מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה לגבי גיהוקיםאודי16/02/2011
שאלה עבור אבא שלי בן 65 סובל בשנה האחרונה מגיהוקים
הבעיה הולכת ומחמירה בצורה מאוד רצינית, במשך כל היממה גם לפני וגם אחרי האוכל.
הוא נוטל תרופות קבועות להורדת לחץ דם + דילול דם + הורדת כולסטרול.
מה ניתן לעשות ולמי ניתן לפנות?
הבעיה מקשה עליו מאוד בתפקוד היומי.
אשמח לתשובה ברורה.
תודה גדולה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה לגבי גיהוקים - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין16/02/2011כדאי לפנות ליעוץ גסטרואנטרולוג במרפאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעם רע בפהמיכל16/02/2011
אחי בן 42 חולה סוכרת (מזריק 3 פעמים) בעל כבד שומני מוגדל ,כשבוע ימים מרגיש טעם מר בפה בזמן שאוכל ויש לו צרבות .האם יש קשר לסוכרת לכבד המוגדל ,מהי הסיבה ולאיזה רופא יש לפנות ?
אחות מודאגת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעם רע בפה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין16/02/2011כדאי לפנות לגסטרואנטרולוג. כבד שומני אינו גרום לצרבות, אך עודף משקל גורם לשניהם (לכבד שומני ולצרבות).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעם מר בפה
מיכל16/02/2011לא קיבלתי תשובה לשאלתי ,מה הסיבה לטעם מר בזמן שהוא אוכל????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות עקב כדורי ברזל - מה לקחתמגורשת16/02/2011
שלום רב, בת 24 - בריאה
בשבוע האחרון התחלתי לקחת כדורי ברזל (1 ביום) עקב מחסור חמור בברזל
רופא המשפחה הזהיר אותי כי כדורים אלה יכולים לעשות שמות במערכת העיכול
ואכן בימים האחרונים אני סובלת ממעין עצירות (לא קשה אבל בהחלט לא נעימה)
האם ישנם תרופות או ויטמינים (רצוי טבעיים) שאני יכולה לקחת על בסיס קבוע כדי להקל על המצב?
המליצו לי על "מגה אצידופלוס" פרוביוטיקה. האם עוזר והאם בסדר לשלב עם הטיפול בברזל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות עקב כדורי ברזל - מה לקחת - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין16/02/2011את יכולה לנסות סיבים מסוג קונסיל/בנפיבר שיעילים יותר לעצירות מאשר פרוביוטיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבלירוןלי16/02/2011
אני למעשה פנה בשם אימי, היא בעקרון אישה בריאה בת 65, לפני כשנתיים הייתה לה דלקת חמורה בדרכי המרה וכיס המרה וכן מצאו אבנים. הוציאו לה את כיס המרה ושמו סטנדט, אחרי זמן מה שום הייתה לה דלקת מצאו שוב אבנים ושוב נכנסו ניקו והחליפו סטנד.
שאלתי היא האם אפשרי להשאיר את הסטדנט הזה באופן קבוע או האם סטנד שנשאר בדרכי המרה יכול לגרום לבעיות בריאותיות ?
מודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין16/02/2011סטנט בדרכי מרה גורם לזיהוים ולכן יש צורך להחליפו כל תקופה. הוא אינו פתרון טוב לטווח הארוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקת דםדן15/02/2011
בן 52 מטופל בין היתר במיקרופירין עקב היצירות קרוטיס של 25% אין איזה שהם תלונות מיוחדות
אך
בבדיקה מיום 15.2.11
נמצאו מרכיבים לא תקינים הבאים: 4.56 RBC-
40.4% HCT-
בבדיקה מיום 15.5.2010 הערכים האלה היו- RCB- 5.05
HCT-43.9
השאלה, מה פירוש התוצאה הזו,מה יכול לגרום שינוי זה, על מה מצביעה התוצאה הנוכחית, ומה יש לעשות?
בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת בדיקת דם - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין15/02/2011לא ניתן להתייחס לנתונים חלקיים מתוך ספירת הדם ולא כל שינוי מעיד על בעיה או על צורך ב"לעשות". כדאי לפנות לרופא המטפל שיוכל להתייחס לכל הספירה ולראות האם מדובר בממצא משמעותי או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות מעימיכאל14/02/2011
שלום לכל יושבי הפורום,
מזה זמן רב (מעל שנה) אני חווה בעיות בעיכול. הסתמינים כוללים: געש בקיבה מיד לאחר האוכל, בעבוע, אי נוחות. לעיתים קרובות ישנה עצירות של יום או יומיים ולעיתים בדיוק להיפך. בקיצור: חוסר איזון.
הלכתי למומחה גסטרו שקבע כי אני סובל ממעי רגיש, תופעה שכיחה לאנשים בני גילי (20-30). הוא נתן לי נוטנסיל. במשך התקופה בה נטלתי נוטנסיל הרגשתי שיפור מינורי בתסמינים. בחודש האחרון נגמרו לי כדורי הנוטנסיל והתסמינים חזרו במלואם- חזרתי אל הרופא כדי לבקש ממנו מרשם נוסף אך הוא אמר שזה אינו כדור שמרפא, רק מסדיר, ואם היציאות קבועות עדיף שאקח רק פרוביוטיקה.
אני לוקח כדורי אסידופילוס זה שבוע אך התסמינים לא שוככים. מה עושים?
בתודה,
מיכאל.
נ.ב.- אשמח אם בנוסף תפנו אותי לפורום רופאים בנושא פגיעות ראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות מעי - תגובה
ד''ר רם דיקמן15/02/2011אני סבור שעליך לפנות למרפאת רופאים העוסקים במעי רגיש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מיכאל16/02/2011האין גסטרואנתרולוג הוא הרופא המטפל במעי רגיש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח להמשך התייחסות
מיכאל18/02/2011תסמיני אי הנוחות בחלל הבטן ממשיכים להופיע למרות שאני נוטל פרוביוטיקה באופן קבוע...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח להמשך התייחסות - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין19/02/2011ראשית, כמו בכל מקצוע ברפואה יש לגסטרואנטרולוגים התמחויות שונות כמו אנדוסקופיות, מחלות דלקתיות, מעי רגיש וכו'..
שנית, טיפול בפרוביוטיקה ניתן במשך מספר שבועות חודשים ולכן לא לצפות לשיפור לאחר שבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה ממשלשלים ותופעות לוואילי14/02/2011
שלום רב,
בת 24 , בתהליך גמילה ממשלשלים לאחר 8 שנים של שימוש רציף. (16 כדורים ליום)
התחלתי תהליך הדרגתי של הפחתה במינון , היום עומדת על 3 כדורים.
הבעיה שמציקה לי מאוד היא כאבים חזקים בצד שמאל של הבטן , נפיחות בבטן הנראית לעין ואין יציאות נורמליות . אני יודעת שזה עניין של הזמן, אל הכאב הוא בלתי נסבל עד כדי אי יכולת לקום מהכיסא וללכת. האם יש צורך שאבדוק זאת או להתייחס לכך כחלק מתהליך שיקום מערכת העיכול?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה ממשלשלים ותופעות לוואי - תגובה
ד''ר רם דיקמן15/02/2011עצירות זאת דורשת בירור והמרפאה שעוסקת בבירור נמצאת במכוני הגסטרו, בחרי לך מרפאה שעוסקת בתנועתיות מערכת העיכול ותמצאי פתרון. התלונות שלך גורמות לפגיעה באיכות חייך ויש לך רק מה להרוויח מבירור הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CT בטןיוני14/02/2011
שלום
אני חולה קרוהן מזכ כ3 שנים,לפני 1.5 ביצעתי ניתוח קריטת חלקית של האיליום הסופי(5 ס"מ) ולאחר מכן טופלתי בTPN כחודש
מאז ביצעתי מספר בדיקות CT\MRI בשל כאבים חוזרים ונשנים בבטן תחתונה כולם יצאו תקינים ללא עדות להישנות המחלה.
