
הטיפולים הן פיזותרפיים וניתוחיים.
מציע שמתשכי במעקב אצל רופא הגסטרו ששלח אותך לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
אני07/10/2019בנוסף על האמור יש לי הידבקויות במעיים בגלל אנדומטריוזיס. ואני סובלת מכאבי בטן .
באיזה ניתוח ניתן לטפל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
באנדומטריוזיס מטפלים גניקולוגים
ברור שיש טיפול
יש אפשרות לטיפול כירורגי
רפואה שלמה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאה בצבע צהובשרון06/10/2019
שלום רב
אם בדיקת החלבונים תקינה איך אפשר להסביר צואה צהובה שמופיעה לאחר אכילת פחמימות ( בייגלה , צנימים, תפוחי אדמה וכו') אבל לא אורז ?
(הרופא משפחה אמר שזה רק תלוי מה אוכלים )
שאלה נוספת , האם צואה מתפזרת ( לא שלשול) שמתפרקת כשבאה במגע במים באסלה מעידה על שלשול ושהמזון יצא כמו שהוא בלי להתעכל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצבע הצהוב הוא גם אחרי אכילת שומן
שרון06/10/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר מוחמד מסארוה07/10/2019מדובר בתלונות של חוסר ספיגה
יש לעשות גסטרוסקופיה עם חקירה של המעי הדק העליון
חוסר הספיגה גורם לאי ספיגת שומן ככל הנראה
יש לבקר במרפאה להמשך בירור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים חוזרים במשך תקופהשולשול06/10/2019
שלום,
לפני כחודש וחצי, אולי מעט יותר, היתה לי מחלת חום שלוותה בשלשולים. החום נמשך גג שלושה ימים, אבל השלשולים נמשכו כמעט שבועיים. שבוע וחצי של שלשולים הרד-קור ועוד כמה ימים של שלשולים רק בבוקר.
מאז אותה מחלה, חזרו לי בחודש האחרון השלשולים בערך עוד פעמיים-שלוש. בדרך כלל רק ליום, יומיים, וללא חום. בין לבין, מתן צואה רגילה לחלוטין. גם בפעמיים-שלוש האלה, היה מדובר פשוט בשלשול - בלי הרגשה לא נעימה בבטן או תחושה של חוסר התרוקנות מלאה. אבל עדיין שלשולים. אתמול, חזרו לי השלשולים פעם נוספת, ללא חום, אבל כן עם תחושה לא נעימה בבטן, בתדירות של 3-4 פעמים ביום ותחושה של חוסר יכולת להתרוקן עד הסוף.
האם סביר לחטוף כל כך הרבה זיהומים בפרק זמן כל כך קצר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה06/10/2019יכול להיות שזה אותו מזהם
יש להתחיל בירור ראשוני כולל בדיקות דם, תרביות צואה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה לקולונוסקופיה עם מרוקןדוד06/10/2019
שלום רב . אני צריך לעבור קולונוסקופיה ובגלל שהיתה לי בעיה בכליות לפני שנה וגם פרפור פרוזדורים , אמרו לי שאשתמש במרוקן להכנה ולא במשהו אחר שיכול להיות סיכון. מדוע הכנה עם מרוקן נחשבת בטוחה לכליות וללב ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה06/10/2019הי
כי אין בזה פוספור שזה רעיל באי ספיקת כליות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה לקולונוסקופיה עם מרוקןדוד06/10/2019
שלום רב . אני צריך לעבור קולונוסקופיה ובגלל שהיתה לי בעיה בכליות לפני שנה וגם פרפור פרוזדורים , אמרו לי שאשתמש במרוקן להכנה ולא במשהו אחר שיכול להיות סיכון. מדוע הכנה עם מרוקן נחשבת בטוחה לכליות וללב ?
