מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עליית אנזימי כבד בקשיש סוכרתי מטופלthanks19/12/2010
CREATININE - 2.44
GFR- 27
GGT - 92
GOT-51
UREA - 123
POTASSIUM - 5.8
URIC ACID - 9.1
A1C% - 7.2
MICROALBUMIN- U 24h -31.8
MICROALBUMIN-U SAMP - 37.4
PT-INR - 2.8 ( מטופל בקומדין מספטמבר השנה )
PT % - 27%
GLUCOSE - 103
RBC - 3.9
HB - 11.4
HCT - 34
VITAMIN B12 - 767
TSH - 1.94
ממה נובעת העלייה באנזימי הכבד שלא הייתה קודם ?
כיצד ניתן לשפר את המצב ?
יש לציין שלשול בימים האחרונים שחלף ללא טיפול .
יש לציין טיפול באינסולין וקומדין ותפקוד כליה לקוי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליית אנזימי כבד בקשיש סוכרתי מטופל - תגובה
ד''ר רם דיקמן20/12/2010אתה מצפה להמון מהפורום, לצערי זאת לא הדרך להתייחס ברצינות לשאלתך, בבקשה התחל בתאור המקרה, תרופות שאתה לוקח, גיל, מין, מחלות רקע...כפי שאתה רואה זה לא כל כך פשוט ולפיכך אני ממליץ לפנות דווקא למרפאת כבד שנמצת בכל מכון גסטרו מרכזי, תודה והסליחה עמך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כשרות פיקולקסיוכבד19/12/2010
נתנו לי מרשם ל- פיקולקס כהכנה לבדיקת גסטרוסקופיה.
האם מישהו יודע היכן ניתן לבדוק אם לתרופה יש הכשר? הואיל וזו תרופה לבליעה, הדבר חשוב לי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כשרות פיקולקס - תגובה
ד''ר רם דיקמן20/12/2010תוכל לפנות לשירות הלקוחות של חברת פרינג, ישראל או לנייד 054-3009541
מיכל, נציגה רפואית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דאודוניטיסדני18/12/2010
בממצאי בדיקת גסטרוסקופיה נרשם "דאודוניטיס" מקריאה באינטרנט הבנתי שמדובר בדלקת בתרסריון,לא נאמר לי דבר על ידי הרופא מלבד לחזור אליו עוד חודש לקבל את תוצאות הביופסיה שנלקחה מהקיבה בעקבות חוסר בויטמין 12.השאלה הנשאלת האם הדאודוניטיס לא מצריכה טיפול כלשהו או שמה הרופא ממתין לתוצאות הביופסיה שנלקחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דאודוניטיס - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין18/12/2010אם יש כאבים ברום הבטן לרוב מטפלים בדואודניטיס למשל באומפרדקס. אם אין כאבים אין בכך דחיפות וניתן להמתין חודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה ממשלשליםאני18/12/2010
אני משתמשת והשתמשתי במשלשלים למיניהם כגון:
לבולק,אגיולקס,יובסלקס,אלוורה,הנילקס,פגלקס,בנפייבר וכדומה....
לא משלשלים כגון לקסטיב\לקסעדין.
אני בת 35 סובלת מעצירות שנים ולפני השימוש במשלשלים הייתה לי יציאה בערך פעמיים בשבוע לכל היותר.
ברצוני להגמל המשימוש במשלשלים בגלל שלפי בדיקה שעשיתי הם גורמים כנאה לנפיחות בטנית רצינית,יחד עם זאת 3 ימים לא לקחתי משלשלים ולא הייתה לי יציאה אלא עם נר גליצרין.