לפני כיומים ביצעת CT אשר הדגים האדרה פטולגית באזור באיליום הסופי באזור לשסתום אליוצקאלי לאורך 4 ס:מ בקטע זה המעי מוצר-השומן מסביב ללא הסננה וללא קשרי לימפה מוגדלים.
ברצוני לציין שתוצאות הבדיקה לא הראו מורסה/אבצסס/ עדות כלשהי לנוזל בבטן.
האם הנ"ל מצריך אשפוז דחוף? ניתוח?
אודה לעזרתכם
יוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT בטן - תגובה
ד''ר רם דיקמן15/02/2011עליך להגיע עם התוצאות של הבדיקה למרפאתך ולמסור לרופא המטפל במכון הגסטרו את התוצאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יומירה וקרוהןא.13/02/2011
שלום,
התחלתי טיפול ביומירה.
קראתי לאחרונה על פסוריאזיס קשה שעלולה להופיע לאחר מס' חודשים.
במה מדובר?
האם כדאי לקחת פה סיכון?
אולי לשקול תרופה אחרת מאותה המשפחה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יומירה וקרוהן - תגובה
ד''ר רם דיקמן15/02/2011הטיפול ביומירה עשוי לעזור ושווה לנסותו גם אם קיימים דיווחים על תופעות לוואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם סמוי בצואה יצא חיובי, קולונוסקוטניה13/02/2011
שלום,
אמא שלי בת 70, סובלת משילשולים, בבדיקת צואה נמצא דם סמוי, אך בדיקת קולונוסקופיה יצא תקינה לגמרי.
מה יכולה להיות סיבה לדם בצואה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם סמוי בצואה יצא חיובי, קולונוסקו - תגובה
ד''ר רם דיקמן14/02/2011יש לבדוק את הקיבה והתרסריון בחיפוש אחר כיב או ממצא אחר מדמם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםדניאל13/02/2011
שלום
בן 36
מזה מספר שנים בבדיקות דם שגרתיות ניתן לראות אנזימי כבד מוגברים מעט, שהוסבר בכך שיש לי כבד שומני שאובחן ב US בטן.
אין לי בעיה של שומנים בדם, לא סוכר, בדיקות כלליות תקינות, מלבד עודף משקל (1.78 משקל כ- 90).
לאחרונה (לאחר 3 שנים) עשיתי בדיקת US בטן בפעם השניה, ושוב זה הראה על כבד שומני יותר ומוגדל יותר משהיה בבדיקה קודמת.
נשלחתי לרופא גסטרו בעל התמחות בכבד, והוא הפנה אותי לבדיקות דם, לא כל התוצאות ישנן, ואשמח לדעת האם יש קשר בין הכבד לנוגדנים החיוביים שישנם בבדיקות הדם, ובמידה ואין קשר, למה זה כן יכול להיות קשור.
CERULOPLASMIN 21.00 MG/DL ( 16.00- 60.00) (*........)
AFP-TUMOR MARK. 1.47 NG/ML
.9 NG/ML-ב-98% מהאוכלוסיה פחות מ
(הבדיקה לצורך מעקב (אינה מיועדת לאבחנה INR 0.95 RATIO ( 0.80- 1.20) (..*......)
PT(%) 116.50 % ( 75.00- 140.00) (.....*...)