ד``ר מוחמד מסארוה06/10/2019הי
כי אין בזה פוספור שזה רעיל באי ספיקת כליות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן במשך חדשיםתמי03/10/2019
שלום,
בעלי סובל מכאבי בטן כבר שלושה חדשים וחצי. ביצענו בדיקות CT בטן אגן, ואכן נמצאה אבן בשפכן שמאלי. האבן הוצאה בניתוח לפני חדשיים וחצי, והכאבים ממשיכים ועברו גם לצד הימני. מתמקדים בעיקר בבטן התחתונה בשני הצדדים. להגדרתו "כאב מושך". אורולוגים אמרו שהרקע הוא לא אורולוגי. האם כדאי לבדוק ציליאק? הליקובקטר? יש טעם לבדיקת גסטרוסקופיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה03/10/2019הי
מדובר בתלונות ממערכת העיכול התחתונה
בדיקת הבחירה היא קולונוסקופיה
יכול להיות שמגובר בדברים אחרים כמו מעי רגיז
יש לפנות למרפאה להערכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקקי שלי תמיד צףשירה02/10/2019
לפני כמה חודשים כתבתי שהקקי שלי צף וכתבת לעשות בדיקת דם של האנזים אלסטאז אז עשיתי בדיקת דם והכל יצא תקין אבל אני לא בטוחה אם מדדו לי את האנזים הזה זה פרמטר שבודקים בכל בדיקת דם רגילה??
ובנוסף לזה שזה צף גם אין לזה לפעמים ריח..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה02/10/2019הי
יש לפנות למרפאה להערכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש טיפול למעי רגיזליהיא01/10/2019
שלום רב, בגיל עשרים ואחת בערך התחלתי לסבול משלשולים וירדתי הרבה במשקל, עשו לי בדיקת גסטרו ולא מצאו כלום אז אמרו לי שיש לי מעי רגיז.
במהלך השנים גיליתי שיש לי גם רגישויות שונות למזון, רגישויות שהשתנו מבדיקת אלרגיה אחת לאחרת.
אני כבר 15 שנה מתנהלת עם עניין המעי הרגיז הזה, אם אכן זה מעי רגיז?
לרוב אני בסדר, למעט יציאות מרובות במהלך היום
בעבר כשהייתי נלחצת מדברים, הייתי מבלה הרבה בשירותים.
בשלוש שנים האחרונות גם ילדתי שני ילדים ויוצא לי הרבה להרים את הילדה הגדולה על הידיים. האם לידות והרמת נשקל כבד משפיעים על הבטן? ועכשיו נגיע לעניין המרכזי שבגללו אני כותבת, היו לי מספר מקרים שפתאום משום מקום הרגשתי שאני חייבת לשירותים וכשזה קורה אני לא יכולה להתאפק. מרגיש לי שמאז ההיריונות והלידות העניין של להתאפק נהיה יותר בעייתי.
מה עושים עם זה? האם יש פיתרון רפואי לעניין? ובכלל אני משערת שבגלל שעברו 15 שנה ולא נבדקתי במהלך השנים כלל סביר להניח שעליי לעשות בדיקות, איזו בדיקות מומלץ לעשות? והאם יש תחליף לבדיקת הגסטרו שזכורה לי כבדיקה מזעזעת.
חשוב לציין שהתזונה שלי די זיפט ואני בריאה ולא לוקחת תרופות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה02/10/2019בהחלט יש טיפול
הטיפולים היום הינם חדישים ומשפרים מאוד את איכות החיים
מומלץ לפנות למרפאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנזימי עיכול וחלבוניםמיכל30/09/2019
שלום רב
האם יש קשר בין מחסור באינזימי עיכול למחסור בחלבונים , היות ואינזימים הם חלבונים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה02/10/2019הי
מחסור באנזימי לבלב יכול לגרום לחוסר ספיגה שיכול להביא לירידה בחלבון בגוף, אם כי זה מאוד נדיר
באם יש חשד כזה (לירידת חלבון בדם), יש לפנות למרפאה לביצוע בירור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)