1.איך נגמלים? ו
2.האם כדאי בכלל? כי גם זה שלא יהיו לי יציאות זה לא פתרון
3.האם כדאי כן להמשיך עם משהו שלא יגרום לנפיחות וכן ליציאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה ממשלשלים - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין18/12/2010לא ניתן על סמך הנתונים לדעת האם תוכלי להסתדר ללא משלשלים. יש צורך להשלים בדיקת תפקודיות של המעי: זמן מעבר מעי גס ומנומטריה אנורקטלית ועל סמך התוצאות להתקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכון פרטי
אני18/12/2010האם ישנו מכון פרטי שאלי ניתן להגיע יום מרוכז ולעשות ברור מקיף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכון פרטי - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין19/12/2010אין את הבדיקות הנ"ל במכונים פרטיים ולא בקופות החולים, רק בבתי חולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליקובקטור
אני19/12/2010לפי התסמינים שיש לי כנראה גם שההליקובקטור חזר.
האם ניתן לקחת את הטיפול ללא בדיקה נוספת אלא לפי התסמינים שחזרו?או שהרופאה תחייב לבדיקה נוספת.
והאם באמת יתכן שההליקובקטור בין היתר עלול לגרום לנפיחות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליקובקטור - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין23/12/2010לא כדאי לקחת טיפול אנטיביוטי מבלי לבדוק קיום הליקובקטר.
לרוב אין קשר לנפיחות הבטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין מחלת קרוהן לבין IBS?יוחאי17/12/2010
שלום,
אובחנתי כסובל מ-IBS לפני שנה.
מכיוון שהמשיך לי הבאלגן לאורך תקופה,נשלחתי לבדיקת CT בטן,ונמצא שם עיבוי מינימלי בדופן סיגמה.(אין לי מושג מה זה אומר)
בכל מקרה,הייתי אצל רופא גסטרו,שקבע שיש לעשות בדיקת קולונוסקופיה,בכדי לשלול את מחלת הקרוהן.
מה ההבדל המהותי בין המחלות,והאם קרוהן יכול להתאזן רק ע"י דיאטה?
פשוט הייתה לי תקופה של שקט,אבל עכשיו שוב יש לי התלקחות במעי.
תודה,
יוחאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה ההבדל בין מחלת קרוהן לבין IBS? - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין18/12/2010קרון= דלקת במעי ולא ניתן לטיפול בתזונה בלבד. ב-IBS אין דלקת. אם יש ממצא ב-CT זה מחייב קולונוסקופיה, אבל לא בהכרח עיבוי דופן ב-CT מעיד על בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבולקאני17/12/2010
אני בדרך כלל שותה לפני השינה חצי כפית דבש הני לקס לטיפול בעצירות...
יתכן והדבש ממריץ יתר על המידה את הקיבה ולכן הדבר גורם לנפיחות בטנית?
שאלה נוספת האם אחליף זאת בלבולק פעמיים ביום * 30 סיסי זה יכול לסייע לי בבעיית העצירות?והאם מוצר זה יכול לגרום לנפיחות?
בשלב זה הפסקתי לפי ייעוץ תזונאית סיבים בכדי לבדוק האם הנפיחויות נגרמות מאכילת\שתיית סיבים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבולק - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין18/12/2010נפיחות בטנית לא בהכרח קשורה לעצירות ולכן הקשר ההכרחי בעינייך בין נפיחות=עצירות או משלשלים אינו נכון. אם הנפיחות אינה קשורה לעצירות (אצלך) היא לא ניתנת לטיפול יעיל נכון להיום.
תוכלי לנוסת להחליף הני לקס באבילק ולבחון את מידת השיפור. לא ניתן לצפות זאת לפני שניסית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת נשיפהרחל16/12/2010
שלום
בתי בת ה- 15 כבר מספר שנים מתלוננת על כאבי בטן, לפני חודשים אושפזה ונשלחנו לעשות בדיקת הנשיפה ולחזור עם התשובה לבית חולים.
קיבלנו תשובה והייתי רוצה לדעת מה משמעותה
הנורמה של הבדיקה היא 0-3.5 התוצאה יצאה 31.635
c13 ures
breath test (general זמן דינמי 30.
רופא המשפחה התקשר אלי כדי שאני יגיע דחוף לקבל את התשובה להמשך טיפול בבית חולים.