PT(SECONDS) 10.00 SEC
HBS ANTIGEN NEGATIVE
HCV ABS NEGATIVE
ANA POSITIVE
ANTI DS DNA 5.00 IU/ML ( 0.00- 5.00) (........*)
Borderline
ANTIRIBOSOMALP. <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI RNP 2.00 AI ( 0.00- 0.90) (.........)*
Positive
ANTI RNP-A 2.00 AI ( 0.00- 0.90) (.........)*
Positive
ANTI SM <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI SM/RNP <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI SCL-70 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI RNP 68 1.10 AI ( 0.00- 0.90) (.........)*
Borderline
ANTI RO (SS-A) <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI LA (SS-B) <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI SS-A 52 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI SS-A 60 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI CHROMATIN <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI JO-1 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI CENTROM .B <0.2 ( 0.00- 0.90)
בשיטה החדשה בודקת את כל 16 הפרמטרים הנ"ל במקביל ANA
ANTI TTG(IGA) טרם בוצע
P-ANCA טרם בוצע
C-ANCA טרם בוצע
ANTI DGP טרם בוצע
AMA טרם בוצע
בתודה ובברכה
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין13/02/2011כבד שומני נובע ישירות מעודף המשקל שלך והדרך לשפר את המצב היא לרדת במשקל.
יתר הבדיקות נעשו על מנת לבדוק האם יש סיבות נוספות להפרעה בתפקודי כבד, קרוב לוודאי שזו תישאר ההמלצה היחידה גם לאחר קבלת כל התוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהקארין11/02/2011
בת 36 בריאה בדרך כלל.מזה שנים אני סובלת מתחושת חנק וחוסר אויר אוכל עולה לפעמים עשיתי גסטרוסקופיה היתה דלקת קלה נלקחה ביופסיה הכל תקין עשיתי את זה לפני שנתיים.לוקחת לנטון בקביעות.אך בחצי שנה האחרונה לא לקחתי רק בשבועיים האחרונים חזרתי לקחת כי התחילו לי חזרת אוכל.לפני שבוע שהחזרת אוכל היתה קשה התחילו לי כאבים חזקים הגרון הלכתי לרופא הפנה אותי לבית חולים כי היה חיידק בגרון טופלתי באוגמנטין .עירוי נוזלים ושם נלקחו לי בדיקות דם והתברר לי שהמוגלובין ירד ל10.9 ויומיים אחרי ירד ל9.3 ובדקו גם פריטין 51 ואיירון 12 שצריך להיות 80 האם יש קשר לקיבה?כי התחילו לי כאבים ברום הבטן עם נטיה לימין עליון..חזרתי ללנטון פעמיים ביום 30 מג.האם מסוכן להיות עם IRON 12 אני מודאגת ואיך זה שמוגלובין יורד במדד 1 ביומיים אנא עזרה בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין12/02/2011יכול להיות קשר בין אנמיה מחסר ברזל לקיבה. תפני לגסטרואנטרולוג והוא יחזור על הגסטרוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולקוס ושאר ירקותאנט09/02/2011
שלום,
ביצעתי בדיקת גסטרוסקופיה אתמול לאחר שסבלתי מזה כמה חודשים מכאבי בטן עליונה (כאב די עמום, לא חד או כואב מאוד), בחילות קשות, צרבות בלי הפסקה, רעשים בבטן העליונה וגם חיידק ההליקובקטר שנמצא אצלי בבדיקת נשיפה.
אובחנו אצלי 2 כיבים בקיבה (פונדוס קרדיה?) בגודל של 1 ס"מ (האם הגודל משנה?) והיה רשום 'בצל - מספר אפטות'.
נאמר לי בסופו של עניין שנמצא אצלי אולקוס בקיבה ודלקת בתריסריון.
נאמר לי לקחת לנטון 30 מ"ג פעמיים ביום למשך השלושה שבועות הבאים עד הפגישה שלי עם הרופא שם יתן לי גם את התוצאה של הביופסיה האם החיידק הושמד בטיפול המשולש או לא.
יש לי מספר שאלות.....
אני סובלת מאי נוחות וכאבים לא חדים ממש מתחת לצלעות, אחרי 3-4 שעות שאני לא אוכלת... זה מלווה בבחילה מאוד קשה, טעם מר בפה ולעיתים צרבות. האם אלו הם התסמינים האופייניים של אולקוס ודלקת בתריסריון? האם זה נגרם מהחיידק הזה או שאולי יש קשר לעובדה שעד לפני כשנתיים עשיתי דיאטת כסאח במשך 4-5 חודשים? (דייאטת אתקינס במשך שלושה חודשים ולאחר מכן חודש של פירות בלבד, ירדתי 17-18 קילו) .. בנוסף בזמן שיש לי את הבחילות הנוראיות האלה והכאב העמום הזה מתחת לצלעות - זה מלווה בעייפות כבדה שפתאום נופלת עליי.. האם גם זה אופייני?
שאלה אחרונה חביבה.. לאחר הבדיקה הרגשתי בחילה .. לא ראיתי שום צורך לומר את זה לאחות בביה"ח כי זה משהו שאני רגילה לסבול =\ האם זו סיבה לדאגה?
תודה מראש .!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולקוס ושאר ירקות - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין10/02/2011חלק מהתלונות יכולות להתאים לאולקוס=כיב. החולשה לא קשורה.
הטיפול שנתנו מרפא כיב ואם תהיה עדות להליקובקטר יוסיפו גם אנטיביוטיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיהרות09/02/2011
שלום.עברתי קולונוסקופיה רגילה ולא הצליחו לגמור את הבדיקה בגלל בעיה במעי הצליחו 50% לבדוק ונתבקשתי לעשות קולונוסקופיה וירטואלית.השאלה שלי כמה זמן צריך לחכות מהבדיקה הרגילהשעשיתי כדי שאעשה את הוירטולית.עלי לציין שאני מרגיש בסדר אחרי הרגילה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין10/02/2011אין צורך בהמתנה, תיאורטית אפשר לבצע את שתיהן באותו יום אם רוצים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלת - קצת עזרה בבקשה...שרון09/02/2011
אני בת 36 וסובלת כבר שנים ממה שכונה עד כה "מעי רגיז" (לפני שנתיים הייתי בגסטרו תה"ש וללא כל בדיקות זה מה שקבעו). - כל מה שאני אוכלת גורם לכאבי בטן, שלשולים הרבה פעמים, רירית מוגלתית בהכל יציאה, ירידה במשקל).
בחצי שנה האחרונה התחילו גם דימומים בכל יציאה.
לפני כחודשיים בעקבות דימומים קשים מאוד שנמשכו יומיים פניתי לגסטרו.
באנדוסקופיה התגלה פרוקטיטיס קשה.
גסטרוסקופיה יצאה תקינה ובקולונסקופיה - מעי דק סופי תקים, במעי הגס פרוקטיטיס קשה.
סי טי בטן הדגים עיבוי דופן בולט של הרקטום וקאע קצר במעי הדק הסופי מעובה גם.
במעבדה ASCA IGG חיובי ושקיעה גבוהה.
ה CRP תקין.
ההמוגלובין גבוה (וזה קצת מוזר לי - אני צמחונית, לוקחת רק B12 וניזונה רק מלחם, גבינות וירקות...).
הרופאה התחילה עם 2 כדורי ראפסל ביום ונרות ראפסל.
עכשיו היא העלתה את המינון ל 3 כדורים ביום ושבועיים חוקני סטרואידים.
אני כבר מבולבלת מכל התוצאות ולא הבנתי מה בדיוק האבחנה - מישהו יכול לעזור ?
עד עכשיו לא הבנתי מה בדיוק האבחנה.
בנוסף - האם לחוקני הסטרואידים יש תופעות לוואי כל שהן ?תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבלת - קצת עזרה בבקשה... - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין10/02/2011האבחנה ברורה מהבדיקות=פרוקטיטיס=דלקת של החלחולת.
הטיפול הוא בנרות/חוקנים/כדורים לפי שיקול דעת הרופא. תופעות לוואי של חוקני סטירואידים זהות לאלו של סטירואידים בכדורים אם כי על פי רוב קלות יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)