הייתי רוצה לדעת מה משמעות של התוצאה הגבוהה.
תודה רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת נשיפה - תגובה
ד''ר רם דיקמן17/12/2010זה לא דחוף, זה אמנם חיובי אבל כך זה המצב מכיתא א' בערך, אז להרגיע כמו שאומרים. את הטיפול קחו בזמנים קבועים ובלי לחץ, בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזליםפרידה16/12/2010
שלום רב,
לאחר שסבלתי במשך יומיים מוירוס משלשולים והקאות הגעתי לבית החולים ושם קיבלתי עירוי (אינפוזיה) היום כאשר הבראתי להפתעתי עליתי 2 קילו ואני נלחמת על משקלי מזה זמן מה, רציתי לשאול האם זה קשור לנוזלים שנצברו לי בגוף בעקבות האינפוזיה או האם אכן זוהי עליה בשומנים?!? אני מאוד לחוצה מכך היות ואני במשקל שעליי לרדת ממנו ושני קילו מאוד משמעותיים בשבילי וזה מפתיע אותי היות וכמעט ולא אכלתי ביומיים האלו ועוד הוצאתי הרבה בשלשולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזלים - תגובה
ד''ר רם דיקמן17/12/2010עליה במשקל אכן גורמת לך למטרד אבל לא אמרת כמה את שוקלת אז קשה להעריך זאת נכונה, ככל אופן לירידה במשקל הפני את שאלתך לדיטאנית שקיבלת עליה המלצות חמות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוזלים
פרידה17/12/2010גיל 22 הגובה הינו 160 ומשקל 68 והחזרה מביה"ח המשקל היה 70 קילוגרם.
לכן רציתי לדעת האם יש קשר בין זה לבין האינפוזיה מאחר ואמרו לי שצבירת הנוזלים בגוף יכולה לגרום לעלייה במשקל וקיבלתי שקית עירוי נוזלים מלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוזלים - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין18/12/2010נוזלים גורמים לעליה במשקל. זה יסתדר תוך מספר ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים ודקירות בלבחן16/12/2010
שלום רב,
מזה מספר שניים, פעם במספר ימים או שבועות,
יש לי דיקרות בלב הנמשכות כחצי שעה בדרך כלל.
בזמן הדקירות איני יכול לנשום נשימות עמוקות ולזוז יותר מידי.
עברתי בדיקה אצל קרדיולוג+ אולטראסאונד לב והבדיקות יצאו תקינות.
האם יכול להיות קשר בין גזים במערכת העיכול הגורמים ללחץ על בית החזה ולדיקרות שאותם אני מרגיש?
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים ודקירות בלב - תגובה
ד''ר רם דיקמן17/12/2010בהחלט שכן, כדאי שתיוועץ בגסטרואנטרולוג בעניין זה ותנסה לערוך יומן של מה אכלת באותו שבוע שבו סבלת מהכאב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת וקת פסאזרים15/12/2010
לילדה בת תשע הומלץ ע"י רופא הילדים שלה לבצע בדיקת וקת פסאז בשביל לבדוק את האפשרות למחלת כרון או מחלת מעיים דלקתית
במכונים שפניתי אליהם לקביעת תור התפלאו שלילדה בגיל הזה עושים כזו בדיקה מה שמלחיץ אותי
האם היא מסוכנת?
האם זו הבדיקה המועדפת או ה-MRI* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת וקת פסאז - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין15/12/2010נא לפנות לפורום גסטרו ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בבטןנפוחה14/12/2010
אני סובלת מנפיחות בבטן...זה החל לפני שנה שכבר ירדתי המון במשקל [כמעט 30 קילו]....הבטן שלי מתנפחת ללא קשר לעצירות,מאכלים,מצב רוח,הורמונים.
נמאס לי מזה כבר,עשיתי בדיקת גסטרוסקופיה בה ראו הליקובקטור שכבר טופל וחוסל.
הדבר היחיד שנאמר לי שיתכן בגלל עודף ירקות שאני אוכלת,אז הפחתתי אבל זה עדיין קיים,אני סובלת מעצירות כרונית אבל מטפלת בעזרת חצי כפית דבש הני לקס מידי לילה.
שאלתי היא האם בגלל נטילת הדבש המסייע בעצירות עלול להריע את המצב?
ומה עוד האפשרויות?זה כבר מייאש אותי,אני שומרת על משקלי כל כך יפה ומקפידה גם על תזונה וגם על פעילות גופנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בבטן - תגובה
ד''ר רם דיקמן15/12/2010עלייך להיוועץ בדיטאנית ולבצע תבחין נשיפה לבירור אי סבילות ללקטוז ולפרוקטוז, כמו כן לבדוק בבדיקת דם - סרולוגיה לצליאק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם....
אני15/12/2010דלקת בקיבה ובאנטרום+הליקובקטור יכולים לגרום לנפיחות בבטן?
לפני מספר חודשים היה לי וטופלתי באנטיביוטיקה,מאז לא בדקתי שוב.
צליאק-אין לאחר בדיקה, רגישות למוצרי חלב לאחר בדיקה עצמית גם אין,ולגבי פרוקטוז איך בודקים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם.... - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין15/12/2010באותו אופן בו בודקים לקטוז רק הסוכר ששותים הינו פרוקטוז ולא לקטוז. לברר באיזה מכונים מבצעים זאת (קיים באיכילוב).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה נגד רפלוקססיון14/12/2010
שלום, אני בת 24 ולוקחת גלולות למניעת הריון (פמינט) כבר 5 שנים.
סבלתי מבעיית יבלות במיתרי הקול ובנוסף הרופא איבחן בעיית רפלוקס, שגורמת לצריבה ואודם בושט. הרופא רשם לי תרופת לנסופרזול במינון של 15 מ"ג לנטילה פעם ביום כשעה לפני האוכל.
בדף ההסבר של התרופה נאמר להתייעץ עם רופא לפני נטילת התרופה במידה ואני לוקחת גלולות למניעת הריון.
רציתי לדעת האם אני יכולה לקחת לנסופרזול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה נגד רפלוקס - תגובה
ד''ר רם דיקמן15/12/2010אין כל בעיה עם שילות תרופות זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבות עד הגרוןמיכל09/12/2010
אני בת 51 ןוסובלת מרפלקס ובקע שרעפתי 2 ס,מ לפני חצי שנה התחיל לי צרבות בגרון ועד האוזנים עשתי בדיקה סי אופטי וובדיקה יצא שיש לי כויה בלוע וביקש שאני יקח למשך 3 חודשים אופרדקס של 40 מג בוקר וערב השאלה מה זה כויה עם זה מסוכן ואם זה יעבור אם הטיפול .ואני לוקחת בנוסף כדור סיבלתה כל יום האם יש קשר לצרבות .
תודה רבה
ו
מחכה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבות עד הגרון - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין09/12/2010הדרך לדעת אם זה יעבור עם הטיפול היא לקחת את הטיפול ובעוד 3 חודשים לבצע בדיקת ביקורת. זה הטיפול המקובל ומומלץ ליטול אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות US בטןיאיר09/12/2010
שלום רב
בן 36, לא מעשן, לא שותה אלכוהול, עודף משקל ( 1.78 , משקל כ - 90)
מזה זמן שיש אצלי עליה באנזימי הכבד - ALT-83.
בתאריך 20.3.2007 נשלחתי ע"י רופא גסטרו לבדיקות דם לנגיפים וכן ל - US בטן .
בדיקות הדם היו תקינות, ובדיקת ה -US הראתה שיש כבד שומני כלדלהלן:
כבד במרקם הומוגני שומני,מוגדל ציר אורכי 164 מ"מ
.כיס מרה ללא אבנים. דרכי מרה בקוטר תקין
.לבלב הודגם בהגבלה עקב ריבוי גזים תקין בגודל ובצפיפות
.טחול הומוגני בגודל תקין
בדיקות דם עדכניות תקינות (שומנים ושאר הערכים) תקינים לגמרי, אך אנזימי הכבד מוגברים ברמה דומה לעבר, כאשר בתוספת גם ה - AST טיפה מעל הנורמה.
נשלחתי ע"י רופא המשפחה ל US בטן ואלו התוצאות :
בדיקה מוגבלת עקב מבנה גוף הנבדק
כבד - מוגדל באורך כ - 18 ס"מ, בעל מרקם שומני מאוד עם קושי להדגמה בעומק.
לבלב - לא הודגם עקב ריבוי גזים.
כיס מרה - תקין, לא הודגמו אבנים, דרכי מרה אינן מורחבות.
טחול - מוגדל באורך כ - 13.7 ס"מ.
ברצוני לשאול :
א. מה המשמעות של בדיקה מוגבלת עקב מבנה גוף הנבדק, והאם זה מצריך בדיקה מסוג אחר ?
ב. מה המשמעות של הגדלת הכבד מהפעם הקודמת,וכן הקושי לבדוק לעומק, האם זה מצריך בדיקה כלשהי ?
ג. הלבלב לא הודגם, האם זה משמעותי ומצריך בדיקה ?
ד. מה הסיבה לטחול המוגדל ? והאם זה מצריך בדיקה ?
תודה על הסבלנות ועל תשובתך.
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות US בטן - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין09/12/2010כבד שומני נובע בין היתר מעודף משקל והדרך למנוע נזק לכבד הוא לרדת במשקל. אם תרד במשקל גם האנזימים יחזרו לנורמה. גודל הטחול גבולי ממליצה בשלב ראשון לחזור על הבדיקה בעוד מספר חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנדידהרותם09/12/2010
שלום ,
אתמול יצא לי לקרוא מאמר שמדבר על פטריית הקנדידה בדרכי העיכול ,
כשקראתי על תסמיני המחלה , שמתי לב שיש לי הרבה מהתסמינים האלה בזמן האחרון,
כגון - גזים , יובש בפה , ריח לא נעים מהפה , נשירת שיער [ כבר תקופה ] , שבירה והתפצלות ציפורניים , אקנה ופצעים על הגב [ עכשיו פחות כי אני שותה ראוקוטן ] , גירודים , שנה שעברה גיליתי שיש לי אלרגיה [ אחרי 17 שנה ] , הייתה לי דלקת בגרון , עייפות קיצונית , מצבי רוח משתנים , דכדוך ודיכאון , שינה לא שקטה , חוסר ריכוז ותחושת ערפול , תחושת ריחוף , כאבי שרירים , חולשה כללית , פגיעה בזיכרון והריכוז , חוסר יכולת לקבל החלטות , הייתה לי פטריה בתוך הנרתיק ועכשיו יש לי מחוץ לנרתיק , יש לי טחורים\פיסורה [לא מאובחן,דם בניגוב וכאב בעת עשיית צרכים ] , והדבר העיקרי שקראתי זה שזה יכול לגרום לרזון מוגזם , ובחצי שנה האחרונה ירדתי יותר מ5 קילו ואני שוקלת 43 והגובה שלי 1.66 - BMI לא תקין .
כל מה שרשמתי פה זה דברים שקראתי באתר ויש לי אותם .
התחלתי להילחץ ורציתי לדעת אם יש קשר לכל זה ולפטריית הקנדידה במעיים , ואם יש סיכוי שיש לי את זה ?
תודה ואשמח לתשובה בהקדם !
יום טוב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שאני בת 18 .
רותם09/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקנדידה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין09/12/2010לפי הרפואה הקונבנציונלית קנדידה אינה גורמת נזק במערכת העיכול. המאמר שקראת שייך לרפואה משלימה ולשם עלייך לפנות בשאלה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)